concerte

Ozzy la Bucuresti

Ozzy la Bucuresti
TRUPE: Coma, Luna Amară, Ozzy Osbourne

Primul lucru care mi-a placut: inainte sa apara Ozzy pe scena, organizatorii au pus in boxe, in ultima jumatate de ora, numai AC/DC. Asa, de incalzire.

Si asta nu ca cei de la Coma si Luna Amara n-au reusit, ba chiar a fost in regula si nici nu s-au lungit mai mult decat era necesar (si sa canti in fata atator oameni cred ca e de neuitat). Doar ca, in mintea mea, canta un alt fel de muzica decat cea pentru care am luat bilet.

Rezumand, a fost bine si inainte de Bark At The Moon, prima bucata din setlist!

E drept, la primele doua-trei melodii Ozzy a mai ramas cu vocea aiurea, dar nimeni n-a zis nimic. Toata lumea l-a inteles. Nici nu ai cum altfel. Nu stiu sa apreciez exact cati oameni au fost, probabil 10 de mii in fata mea si inca vreo 5-10 mii in spatele meu. Dar nu cred ca cineva a fost aseara acolo cu gandul ca o sa auda un Ozzy ca pe CD.

Ce m-a surprins a fost ca a doua piesa,  Let Me Hear You Scream!, a fost primita mai bine ca prima. Parca atunci a inceput concertul, pentru ca ce-au scos fanii din plamani a fost mult peste ce fusese cu 5 minute inainte.

De la Mr. Crowley incolo vocea deja suna mult mai bine, de parca isi luase siropul pentru gat. Norocul lui, pentru ca multimea nu l-a ajutat prea mult. Serios, nu am vazut (in jurul meu, cel putin) multi oameni care sa stie versurile. A fost mai degraba un delir de “la-la-la-la” si batut din palme si batut din picioare si tzipete, ceea ce n-a fost nici putin, nici rau, nici gresit. A fost misto, dar cred ca noi puteam mai mult.

Si hopa! Dupa inca un Ozzy (I Don’t Know), primul Black Sabbath! Parca s-a schimbat trupa, totul a sunat altfel, mai mult nerv, parca s-a auzit mai tare. Fairies Wear Boots cred ca a fost.

Am fost putin impins in fata pe Suicide Solution si bagat la blues pe Road To Nowhere, ca sa dea iar cu noi in toate partile pe War Pigs! Bine rau de tot.

Apoi ne-am linistit 5-10 minute pe prezentarea trupei si solourile obligatorii, ca apoi sa toarne cu Shot In The Dark. Stiu ca e mai comerciala, dar cand s-a terminat as fi vrut s-o derulez si s-o mai pun o data.

Si hopa din nou! Black Sabbath pe scena, cu Rat Salad si Iron Man! Am na-na-it dupa chitara de am ramas fara voce!

Killer Of Giants, la-la-la-la-a-aa!!!” a urmat in jurul meu cu toate mainile in aer si batut din picioare, I Don’t Want To Change The World si excelenta Crazy Train, care m-a intors de la Toi-Toi.

Si a inceput problema cu bis-ul. Primul bis. Care n-a prea fost bis clasic. Imi place sa vad ca trupa pleaca de pe scena si noi, in haos, urland ca ma vrem. Si chiar daca stii ca o sa revina, ai macar un moment in care te intrebi “bai, stiu ca o sa fie si bis, am vazut setlistu pe net, da astia nu vin la bis? Ce mama dracului? Sint nebuni? Tre sa vina!”. Primul bis a fost asa, genul “stiu ca o sa strigati sa revenim, asa ca nu mai iesim de pe scena, ok?”.  Si dupa Mama, I’m Coming Home, a fost .. hopa! Paranoid!
Ca pe net! Excelent!

Per total, bucatile din Black Sabbath au fost deliciu. Parca au sunat mult mai bine, mult mai adevarat. Sint de parere ca War Pigs, Iron Man si Paranoid au fost crema concertului Ozzy de aseara.

Oricum, in doua ore de concert, a cantat cam tot ce conta.
Si recunosc ca eu am stat cu un pic de teama dupa ce am vazut setlisturile din septembrie, pentru ca tot nu credeam ca la un tur pentru promovarea ultimului album n-o sa cante aproape nimic de pe ultimul album, si o sa cante o gramada de melodii pe care le ascultam eu pe o caseta AGFA acum multi multi ani. (spre deosebire de Iron Maiden la Cluj de anul asta, unde 80% din setlist a fost made in 2010).

A fost bine. Shot In The Dark, furtun cu spuma, galeti cu apa, Killer Of Giants, Suicide Solution, Crazy Train, “I don’t fuckin’ hear you!”, sonorizare ok, Ciuc ok, Jaggermeister ok. M-as mai duce si maine.


Foto: Alex Chelba

Autor: Titus D.
Vezi galeriile trupelor: Coma, Luna Amară, Ozzy Osbourne

Data concert:  October 02, 2010  | 3 Comentarii  | 6321 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Ozzy la Bucuresti

  • ca nu stie lumea versurile, n-ar fi o problema prea mare. daca esti fan trollfest, cum poti pronunta limba aia? ce ma intriga de la o vreme incoace e problema piticilor frustrati, care devin din ce in ce mai nervosi cand se aseaza cineva mai 'naltutz in fata lor. faceti ceva si ptr ei dragi organizatori, dati-le voie cu taburetele la concert.boc presedinte!

    1. Posted by L M G | 04 Octombrie 2010 13:31
  • Concert super misto.
    Fotografiile de mare clasa din partea domnului Chelba.. BIG THUMBS UP MY FRIEND.
    @LMG: referitor la treaba cu piticii, eu zic sa facem in asa fel incat sa fie toata lumea multumita.. nu cred ca te doare piciorusul sa stai mai in stanga putin sau mai in dreapta. totusi si "piticii" platesc bilet ca si tine draga LMG asa ca fii mai ingaduitor. pot sa bag mana in foc ca daca erai in locul unui "pitic frustrat" erai cel mai frustrat dintre toti.
    stiu stiu, tu imi vei zice ca te duceai de la 5 dimineata acolo sa prinzi loc la gard in fata.. ei bine nu toti au prioritatea asta, nu toti vor sa stea ca sardinele lipite de gard.

    2. Posted by Basistu sincopat | 05 Octombrie 2010 18:01
  • Da basistule, dar sincer acum, nu e normal sa-i dai cu piatra in cap celui din fata fiindca mama natura te-a facut mai mic decat media. Nici eu nu sunt foarte inalt, am 1.76 (ochi caprui, taur, nu fumez etc etc) si nici mie nu imi place cand un lungan se planteaza in fata mea la un concert sau meci de fotbal. Dar in acelasi timp, ma pun si in pielea lui, iar daca nu imi convine, ma dau mai in stanga sau mai in dreapta. Daca nu mai am unde sa ma dau, ma resemnez, si asta e. Daca ii spun lui sa se dea mai la dreapta sau la stanga, este foarte posibil ca cel de langa mine sa fie deranjat, si tot asa. Deci, trebuie sa ne multumim cum si cu ce ne-a dat Dumnezeu, fie ca suntem mai scunzi fie ca suntem mai inalti. Parerea mea.

    Desigur, nu suport cand in fata mea sunt femei in carca altora, dar asta nu insemna ca trebuie sa fac spume, ci astept sa vad daca e ceva trecator sau nu. Daca nu e ceva trecator, ma duc frumos (plin de spume, evident) si ii spun sa se dea jos in p*** mea, sa vad si eu concertul.

    3. Posted by Fantotzii | 05 Octombrie 2010 18:29
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte