SVART CROWN la Cluj Napoca

TRUPE: Bane, Krepuskul, Svart Crown

Blaster Promotions si Pest Webzine prezinta Svart Crown (Franta), Bane (Serbia), Krepuskul (Romania) si Heavy Duty (Romania) la Cluj-Napoca. 
Fiind considerate doua dintre cele mai talentate trupe ale noului val de metal extrem european, Svart Crown si Bane se opresc si la Cluj, in cadrul turneului lor numit Black the Balkan Tour, pe data de sambata, 5 martie 2011, la Roland Garros, incepand cu ora 20.00. Pretul unui bilet este de 10 lei.

Svart Crown (Death Metal, Franta)
Fondata in 2005, Svart Crown a debutat discografic un an mai tarziu cu demo-ul Bloody Crown, un demo bine primit de presa metal locala si care le aduce un contract cu casa de discuri franceza Rupture Music (Otargos, Kronos, Genital Grinder, Lex Talionis etc.). Primul album, Ages of Decay, apare in 2008, etaland un Death Grind brutal, fara urma de compromis. Lansarea albumului e urmata de numeroase show-uri locale dar si doua turnee europene alaturi de Shining, Enthroned si Otargos.
In Septembrie 2010 Svart Crown semneaza un nou contract discografic, de data aceasta cu renumitul label francez Listenable Records (Hate, Aborted, Soilwork, Incantation, Immolation, Exhumed etc.), care le si lanseaza cel de-al doilea album, Witnessing The Fall, in octombrie, pentru piata Europeana, urmand ca luna aceasta sa fie lansat si pentru piata nord americana. Stilul trupei devine un Death Metal tehnic si brutal, cu numeroase influente Black Metal, iar reactiile extrem de pozitive ale presei metal din toata lumea ii recomanda pe Svart Crown drept una dintre cele mai mari promisiuni ale scenei metalului extrem francez actuale. 
www.myspace.com/svartcrown

Bane (Black Death Metal, Serbia)
Bane apare pentru prima data pe scena metalului extrem sarbesc in 2006, cand Branislav, liderul trupei de Technical Death Metal Disdained, se decide sa inceapa lucrul la un proiect solo, doar ca pentru cativa ani activitatea lui este destul de redusa. In 2009, dupa destramarea Disdained, Bane devine o trupa cu line-up complet iar munca de promovare da roade: primul EP, Misanthropia este lansat atat de labelul olandez Victory By Fire, cat si de catre Set Production din Egypt. Activitatea intensa de promovare a trupei ii aduce si primul contract major cu labelul american Abyss Records (Diabolical, Hinsides, Torture Division, Noctis Imperium etc.) care le produce si primul album, Chaos, Darkness & Emptiness, pentru piata americana. Pentru piata europeana nu mai putin de patru labeluri sunt co-producatorii noului album care prezinta ascultatorilor un Black Death Metal influentat de trupe ca Dissection sau Behemoth. Numeroasele concerte de promovare sustinute in Europa ii aduc pe Bane in top-ul metalului extrem din Serbia si unul din numele importante din noul val european.
www.myspace.com/baneband


In sustinerea concertului Svart Crown si Bane la Cluj-Napoca vor evolua Krepuskul (Experimental Metal, Cluj Napoca) si Heavy Duty (Thrash Death Metal, Sibiu).

Krepuskul  (Experimental Metal, Cluj-Napoca)
Unul dintre cele mai importante nume ale metalului romanesc, Krepuskul vor sustine primul concert in Cluj in noua componenta: Andu Anches (Bass, Vocals), Alex Tarocco (Drums), Marcel Rusu (Guitar). Aflata in al 5-lea an de activitate live, Krepuskul a concertat alaturi de nume mari ale metalului mondial, atat in Romania, cat si peste hotare: Sepultura, Rotting Christ, Crematory etc. Stilul abordat este acelasi metal experimental, cu ritmuri puternice, groase, foarte dansabile, combinate cu masuri compuse, ruperi de ritm, melodicitate si pe alocuri voce curata.
www.myspace.com/krepuskul

Heavy Duty (Thrash Death Metal, Sibiu)
Cvartetul sibian Heavy Duty s-a infiintat in 2007, dar problemele de componenta au facut ca activitatea trupei sa devina una intensa abia incepand cu anul 2009. Concertele sustinute alaturi de nume importante ale metalului romanesc (Necrovile, Krepuskul, Truda, Bolthard) si aparitia lor tot mai activa la festivaluri autohtone de gen aduc un plus important experientei trupei. Concertul alaturi de KrepuskulBane si Svart Crown va fi prima aparitie Heavy Duty la Cluj-Napoca.
www.myspace.com/heavydutysibiu

Data evenimentului:   March 05, 2011  | 0 Comments  | 3045 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SVART CROWN la Cluj Napoca

COMENTARIUL TAU