interviuri rock

CRIZE: Gasca e gasca!

CRIZE: Gasca e gasca!
TRUPE : Breathelast, Crize, Shesdead

In urma cu trei ani Crize anuntau despartirea de solistul vocal Shole. Dupa trei ani lipsiti de realizari notabile, un album anuntat dar inca nelansat, Crize par ca si-au gasit din nou calea. Shole a revenit in trupa, muzicienii au ingropat securea razboiului iar alaturi de Shole, Dragosh, VTS, Mircha si Karlos si-au facut loc si chitaristul Calin Raduta (H8, Cap de Craniu, ex-Kendo), dar si chitaristul trupelor Mediocracy si Cap de Craniu, Radu Ionascu ce in Crize va ocupa pozitia de basist. Shole, Dragosh, VTS si Karlos au avut amabilitatea de a raspunde unui set de intrebari ce s-a dovedit a fi cel mai amplu interviu accordat pana in acest moment de formatie dupa reuniune. Mai multe detalii aflati de la cei patru muzicieni in randurile ce urmeaza:


Shole


Metalfan: Salut si bine ati revenit in paginile Metalfan!
Shole: Numai bine!  Multumim!

MEtalfan: 10 ani de Crize. Cum vi se pare ca suna treaba asta?
Dragosh: A sunat bine , suna bine si va suna si mai bine de atat ! :)
Shole: Nici nu credeam ca o sa traiesc atat, hahaha! Pentru mine, care am inceput toata minunea asta, e fascinant. Sunt fericit ca am avut norocul sa intalnesc atatia oameni extraordinari care m-au ajutat in aceasta aventura, ca am avut atea concerte in atatea locuri, ca vad ca nu a fost degeaba. Sunt fericit ca am alaturi asemenea colegi, pe care ii si iubesc cel mai mult dar ii si urasc cel mai mult, intr-un echilibru ca pe cea mai ascutita lama. Asta e adevarul si e cel mai frumos, pentru ca e adevarul. M-au ajutat sa evoluez ca om in primul rand, indiferent daca mi-a convenit sau nu totul mereu. Ma consider foarte norocos si sunt foarte recunoscator pentru aceasta viata.

Metalfan: Shole, in interviul care l-ai accordat pentru Metalfan dupa despartirea de Crize ai spus exact asa cand te-am intrebat la o eventuala intoarcere in Crize: "Am o teorie ciudata despre viata. Daca ar fi ca un drum pe care mergem, cred ca ceea ce lasam in urma se surpa. Trecutul inseamna doar amintiri alb-negru. There's no way back." Cum ai comenta aceasta declaratie dupa ce s-a intamplat reunirea?
Shole: Intre timp am inteles ca trecutul si viitorul sunt ale noastre cu totul si trebuie sa ni le asumam, sa le impacam si sa nu distrugem prezentul din cauza asta, ba dimpotriva, sa il respectam la adevarata valoare si sa il traim cu toata inima. Nu se surpa, e acolo, am gresit cand am zis ca sunt numai amintiri alb negru, trecutul e viu.

 

Radu Ionascu


Metalfan: Ca tot vorbim de reunire, cum va simtiti din nou impreuna? Din cate stiu acum aveti un nou basist in persoana lui Raducu de la Cap de Craniu si Mediocracy, dari si un nou chitarist Calin Raduta (H8, Cap de Craniu, ex-Kendo). Dupa calculele mele sunteti 7 in trupa, aproape cati sunt si Slipknot.... Mai mariti gasca?
Dragosh : De marit nu ....poate de micsorat, hahaha pot spune ca e totul foarte ok  si parca nici nu se simte acesta pauza care a fost destul de mare! Am trecut prin perioade bune/grele dar vom reveni in forta!  cei 2 membri fresh au o contributie destul de mare in noua componenta, totul suna mai inchegat, mai plin...si personal astept cu nerabdare sa ne apucam de ceva nou.
Shole: Gasca e gasca. Primele amplificatoare le-am avut de la baietii de la H8, primele concerte tot cu ei. Ne-am tatuat la Calin, avem o intreaga poveste impreuna. Si cu bune si cu rele. Mi se pare fireasca prezenta lui Calin in formatie. Inseamna mult pentru mine. Iar cu Raducu m-am imprietenit deja de cativa ani, am si cantat impreuna la Insideout in 2009. Amandoi sunt instrumentisti extraordinari si suntem onorati sa ii avem alaturi. Nu cred ca ne vom inmulti, nu vad rostul.

Metalfan: Referitor la numere, stiu ca ai o atractie, pasiune, obsesie, cum vrei sa ii spui fata de numarul 7, cel putin in ceea ce priveste Shesdead, voi sunteti 7 in Crize. Poti sa detaliezi cum se aplica cifra 7 in cazul Crize?

