concerte

„Primii pasi” pentru Live Metal

„Primii pasi” pentru Live Metal
TRUPE: Aghast, Anal Dissected Angel, Catalepsia, Darken My Grief, Dies Irae, Hathor, L.O.S.T., MG42, R.I.P, Rising Shadow, Shambless, Taine, Vale Of Tears

Titlul unei piese Riff veche de aprope 20 de ani?
Da, pentru ca si maratonul metalic de sambata a avut ceva nostalgic. Mai toata lumea cu care am vorbit a avut acel sentiment de pionierat – ceva din concertele anilor 1993-1995, cu partile lor bune si rele.

Ce a fost bine? Multe trupe, bere ok si la diverse nivele de pret si o atmosfera relaxata, in care organizatorii si trupele venite din curiozitate la lansarea acestui jucator nou pe piata au vorbit au ras si chiar (scuzati!) s-au trotilat in anumite momente. Chiar cred ca multa lume s-a simtit foarte bine. Plus accesibilitatea spatiului, aflat langa metroul Basarab, statii de tramvai, troleu si de autobuz 105 (special pentru marea brigada metalica din drumul Taberei:).

Unde e clar de lucru? La acustica spatiului, atat pentru interior, cat si pentru vecinii care probabil vor mai face scandal cand un urlet de death metal le va tulbura somnul; la diverse finisaje, care trebuie sa dea oricarui local de metal o intentie – aici mi s-a parut ca o sa fie un fel de rough/tough – muzica primeaza, confortul mai putin. E ok, dar s-o vedem dusa la capat. Plus atentie la semnalizarea locatiei – rockerii sunt o comunitate unita si care comunica tot timpul, dar e mai corect sa fie directionale, mai ales pentru oamenii care vin din provincie.

Acestea fiind zise, hai s-o luam in ordine, ceva mai pe scurt, ca la 12 trupe am ucide o padure daca am printa articolul. Ca o paranteza de inceput, mentionez ajutorul de nepretuit pe care Admin mi l-a dat pentru acest maraton, pentru ca singur n-as fi rezistat 10 ore, cu tot imboldul pe care mi l-a dat berea.

RIP din Bistrita si Aghast din Baia Mare si-au facut treaba de warm-up, din pacate in fata unui public format in majoritate din membrii altor trupe, plus ceva prieteni. Deci atmosfera n-a fost prea incinsa, dar a fost o bere placuta cu un background sonor ok. Au fost si ceva probleme de sunet, totusi n-au contat mult.

 

 

R.I.P.

 

 

 

Aghast
 


  

Prima revelatie au fost cei de la MG42, care au ridicat brusc nivelul, dupa marturiile lui Admin si ale altor participanti. S-au miscat bine, vocalul si pozeaza frumos , iar prestatia lor a facut trecerea de la un concert „de vara” la un public mai implicat. S-au ciondanit ceva cu sunetistii, dar probabil ca asta e un semn de exigenta, nu unul de mofturi. Sper...
Admin a ramas in command pentru urmatoarea ora si ceva, cat a trebuit sa plec. Cu stilu-i laconic si rezervat , m-a informat ca Shambless nu l-au „impresionat in mod placut, in schimb Hathor a fost ceva mai bine”.

 

 

 

 

MG42

 

 

 

Shambless

 

 

 

 

Hathor

 

 

 

Urmatoarea revelatie pentru mine a fost formatia bulgara Catalepsia, al carei recital incepuse exact cand m-am intors: un vocal foarte bun, cu prestatie scenica excelenta si un bau-bau adevarat. Oamenii din Varna au injectat adrenalina la greu, iar continuarea a meritat: Darken My Grief au fost foarte buni. Admit ca nu-i mai vazusem atat de clar si de aproape intr-un concert, dar chiar au fost o revelatie. E corect, i-a ajutat si sunetul, care n-a fost la fel de darnic cu toate trupele. Cu toata sinceritatea, de-abia astept sa-i vad din nou.

