interviuri rock

BREATHELAST: cine respira ultimul, respira mai bine

BREATHELAST: cine respira ultimul, respira mai bine
TRUPE : Breathelast

Breathelast este un nume relativ nou pentru scena metal/hardcore din Romania. Totusi, trupa a reusit sa concerteze destul de mult, sa lanseze un prim EP si sa dezvolte incet dar sigur o baza reala de fani. Mai este mult de munca, dar Breathelast este pe drumul cel bun. Mai multe detalii despre formatie, despre viitorul album de studio al grupului, despre ce mai face Crize si multe altele, in randurile de mai jos:





 
Metalfan: Salut si bine ati venit/revenit in paginile Metalfan!
Breathelast: Salut! Bine v-am gasit.

Metalfan: Ati putea sa ne oferiti mai multe detalii despre Breathelast? O scurta biografie...

Mihai: Detaliile marite sunt pe pagina de Facebook a formatiei. Pe scurt, am avut norocul sa fim bagati intr-un proiect pornit de un baiat din Constanta, pe nume Florin (FLOW, A.R.S.) care, dupa multe modificari si revolte, in 2010 toamna, a pornit la drum ca Breathelast.

Metalfan: Ce simbolizeaza numele trupei?
Mihai: Respira ultimul, rezista indoielii de a renunta la ce poate fi al tau. Provine, in mare, din ce avem de facut ca sa auda lumea de noi. Pentru ca vrem ca lumea sa auda de noi.
Vali: Mihai stie!

Metalfan: De unde "obsesia" cu rechinii? Sunteti fani Jaws?
Mihai: Nu neaparat. Rechinii s-au potrivit ideii clipului. Rechinii fac orice sa supravietuiasca, cum unii “rechini” din jurul nostru mint peste orice limita, pentru efectele personale. Analogie personala.
Vali: Cui nu-i plac rechinii? Oricum in ziua de astazi intalnesti rechini la tot pasul.

 
 


Metalfan: Ati putea face o scurta recenzie a filmului Jaws? V-a placut si Jaws 2?
Vali: Da, negrul moare primul! Iar rechinul si-o cam ia si pe nedrept pentru ca era vorba de un clasic caz de legitima aparare. Cum sa nu! Mare, vapoare, rechini, sex, violenta! Cum sa nu-ti placa!

Metalfan: De curand ati lansat primul material, disc intitulat Breathelast. Cum a fost primit acesta de public? Cate exemplare ati vandut pana acum?
Mihai: Interesul de a lansa materialul este acela de a-i da viata, propagandu-l in singurul mediu care permite promovarea facila, in lipsa fondurilor de mai bine: internetul. Ne bucuram ca Metalfan ne-au ajutat sa ducem la capat acest prim efort. Inseamna foarte mult pentru noi. Ma bucur ca materialul de debut Breathelast este asociat cu numele Metalfan.

 
 

 
Metalfan: Ati putea sa ne faceti o scurta descriere a fiecarei piese de pe disc? Care este piesa voastra preferata de pe acest material?
Mihai: Eu judec piesele in functie de energie, mai ales cea provenita din concerte. Privind asa, cea mai buna energie, la jumatatea unui concert, indiferent de confort sau situatie, o primesc de la piesa Promise.

Metalfan: Am observat faptul ca aveti o activitate intensa in ceea ce priveste concertele. Cat de important este pentru o trupa sa cante live?
Mihai: Este cam tot ce conteaza. Un concert live este singura sansa sa « spui » ce vrei si sa arati oamenilor ca te simti bine cu ceea ce canti. Ideea e sa ii faci sa uite pentru un moment ca lumea e de-a-ndoaselea. Ca e.

Metalfan: Anul acesta urmeaza sa concertati alaturi de Mnemic din Danemarca si de Cancer Bats din Canada. Ce asteptari aveti de la aceste doua evenimente? Cum vi se par cele doua trupe?
Vali: Eu ma bucur foarte mult ca pot sa-i vad si pe deasupra aveam si sansa de a canta alaturi de ei. Imi plac foarte mult cele doua trupe. O sa fie mult rock cu siguranta! Ce asteptari putem sa avem? Sa fim vazuti de cat mai multi oameni, sa “o dam  bine” si astfel sa prindem cat mai multe evenimente de gen. 

 
 


 
Metalfan: Ati apucat sa vorbiti cu Mircea Gabriel Eftemie de la Mnemic? Ati vrea sa-l invitati pe viitorul vostru material?
Mihai: Sper sa ajung sa il cunosc. Colaborarile se petrec intr-un anumit fel, in functie de stare sau  ocazie apropiata de gusturile comune, etc. Posibilitatile sunt nelimitate.

Metalfan: In ce stadiu se afla noul album? Cand preconizati ca va fi lansat acesta?
Mihai: Sesiunea de tobe a luat sfarsit cu bine, urmeaza chitarile, basul si vocile. Crede ca va fi bine, piesele au un aer proaspat, mai relaxat. Lansarea va fi, cel mai probabil in toamna.
Ionut: Pana la albumul nou mai este, mai avem de aratat lumii pana atunci cel putin 3 clipuri la piese de pe Ep ul deja lansat. Toate piesele vor avea si videoclip! Mai avem multe de aratat si sper ca muzica noastra sa ajunga la cat mai multa lume.

Metalfan: De productie tot Marius Costache se va ocupa? Cum este Marius in studio?

Mihai: Marius este producatorul / inginerul de sunet dedicat, pentru Breathelast. Cat despre colaborarea cu el, este ca un membru al trupei, foarte atent la detalii si interesat sa pastreze originalitatea trupei. Iar in momentul in care ai terminat de inregistrat stii cu siguranta ca materialul va suna zid! Si unde mai pui ca are si o gramada de rabdare si are grija sa ramanem concentrati pe ce avem de facut!

 


 
Metalfan: Care este albumul produs de Marius Costache (exceptand materialele voastre) care va place cel mai mult? De ce?
Mihai: Mediocracy, Environments, Chester (urmeaza, am prins un sneak preview). Motivele imi apartin, pur si simplu imi plac. Trebuie ca fiecare sa asculte, sunt trupe si nuante diferite.
Vali: Nu ma pot decide intre White WallsMad Man Circus si MediocracyASOMA. Amandoua imi plac foarte mult desi sunt radical diferite unul fata de celalalt. Marius stie exact ce face si stie sa surprinda si sa scoata in evidenta ce are de oferit fiecare trupa. Nu o sa vedeti doua materiale la fel. Indiferent ca este vorba de trupe diferite sau de materiale diferite ale aceleiasi trupe!

Metalfan: Ionut, ce se intampla cu formatia Crize? Pe cand un nou concert?

Ionut: Momentan Crize este in pauza, dar Crize exista, se regaseste in fiecare proiect la care fiecare membru Crize participa sau a participat: Breathelast, Shesdead, DuteVino chiar si Cap de Craniu, M-51. Este greu de precizat cand va fi urmatorul concert Crize, poate mai avem noroc cu o trupa de afara care sa ne adune, asa cum a fost anul trecut cand Crize a cantat in deschidere la Parkway Drive sau poate nu. Vom vedea...

Metalfan: Stiu ca acum cativa ani Crize lucra la un nou material. Shole a plecat, discul nu a mai aparut, acum ca s-a intors in trupa mai aveti de gand sa lansati albumul la care lucrati atunci?
Ionut: Materialul e inregistrat deja de muuulti ani, e blocat la faza de masterizare. Il avem si il tinem bine! E pe departe cel mai bun material al trupei, dar ce e bun tinem doar pentru noi!

Metalfan: Va multumesc pentru timpul oferit si pentru raspunsuri! In final doriti sa mai adaugati ceva sau sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor Metalfan?
Breathelast: Multumim Metalfan pentru incredere si sustinere si multumim cititorilor ca raspandesc Metalfan si trupele promovate. Sprijiniti muzica locala, apreciati eforturile, sunt reale si va prindeti singuri care sunt sincere, daca veniti la concerte. Cu totii meritam mai mult, localuri, trupe si public.
 
Foto: Marta Popescu
 
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Breathelast

   April 21, 2012  | 3 Comentarii  | 3688 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BREATHELAST: cine respira ultimul, respira mai bine

  • cam scurt interviul, dar fain.
    mai puteai sa-i intrebi de exemplu:
    -breathelast e evolutia trupei side-fx sau mai exista si aceea?
    -e breathelast trupa principala a componentilor ei sau unul dintre proiecte?

    1. Posted by 1900toamna | 24 Aprilie 2012 09:24
  • Salut ! Breathelast este evolutia trupei Side FX,cumva.. proiectul avea doua parti, sa zicem : una electro , care a scos si niste piese ( Some People, No 5th Sign - cu Roxana Mocanu ) si o parte rock, in care repetam piese, dar intr-o cu totul alta nuanta, comparand cu materialele actuale Breathelast. Partea electro a disparut frumos si noua formula (Raducu - tobe, Alex - bas ) a determinat aparitia Breathelast, care este proiectul principal al lui Mihai, Ionut , Vali, Alex. Raducu ( Kill Convention, Monument, MC Raducu )si Mihai ( The Boy Who Cried Wolf, Traum, BoomBoxTheories ) au proiecte separate de Breathelast. Alte proiecte afiliate cu membrii Breathelast: Ionut - chitara - CrizE. Multumim pentru interviu si intrebari !

    Mihai.

    2. Posted by am3uL | 24 Aprilie 2012 10:46
  • multam de raspuns, mihai. spor la treaba!

    ps: te urmaresc inca de pe vremea nociv'ului, cu exceptia (partiala) traum mi-a placut cum au sunat trupele in care erai/esti

    3. Posted by 1900toamna | 24 Aprilie 2012 15:18
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri