DEATH FEST 5

TRUPE: Eufobia, Krepuskul, Parricide, Spiritual Ravishment

Ribcage Booking şi Axa Valaha Productions, prezintă la începutul primaverii 2010 o nouă ediţie a celui mai brutal şi de succes eveniment metal indoor organizat vreodata în Oradea. Ajuns la a cincea editie, festivalul care si-a creat un obicei din a aduce trupe din undergroundul international pe scena oradeana, DEATH FEST  propune un pachet  complex şi brutal ce cuprinde nu mai putin de sapte trupe, un amestec devastator de death metal, grindcore, dar si black metal pentru pasionaţii stilului, şapte trupe din Romania, Bulgaria şi Polonia ce vor împărţi scena din Banya, clubul din centrul oraşului Oradea, situat pe str. Tudor Vladimirescu nr. 40 care a gazduit deja concertele incendiare din prima parte a anului 2009, cu Stillbirth si Diabolical.
Astfel, sâmbată, 27 februarie 2010, incepand de la ora 18.00, pe scena vor urca, în ordinea inversă a numerelor de pe tricou:

PARRICIDE (Chelm, Polonia – Death Metal / Grindcore)
 www.myspace.com/parricide-pl
Headlinerii ediţiei din februarie a Death Fest-ului oradean vor fi din nou Parricide - veteranii scenei grindcore din Polonia, cu o activitate prodigioasa de aproape doua decade, una dintre cele mai influente trupe ale underground-ului extrem polonez, alaturi de Dead Infection sau Squash Bowels. Adepţi ai grindcore-ului intens şi brutal susţinut de chitări acordate excesiv de jos şi blast beat infernal completat de sound-ul distrugător al celor doua tobe mari, grinderii polonezi pornesc într-un nou turneu est-european ce va cuprinde mai multe concerte in Romania, Republica Moldova, Macedonia, Grecia, Serbia si Bulgaria si care incepe chiar cu Death Fest. Cu o componenţă ‘revizuită’ din nou, pregatind ultimele detalii legate de lansare DVDului de colectie, cuprinzand imagini din cei 20 de ani de activitate şi aflati în stadiul de concepere a unui nou album de studio, Parricide revin în spaţiul balcanic după turneul foarte reuşit din iarna lui 2008, pregătiţi să ofere publicului cel mai incitant show de grindcore, brutal death metal şi mici incursiuni amuzante de disco.

EUFOBIA (Sofia, Bulgaria – Old School Death Metal)
www.myspace.com/eufobiacarnage 
Eufobia, în acest moment cea mai importanta trupă a undergroundului death metal bulgar, va lansa în cadrul show-ului de la Oradea al doilea album de studio, intitulat "Insemination", un material care îmbină death metalul de factură clasică cu certe influenţe techno-thrash, suprapuse unui concept inedit, care aduce aminte de vechile albume Carcass sau de isteria noilor trupe porngrind. Cu o copertă "bolnava", realizată de designerul român Costin Chioreanu, care a fost interzisă pe myspace şi alte platforme de comunicare virtuală, noul album Eufobia candidează cu succes la cel mai bun material realizat vreodată de o trupa underground bulgară.
Concertul din 27 februarie face parte dintr-un lung turneu de promovare intins pe mai multe luni, în care deatherii bulgari vor concerta pe scenele din România, Bulgaria, Grecia şi Macedonia, dar şi din vestul Europei alături de trupe ca Negura Bunget, Daemonicus, Sado Sathanas, Krow sau Parricide.

ABUSIVENESS (Lublin, Polonia – Raw Black Metal)
 www.myspace.com/abusiveness 
Infiinţată la 823 de ani de la căderea ultimului mare templu slav, adică în 1991, Abusiveness – formată din patru polonezi ce au la activ numeroase demo-uri si EP-uri, dar şi două albume de studio precum şi o prodigioasă activitate concertistică alaturi de trupe precum Blasphemy Rites, Convent, Damnable, Deflorace, Emptiness Cry, Hypnos, Heresy, Melancholy Cry, Parricide, Requiem, Yattering, Seminarium, Succubus, Sophistes şi care a culminat cu prezenţa la Merciless East Festival, vor fi prima prezenta exclusiv black metal de pe scena Death Fest. Aflati în turneu de promovare a ultimului album de studio - "Trioditis", material ce se sprijină pe riff-urile cavernoase şi întunecate specifice scenei poloneze, sustinute de o sectie ritmica infernala, dedicata aproape in exclusivitate blast beat-ului, dar şi pe linii melodice inteligente ce amintesc de celebrele sonorităti pagan black death scandinave, cei patru polonezi promit un show specific trupelor poloneze, intens, intunecat si macabru.

KREPUSKUL (Cluj-Napoca, Romania – Experimental Death Metal)
 www.myspace.com/krepuskul
Combinatie inteligenta de death metal, thrash, hardcore, un pic de industrial, dar şi câte putin din sonoritati afliate genurilor soft, de la neoclasic la alternativ, trioul clujean ce lucreaza în acest moment la al doilea album "Game Over", se va prezenta în premieră publicului din orasul de pe Crisul Repede. Cu o bogată activitate concertistica alături de nume mari ale scenei metal (Vader, Rotting Christ, Sepultura) şi foarte apreciaţi pe scenele din Italia si Romania, Krepuskul vor fi cu siguranta un exemplu inedit de metal si feeling, evadarea perfecta din universul brutal sub care se desfasoara Death Fest.

SPIRITUAL RAVISHMENT (Oradea, Romania – Post-nuclear Death / Grind Metal)
 www.myspace.com/spiritualravishment
Cea mai importanta trupa metal din Oradea revine acasa, pe scena Death Fest, după recitalul foarte reuşit în calitate de co-headliners ai celui mai extrem eveniment underground indoor din Bucuresti – Satan Klaus Metal Party. Cu pregătirile primului album de debut deja în faza finală a productiei, cvartetul oradean pregăteste o avanpremieră brutala şi devastatoare în varianta live a primului album de studio, confirmând astfel prestaţiile excelente din 2009 alături de trupe importante ca God Dethroned, Lividity sau Hate, ca si in cadrul festivalurilor Full of Anger (Ungaria) si East Noise Attack (Bulgaria).

SMOG (Satu Mare, Romania – Hardcore / Thrash Metal)
www.myspace.com/smogsatumare
Pentru prima dată pe scena din Oradea cei patru hardcore-isti sătmăreni ce au la activ numeroase concerte pe scenele din vestul ţării se pregatesc să livreze publicului oradean un set compact şi brutal, totul într-un mix care aminteste de Soulfly si Ektomorf.

CROSSHAIR (Oradea, Romania – Progressive / Thrash Metal)
 www.myspace.com/crosshairband
Ediţia din 2010 a Death Festului orădean va fi deschisă de cei cinci tineri combatanţi pe felia progressive / thrash metal. Având în repertoriu piese influenţate de sonorităţile heavy thrash din anii '80 dar şi de trupe precum Evile sau Warpath, Crosshair se vor produce pentru prima dată în data de 27 februarie, un debut in premiera pe scena Death Fest.

Preţul unui bilet la fest va fi de 20 de lei şi se poate procura direct în ziua concertului, la intrare. Merchandise oficial al trupelor va fi disponibil la concert, de asemenea standuri oficiale ale Axa Valaha Prods si Everydayhate Records.
Pentru informaţii şi rezervări, puteţi contacta Ribcage Booking la email ribcage.ro@gmail.com, tel. 0722.698265 sau www.myspace.com/ribcageprod

Sursa: Coro - Axa Valaha
Data evenimentului:   February 27, 2010  | 0 Comments  | 2696 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DEATH FEST 5

COMENTARIUL TAU