 

 

Catalepsia

 

 

 

 

Anal Dissected Angel

 

 

Anal Dissected Angel au fost suparati rau (dupa cum spune si titulatura formatiei), dar m-au impresionat mai mult ca joc de scena decat ca muzica. Din nou, poate un spatiu mai clar ca sunet o sa-i ajute mai mult, pentru ca nu sunt exact genul perceptibil nota cu nota. Rising Shadow a facut un contrapunct, Paul si-a propus sa iasa in evidenta facand lucruri mai deosebite, inclusiv cu un touch de blues. A fost interesant, chiar mi-a placut. Dar pana la urma si RS au dat-o pe melodii clasice, un pic mai dark decat directia pe care si-o propun acum. Era un eveniment cu accente nostlagice, ce dreaq!

 

 

 

 

Darken My Grief

 

 

 

Rising Shadow

 

 

 

Dies Irae, L. O.S.T. si Taine au mers intr-o directie ascendenta, desi recitalul celor de la Lost mi s-a parut cam scurt. Ca de obicei, Taine a sunat impecabil, dar din pacate am pierdut pozele cu ei, pentru ca intre timp Tier m-a rugat sa pozez o instalatie de sunet despre care el sustine ca a fost sub-utilizata. Dupa care ne-am lansat intr-o captivanta discutie despre sunet (cu mine pe post de ascultator uimitJ). Scuze, Andi, imi pare rau ca te-am ratat tocmai cu noul look Black No.1  Dar mai e timp.

 

Dies Irae

 

 

 

L.O.S.T.

 

 

Mixer

 

 

 

Si acum la punctul culminant al serii: Vale Of Tears. Ungurii au inceput foarte bine si au prestat chiar ceva mai sus fata de trupele dinaintea lor. Sunetul a fost bun, iar publicul – incalzit si cumva destul de trotilat ca sa-i sustina fara rezerve. Death-black-ul practicat de VOT nu are prea multe elemente originale, dar e foarte bun pentru incheierea in foarta a unui maraton care i-a rupt in cap si pe organizatori, si pe multi dintre spectatori. Buna initiativa pentru o lansare-soc, dar cred ca urmatoarele evenimente trebuie sa fie mai ponderate, ca sa putem avea resursele sa le urmarim si comentam cum trebuie.

 

 

 

Vale of Tears

 

 

 

 

Una peste alta; sau - ca sa fim corecti si fata de heterosexuali - una peste altul:
1) E bine ca mai e un club de metal in Bucuresti. Niciodata nu vor fi suficiente
2) E bine ca acest club sustine initiative serioase si pe termen lung. Isi asuma inclusiv riscuri financiare, doar ca sa faca din concertele de metal o obisnuita saptamanala. Foarte bine, banii nu aduc fericirea pe termen scurt
3) E bine ca e o locatie accesibila din mai multe parti ale orasului
4) Lipseste amenajarea din punct de vedere al intentiei artistice; daca e bal, sa fie bal, daca e spital, sa fie spital. Inclusiv din punct de vedere al budelor
5) Sunetul, sunetul, sunetul – asta e lucrul cel mai urgent; Live Metal, chiar a promis ca se ocupa, e lucrul pe care l-as recomanda cel mai calduros. Nu de alta dar ar fi pacat sa deduca din profitul concertelor spaga sistematica pe care ar trebuie sa o dea la sectorist
6) Si, inca o data, atentie la semnalizare

Spor,

Autor: Tzugu
Vezi galeriile trupelor: Aghast, Anal Dissected Angel, Catalepsia, Darken My Grief, Dies Irae, Hathor, L.O.S.T., MG42, R.I.P, Rising Shadow, Shambless, Taine, Vale Of Tears

Data concert:  May 05, 2007  | 7 Comentarii  | 16263 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: „Primii pasi” pentru Live Metal

  • vedeti ca ati incurcat pozele cu anal disected angel si darken my grief :D

    1. Posted by Andrei | 08 Mai 2007 22:35
  • Ca de obicei, Tzugu...un adevarat domn.
    Funny si misto cronica. Ne vedem pe la concerte, bafta! ;)

    2. Posted by 13 | 08 Mai 2007 23:48
  • Faini, baietii astia de la Darken my Grief, cand vor aparea si cu tobosarul, vor sparge topurile! Pacat de telefonul lui Raul; rusine pentru cine l-a gasit!!!!!

    3. Posted by rika | 09 Mai 2007 12:13
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte