concerte

Primul concert Gorgoroth în Bucureşti rezumat în mai puţine cuvinte şi mai multe fotografii

Primul concert Gorgoroth în Bucureşti rezumat în mai puţine cuvinte şi mai multe fotografii
TRUPE: Gehenna, Sekhmet, Amken, Gorgoroth

Turneul „Blood Stains Europe” a demarat în luna martie a anului curent sub pretextul că, celebra trupă scandinavă de black metal, Gorgoroth a împlinit 25 de ani de activitate. Recent, turneul a fost reluat în Cehia, a continuat cu Slovacia, Ungaria şi astfel, norvegienii au făcut o premieră şi la noi în ţară. Au cântat pe 4 noiembrie la Flying Circus, în Cluj-Napoca şi a doua zi au apărut în Bucureşti, la deja clasicul Quantic Club, sub logoul Black Mass Entertainment. Probabil că mai toată lumea s-a familiarizat deja cu aceste evenimente bazate pe mult black metal aspru, rigid, cu toate caracteristicile „neprietenoase” posibile, pus pe scena exoticului Quantic din Grozăveşti.  
 
Noul nostru colaborator, fotograful Ionuţ Iancu care activează sub numele Sombres Nuits – un nume destul de elocvent pentru evenimentele alese ca să fie documentate – a fost la acest concert şi a făcut un rezumat fotografic la ceea ce s-a petrecut pe-acolo. Alături de Gorgoroth au mai venit grecii de la Amken, un grup format in 2011 care propune ceva thrash metal, în care corespondentul nostru a identificat şi tendinţe din black metal, atât în sound cât şi în atitudine. El ne-a comunicat că publicul a fost receptiv la această trupă încă din primele minute şi că Amken a făcut un show foarte bun. 
 
Sekhmet a fost a doua trupă de deschidere, o adunătură de oameni formată în Cehia, care îşi descrie genul abordat ca „antireligious black metal” şi care, cel mai probabil că ţine cont şi live de influenţele sacre lăsat de conaţionalii de la Master’s Hammer. Fotograful Sombres Nuits a reperat destule caracteristici teatrale în concertul acestui grup. A mai fost Gehenna din Norvegia, nu Gehennah din Suedia, care era să ne viziteze cu un show la Old Grave Fest, o trupă de black-thrash pusă pe atmosferă de distrugere pozitivă, cu alcool şi tot ceea ce face ca lucrurile să curgă înspre metal punk, adică altă direcţie decât cea luată de norvegieni, care fac un black metal mult mai tradiţional şi temperat. Aceştia din urmă s-au prezentat fără corpsepaint, într-o ipostază matură şi au făcut un show static bazat pe piesele lor cele mai apreciate. Muzica lor „a sunat ca acel black metal pe care vrei să îl auzi în surdină când citeşti o carte,” după cum ni s-a descris. 
 
Despre Gorgoroth ni s-a spus că a făcut un show foarte convingător, în care vocalistul împrumutat de la Taake, Hoest a dat dovadă că este principalul membru care animează mulţimea. Concertul a fost comparat cu cel dat de Dark Funeral în urmă cu un an, în acelaşi loc, iar momentul Gorgoroth a fost descris ca fiind superior. Pentru fiecare concert din seara de 5 noiembrie, orarul a fost respectat aproximativ ca în datele din anunţ, excepţie făcând Gorgoroth care a urcat pe scenă cu vreo 20 de minute mai târziu. Corespondentul nostru a mai apreciat că numărul oamenilor din public nu a fost pe măsura amplorii trupelor prezente.
 
Turneul aniversar al celor de la Gorgoroth a fost promovat ca fiind unul în care setlist-urile vor trece prin momente variate din discografie cât să acopere cât mai multe perioade din existenţa trupei. La concertul din Bucureşti, albumele care au stat mai mult în focus au fost „Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt” şi „Under the Sign of Hell”. Dar, au mai fost multe altele. Găsiţi în setul de fotografii de mai jos o captură a setlist-ului şi alte nuanţe care vorbesc de la sine despre ambianţa de la acest eveniment. 
Autor: Gina S.
Foto: Ionut Iancu
Vezi galeriile trupelor: Gehenna, Sekhmet, Amken, Gorgoroth

Data concert:  November 05, 2017  | 0 Comentarii  | 3383 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Primul concert Gorgoroth în Bucureşti rezumat în mai puţine cuvinte şi mai multe fotografii

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte