interviuri rock

Cristi Minculescu (IRIS): un nou inceput

Cristi Minculescu (IRIS): un nou inceput
TRUPE : IRIS

Dupa o pauza de aproape trei ani, Cristi Minculescu s-a reintors in formatia IRIS. In data de 18 septembrie 2015 trupa va incepe turneul "Din nou impreuna", asa ca am profitat de aceasta ocazie si am stat de vorba cu Cristi care a avut amabilitatea de a ne spune mai multe despre noul turneu, dar si despre alte subiecte interesante privind activitatea grupului.



 
Metalfan: Salut Cristi si bun venit in paginile Metalfan.ro! Cristi Minculescu si Iris din nou impreuna. Cine ar fi crezut?
Cristian Alexandru Minculescu: Se pare ca multi, pentru ca numai datorita celor care au crezut si si-au dorit, noi suntem "Din nou impreuna"!

Metalfan: Iti aduci aminte cum a fost prima data cand ai urcat pe scena alaturi de Iris? Ne poti povesti cum a fost?
Cristian Alexandru Minculescu: Imi amintesc ca si cum ar fi fost ieri: responsabilitatea a fost imensa. La fel si emotia.

Metalfan: Cum ai descoperit muzica rock? Ce te-a atras si ce te-a impins catre acest gen muzical?

Cristian Alexandru Minculescu:  In copilarie, la Craiova, ascultand trupele legendare.

Metalfan: In data de 18 septembrie incepeti turneul "Din nou impreuna". Ne poti spune, te rog, mai multe despre acest turneu?
Cristian Alexandru Minculescu: Pregatirile au intrat pe ultima suta de metri. Este un nou inceput pentru noi, asteptam cu nerabdare sa ne intalnim cu suporterii nostri in 13 orase din tara, dar si la Chisinau. Le vom darui, in aproape doua ore de concert, toata recunostinta noastra pentru increderea si sustinerea lor!

Metalfan: Cum a fost perioada in care ai fost departe de grup, dar alaturi de Ion "Nutu" Olteanu pe scena?
Cristian Alexandru Minculescu: Benefica si nostalgica.

Metalfan: Ai incercat sa-l convingi si pe Ion "Nutu" Olteanu sa se intoarca in Iris? Crezi ca acest lucru se va putea intampla vreodata?

Cristian Alexandru Minculescu: Nu si nu pot vorbi in numele lui.

Metalfan: Revenind la turneul "Din nou impreuna", ai putea te rog sa ne spui mai multe despre piesele pe care le veti interpreta in turneu? Cum decurge procesul de selectie al pieselor de la un concert la altul?

Cristian Alexandru Minculescu: Va fi o introspectie in istoria Iris, repertoriul va fi sensibil la fiecare concert si nu vor lipsi piesele noastre de rezistenta.

Metalfan: Acum daca te-ai intors in Iris, sunt sanse sa realizati un nou disc de studio, un material rock ca-n anii '80?
Cristian Alexandru Minculescu: Vremurile acelea au trecut. Ne gandim la cate un single anual, mizand mai mult pe calitate si nu pe cantitate.
 
Metalfan: Ca tot am adus vorba de anii '80, v-ati gandit vreodata sa lansati un DVD pe care sa includeti imagini de arhiva? Gandindu-te acum la un astfel de proiect, care crezi ca ar fi rezultatele unui astfel de demers?
Cristian Alexandru Minculescu: Din pacate, nu exista prea multe inregistrari de arhiva incat sa fie cuprinse intr-un DVD si chiar daca ar exista, ar fi anacronice cu interesul comercial actual.

Metalfan: Kempes a lansat un disc solo de debut destul de bun intitulat Regasire, stiu ca si grupul Metrock lucra la un nou album de studio, iar Doru Istudor e pregatit sa lanseze un nou disc heavy metal sub numele M.S.... pe langa toate astea in underground-ul rock este destul de multa miscare: multe concerte, discuri noi, videoclipuri interesante... Care este parerea ta fata de toate aceste lucruri?
Cristian Alexandru Minculescu: Le tin pumnii si sa aiba nervii tari!

 


 
Metalfan: In  acest an Iris aniverseaza 37 de ani de existenta, un numar impresionant. Rock, vise, schimbari de componenta, neajunsurile de dinainte de '89, neajunsurile de dupa, despartirea si impacarea. Cum vezi tu aceasta perioada? Te rog, poti detalia?
Cristian Alexandru Minculescu: Sunt de fapt 38 de ani, timp in care soarele nu a rasarit mereu pe strada IRIS, dar, privind in urma, pot spune ca am ras mult, am trait emotii intense, si, indiferent de obstacole, ne-am regasit intotdeauna drumul impreuna.

Metalfan: Daca tot am vorbit despre un nou disc IRIS, dar si despre perioada in care ai cantat alaturi de Ion "Nutu" Olteanu, nu pot sa nu te intreb daca te-ai gandit vreodata sa lansezi un disc solo. Cum privesti un astfel de demers?
Cristian Alexandru Minculescu: Un astfel de demers e aproape intotdeauna decalibrat, indiferent cine l-a incercat. Nu am avut chemarea asta...

Metalfan: Alice Cooper, Joe Perry de la Aerosmith si actorul Johnny Depp au pus de curand bazele unei trupe numite The Hollywood Vampires. Exista artisti rock romani cu care ti-ar placea sa colaborezi? Vezi posibila implicarea ta intr-un astfel de proiect?

Cristian Alexandru Minculescu: Am colaborat de-a lungul timpului cu mai multi artisti romani, fie din zona rock, fie actori si ne-am inteles foarte bine. Momentan ne concentram asupra IRIS.

Metalfan: Ai putea, te rog, sa alegi 12 piese de la 12 trupe diferite pentru o compilatie rock, un "mix-tape virtual"? Ce titlu ar avea acest material?
Cristian Alexandru Minculescu: Stairway to Heaven de 12 ori!
 
 

Metalfan: Nicu Covaci de la Phoenix a lansat in anul 2014 dublul volum Phoenix. Te vezi scriindu-ti memoriile? Te rog, poti dezvolta?
Cristian Alexandru Minculescu: Cand ma voi apropia de finalul activitatii, cu siguranta le voi scrie. Pana atunci, mai construim amintiri!

Metalfan: Deep Purple tot lanseaza de ceva ani inregistrari ale unor concerte din anii '70 si '80 pe CD si vinil. Iris are astfel de inregistrari de arhiva pe care le-am putea avea vreodata in colectie?
Cristian Alexandru Minculescu: Din pacate nu.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul si pentru raspunsurile oferite! In final ai dori sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.ro?
Cristian Alexandru Minculescu: Si eu va multumesc, va doresc sa fiti sanatosi si rock!
 
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: IRIS

   September 15, 2015  | 5 Comentarii  | 5289 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Cristi Minculescu (IRIS): un nou inceput

  • Trist interviu... Raspunsurile lui Minculescu denota deficienta intelectuala sau, de-a dreptul, dispret fata de cititori. Probabil e vorba de ambele, avand in vedere evolutia trupei Iris, de la plagiat la opereta.

    1. Posted by gedi | 01 Octombrie 2015 01:24
  • asta daca intr-adevar sunt raspunsurile lui

    2. Posted by Geralt de Rivia | 01 Octombrie 2015 10:46
  • Bine, eu am ramas extrem de surprins cand am vazut ca in Metalfan apare interviu cu Cristi Minculescu. Ce-i drept, si pe mine m-a mancat cu Kempes... si mi-am furat-o mult mai grav!

    3. Posted by Fantotzii | 23 Octombrie 2015 23:14
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri