concerte

Soulfly live in Bucuresti

Soulfly live in Bucuresti
TRUPE: Coma, Soulfly

Dupa ce in urma cu un an avusesem prilejul sa ii vad la lucru pe Sepultura (fara Max Cavalera, dar cu un Derrick Green care a fost ok pe felia lui), anul 2004 avea sa-mi ofere marea bucurie de a participa la un concert Soulfly. Probabil ca nu e deloc acelasi lucru cu vizionarea unui show Sepultura in formula de aur, dar eram foarte curios cum se prezinta Soulfly pe scena, mai ales ca ultimul lor produs de studio, Prophecy, a fost unul dintre albumele mele preferate din prima jumatate a anului.

Organizatori au fost cei de la Sfinx Experience CDA (carora redactia MetalFan tine sa le multumeasca pe aceasta cale pentru sprijinul acordat si pentru oferirea de premii pentru cititori si acreditari pentru redactori) iar locatia aceeasi ca in cazul concertului brazilienilor de la Sepultura, Arenele Romane.

Desi pe afis erau anuntati ca cea de-a doua trupa de deschidere, Implant Pentru Refuz au deschis ostilitatile, avand o aparitie scenica dezinvolta, relaxata si debordand de energie. Se vede treaba ca baietii s-au rodat in multele concerte avute pana acum iar cu ocazia spectacolului de la Arene au dat tot ce aveau mai bun pe scena. Hardcore-ul super metalizat si agresiv si textele cu implicatii sociale si politice au incitat la mosheala cele cateva zeci de fani aflati in fata scenei, multi dintre ei stiind pe dinafara versurile trupei.

Bucurestenii de la Coma, pe care ii mai vazusem la lucru si cu un an in urma, au prestat un stil care mie personal nu imi spune mare lucru, influentele hardcore/nu metal atat de la moda peste ocean fiind regasite din plin in piesele din playlistul lor. Riffurile hiper metalizate, vocile cand isterice cand asezate (asemeni multor trupe de afara, Coma are 2 vocali), scratch-ul si bateria sparta au atatat si mai tare atmosfera din Arene.

 

 

Intr-o formula de 4, cu un chitarist care nu a lasat niciodata ghiozdanul din spate (la propriu), un basist punkist foarte energic (pacat ca nu s-a auzit atat de bine partitura lui), un baterist care m-a lasat cu gura cascata si un Max Cavalera cu mare pofta de cantat, cei de la Soulfly au oferit celor aproximativ 2.500 de spectatori (cam putini !!!) 90 de minute de muzica in adevaratul sens al cuvantului. Reperetoriul nu a omis niciuna dintre perioadele importante din evolutia muzicala a lui Max Cavalera, fiind de audiat piese Sepultura (Inner Self, Refuse/Resist, Roots Bloody Roots), o compozitie Nailbomb, piese de pe primele 3 produse de studio Soulfly precum si cateva bucati de pe Prophecy (Porrada, Prophecy, Living Sacrifice, Mars).

 

 

Publicul a reactionat pe masura, cantand cu trupetii si agitandu-se, atmosfera fiind una foarte frumoasa, in ciuda sunetului care uneori a fost usor neclar.

Inchei aceasta cronica felicitand initiatorii acestui concert (la mai multe, domnilor!), multumind trupei Soulfly pentru un concert reusit precum si publicului care, desi putin numeros, a fost cald si participativ.

P.S. Sper ca ideea cu Catedrala Neamului sa fie doar o gluma proasta si sa ne vedem si la alte spectacole, in aceeasi locatie, peste 15 ani de acum incolo.

 


Autor: Sake
Vezi galeriile trupelor: Coma, Soulfly

Data concert:  July 01, 2004  | 1 Comentarii  | 6137 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Soulfly live in Bucuresti

  • imi pare ff rau ca pe atunci nu stiam de spulfly:( da deja suntem in 2007 daca puteti mai aducetii odata si lets rock

    1. Posted by alex | 12 August 2007 21:50
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte