interviuri rock

ABNORMYNDEFFECT: intre pariu si castig

ABNORMYNDEFFECT: intre pariu si castig
TRUPE : AbnormyNdeffect

In data de 25 Septembrie a aparut sub egida Macabre Mementos Records primul album de studio semnat AbnormynDeffect, Betwin. Despre acesta, dar si despre turneul pe care grinderii il vor intreprinde curand in Romania ne-au vorbit Radu Ghidirim, chitaristul trupei si Stefan Babara, bateristul acesteia...

Metalfan: Salut, si bine ati revenit in paginile Metalfan.ro!
Radu Ghidirim: Salutare si bine v-am regasit!

 

Radu Ghidirim

 

Metalfan: In data de 25 Septembrie ati lansat primul vostru album de studio, Betwin, spune-ne te rog, unde a fost inregistrat acesta?
Radu Ghidirim: Albumul a fost inregistrat in Chisinau, in studioul "nostru". Al "nostru" nu fiindca ne apartine dar din cauza ca acolo am inregistrat toate demo / promo / split-urile de pana acum si la randul sau si Betwin.  E o atmosfera familiala acolo deoarece studio-ul apartine sunetistului nostru Max, care e si fratele basistului nostru, cam asa stau lucrurile.

Metalfan: Acest material a fost produs de voi sau ati apelat la un producator pentru a obtine rezultatul final?
Radu Ghidirim: Acest album ca si cele precedente a fost produs in cea mai mare parte de noi dar am fost ajutati mult de Max (Diver) in timpul inregistrarii propriu zise si mixarii, si Costea Dimitrenco (Krushka) ne-a ajutat la finalizarea produsului.

Metalfan: De ce Betwin?
Radu Ghidirim: Betwin? Ideea initiala a fost sa numim albumu "between" care ar insemna in romana "intre" dar in ultimu moment am hotarat sa gresim denumirea, adica sa se pastreze sensul sonor dar vizual sa capete mai multe sensuri ca "bet"=pariu si "win"=castig , de fapt ca si denumirea trupei, totul e gresit pentru a capata sensuri alternative. La urma urmei noi nu suntem oameni normali, nu?

 

Mircea

Metalfan: Ce simti ca aduce nou Betwin in muzica AbnormynDeffect, si ce crezi ca s-a pastrat de pe produsele precedente?
Radu Ghidirim: Betwin nu a avut ca scop doar sa aduca ceva nou, e mai mult o generalizare a creatiei noastre 2003 - 2006 unde sunt piese din demo-urile mai vechi, de pe split-ul cu VX, si piese relativ noi care nu au aparut nicaieri. Ideea e ca noi nu voiam ca ceea ce facusem pana acum sa ramana la nivel de demo, am reinregistrat toate piesele cu un sound mai bun.

Metalfan:  Totusi doar 28 de minute, nu crezi ca ar mai fi avut loc si alte piese pe acest material? Sau este suficient pentru un material de gen?
Radu Ghidirim: Poate ar mai fi piese care si-ar gasi loc pe acest release dar noi am considerat ca e suficient, mai corect nici nu am calculat preventiv cat va dura albumu, am decis sa fie 10 track-uri si atat. Pot sa-ti dau tone de exemple cand un release de 12 minute iti zboara creierii si e suficient pe cand un album de 70 de minute poate fi un cacat mare.

 

Oleg

Metalfan:  Un alt aspect care mi-a atras atentia este reprezentat de artwork-ul acestui material. Cine s-a ocupat de acesta? Initial a fost inregistrat albumul si apoi a aparut si artwork-ul sau a fost invers?
Radu Ghidirim: Artwork-ul a fost facut in intregime de Andrei aka NEPO, un prieten din Iasi care mai bine de jumatate de an se ocupa de partea vizuala a trupei adica CD artwork, postere, bannere etc. Da, artwork-ul a aparut dupa inregistrarea albumului.

Metalfan: De asemenea, cum ati ajuns sa semnati cu Macabre Mementos Records? Stiu ca acesta provine tocmai din Japonia...
Radu Ghidirim: Noi am tinut contact cu MMR de vreo doi sau trei ani, ei simpatizau creatia noastra de mai mult timp. Noi deasemenea eram interesati sa semnam cu MMR din cauza ca ei produc trupe care dupa stil sunt foarte apropiate de ceea ce facem noi, plus nici nu am facut un promo-sending foarte mare. Pana la urma am fost pusi in fata unei dileme intre doua label-uri, si am ales MMR din mai multe considerente care am prefera sa ramana confidentiale.

Metalfan:  In noiembrie veti sustine cateva concerte in Romania, in Cluj-Napoca, Oradea, Brasov, Bucuresti si Constanta. Ce asteptari aveti de la aceste concerte?
Stefan Babara: Ne asteptam sa avem senzatii si momente placute. Multa voie buna, grind, bere si capuri sparte [N.Red.: rade].Si desigur ne asteptam ca marea sa fie calda sa ne putem balaci si bronza la soare.

Metalfan: De asemenea ce asteptari poate avea publicul din partea voastra, atat cei ce v-au mai vazut, dar si cei care vor lua contact prima data cu muzica voastra?
Stefan Babara: Publicul poate sa se astepte la niste piese mai noi. In rest, pentru cei ce nu ne cunosc muzica pot sa le spun sa-si ia cu ei o casca de fier.

Metalfan: Betwin va putea fi achizitionat de la aceste concerte?
Stefan Babara: Da.Albumul va putea fi procurat la concerte.

Stefan Babara

Metalfan: Aprope ca era sa uit, spune-mi, te rog, ce este cu acel simbol din coltul din dreapta al copertii? Un fel de Parental Advisory in varianta AbnormynDeffect?
Stefan Babara: Ha. Buna caracteristica. O poti numi si asa. Conceptul discului se refera, intr-o masura oarecare, la comercializare si la procesul de manipulare a populatiei prin diferite metode si  semne. Respectiv semnul la care te referi  ar putea insemna necomercializarea muzicii. Ar insemna « underground ».

Metalfan: Apropos, care este parerea ta legata de cenzura? Acesta este un lucru bun sau rau?
Stefan Babara: Desigur ca sunt impotriva cenzurii controlate de cineva care imi va spune ce e rau si ce e bine, tinind cont de interesele sale si nicidecum ale mele. Dintr-un alt punct de vedere cind totul este permis nu mai simti acea placere de a incalca o regula. Adica, dispare cite putin dorinta de a crea,daca ma-ntelegi.

Metalfan: In afara de aceste concerte pregatiti un turneu european mai amplu?
Stefan Babara: Incercam sa patrundem mai adinc in vest.Problema numarul unu pentru noi e viza. Cu greu o putem primi.

Metalfan:  Iti multumesc pentru timpul accordat. In incheiere ai dori sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan?
Stefan Babara: Cititorilor le doresc  numa‘ bine.  

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: AbnormyNdeffect

   October 14, 2008  | 2 Comentarii  | 5790 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ABNORMYNDEFFECT: intre pariu si castig

  • prima data am crezut ca betwin vine de la "betzi vin", ca tot is moldoveni baietii :D

    1. Posted by togo | 15 Octombrie 2008 11:21
  • trimite cv-ul la cancan ba togo
    esti pe felie

    2. Posted by adebayor | 31 Octombrie 2008 11:00
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri