BLACK TUSK si ROADKILLSODA: concert in Bucuresti

TRUPE: Black Tusk, RoadkillSoda

BLACK TUSK (USA) / ROADKILL SODA (Romania)
02.07.2014 Bucuresti @ Control

Axa Valaha Productions & Ribcage Booking au incercat intotdeauna sa ofere publicului autohton aparitii in premiera in Romania ale unor trupe mai noi sau mai vechi, fara a ramane vreodata inchistati in tiparele impuse de diverse curente, asa ca nu e nicio surpriza ca cei doi promoteri bucuresteni au decis sa aduca in premiera, pentru prima data live la Bucuresti, una dintre noile revelatii ale scenei americane de metal new age, BLACK TUSK.

Orasul Savannah din statul american Georgia se contureaza a fi pentru curentul sludge stoner metal si hardcore punk ceea ce Seattle a reprezentat pentru grunge in urma cu 25 de ani. Astfel, Savannah a oferit deja scenei metalice internationale doua dintre cele mai importante nume ale ultimului deceniu, pe Kylesa si Baroness si, incepand din 2005, pe BLACK TUSK, acest “heavy metal power trio” care respecta intru totul povestea trupelor nord americane de succes, locuiesc pe aceeasi strada din Savannah, fiecare are un background serios in zona independenta de punk si crustcore, astfel ca primul EP semnat de Black Tusk a fost lansat la doar cateva luni dupa formarea trupei, material urmat de lansarea primelor doua albume, The Fallen Kingdom si Passage Through Purgatory, ambele sub egida indie labelului local Hyperrealist Records, inainte ca trupa sa semneze in 2009 cu una dintre cele mai importante case de discuri americane din prezent, Relapse Records. De asemenea, in buna traditie a scenei punk hardcore din perioada de glorie, Black Tusk au participat la lansarea mai multor albume split cu trupele ASG, The Holy Mountain si Fight Amp, toate lansate in 2009, inainte de semnarea contractului cu Relapse, care a adus trupa in atentia scenei internationale odata cu lansarea albumului Taste of Sin din 2010.

 

Trio-ul invincibil din Savannah, care isi descrie muzica drept “swamp metal” si de a caror imagine se ocupa John Deyer Baizley, frontmanul trupei Baroness, concerteaza peste tot in lume, in vara lui 2014 urmand sa apara pentru prima data in zona Balcanilor, mai multe showuri fiind deja confirmate in Ungaria, Serbia, Bulgaria, Grecia si Romania la sfarsitul lunii mai, respectiv inceputul lui iunie 2014.

BLACK TUSK va concerta la Bucuresti, in cadrul singurului show din Romania, miercuri, 2 iulie 2014, de la ora 21.00 in clubul Control din Bucuresti (str. Constantin Mille nr. 4).

 

In deschiderea concertului de la Bucuresti va evolua singura trupa autohtona cu adevarat stoner metal, ROADKILL SODA, una dintre singurule trupe romanesti care a avut o evolutie muzicala si media asemanatoare cu cea a trio-ului american.

 

Biletele pentru acest concert vor fi disponibile doar in seara evenimentului, la intrare. Pretul biletelor va fi de 25 de lei pentru primele 50 de bucati, disponibile numai pana la ora 21.00. Ulterior pretul unui bilet va fi de 30 de lei.

Concertul Black Tusk / Roadkill Soda din Bucuresti @ Control, este o productie Axa Valaha Productions & Ribcage Booking, cu sprijinul The Invisible Guest, Dhope Design si Control Club.

Sursa: Coro - Axa Valaha Productions

Data evenimentului:   July 02, 2014  | 0 Comments  | 2127 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BLACK TUSK si ROADKILLSODA: concert in Bucuresti

COMENTARIUL TAU