Shole: Am remarcat si eu zambind ca suntem 7. Ce sa zic? Nu sunt luat prin surprindere, sunt doar placut surprins. Iar de aplicat vad ca se aplica bine, pentru ca suna foarte bine, din ce in ce mai aproape de ceea ce ne propunem.


 

Mircha & VTS

 

Metalfan: Am adus in discutie Shesdead si cifra 7, in aceste conditii nu pot sa nu te intreb ce se intampla in momentul de fata cu primul vostru album de studio: Seven. In ce stadiu este? Cand apare?

Shole: Nu am o data sigura pentru aparitia albumului Shesdead. E un proiect inceput in 2008 care a trecut prin mai multe transformari in acesti 3 ani. Momentan lucrez la versurile pentru album, nu ma grabesc nicaieri.

Metalfan: Poti sa ne oferi cateva detalii cu privire la titlurile pieselor si la numarul acestora?
Shole: Piesele sunt in numar de 7. Previzibil, nu? hahaha! Iar dintre numele lor... The Red Pill, Remember Everything, Everyone, Forever, About the Ghost of Time... E ceva cu care nu vreau sa ma grabesc si sa detaliez inainte de a fi cazul.

 

VTS

 

Metalfan: Si daca tot suntem la capitolul albume, ce se intampla pana la urma cu albumul ce trebuia sa apara inainte de plecarea ta din Crize? Iese, nu iese? Reorchestrati cateva dintre piese?

Shole: De iesit o sa iasa si cu siguranta vei fi primul care va afla. Mai multe in clipa asta nu stiu sa'ti spun, suntem concentrati pe repetitii in aceasta faza.
VTS: Albumul trebuia sa iasa acum 1 an de zile. E tras de mai bine de 2 ani, dar din pacate oamenii cu care l-am inregistrat s-au dovedit pana la urma a fi niste escroci, lasandu-ne cu un album nemixat, care ulterior ne-am dat seama ca este inregistrat prost, ca a fost prost gandit setup-ul din studio de la inceput si multe altele. Intre timp eu si Cristache am incercat sa scoatem un mix decent cu minimile cunostine pe care le avem in ce priveste munca de studio. Concluzia este ca albumul o sa iasa, in momentul in care Calin va retrage chitarile de la toate piesele, singura modalitate de a scoate un mix decent din acel material. Nu va mai avea impactul pe care trebuia sa-l aibe acum 3 ani, dar vrem sa ajunga in urechile "fanilor " .

Metalfan: Concertul vostru de reuiniune va avea loc cu ocazia concertului celor de la Parkway Drive din The Silver Church, cu aceasta ocazie un alt nume al scenei metalcore/deathcore din Romania isi anunta revenirea, Prostest Urban. Ce poti spune despre reuniunea trupei?
Shole: Asa cum am mai spus, nu pot decat sa ma bucur. Am devenit prieteni, apreciez muzica si sinceritatea lor, ma bucur ca o sa cantam impreuna acolo. Daca nu ma insel, e chiar primul concert unde o sa cantam cu ei. Acum mi-am dat seama.  

 

Dragosh



Metalfan: VTS, stiu ca la un moment dat aveai un proiect/trupa ce se numea The Bastards. Poti sa ne oferi mai multe detalii cu privire la acesta? Mai exista? Nu mai exista? Ce faceti?
VTS: Numele intreg era JJ & The Bastards, Bastards fiind band-ul care interpreta si reorchestra piesele lui JJ compuse de ea si Agresiv&Okapi crew. Eu am fost cooptat mai tarziu (vara 2010) de catre Biggie (chitarist membru fondator Protest Urban). De la primele intalniri mi s-a parut ceva foarte tare, cu un potential ridicat, si o prima experienta cu o fata ca vocal, care de altfel este un MC extraordinar de talentat. Am fost foarte entuziasmat si curios in a canta un stil muzical de mult ravnit, Hip-Hop. A urmat o sesiune de reptitii pentru a reorchestra cu  instrumente live piesele lui J care au fost in total vreo 15.  A urmat un concert de lansare al mixtape-ului JJ - Stars & Stripes filmat HD transmis pe MTV in Bucuresti care din punctul meu de vedere a fost un mare succes. Cu Bastards intre timp am inceput un nou proiect cu Suzi la voce, in incercarea unui funk/dnb/dubstep, care din pacate s-a dovedit a fi si sfarsitul experientei mele alaturi de Bastards, nepotrivirile pe plan muzical, in ce priveste compozitia si maniera de a repeta si studia, au dus la o minima comunicare, in final eu fiind dat afara, rupandu-ma indirect de JJ cu care sunt in relatii ok. A fost un mare pas inapoi pentru mine si o demoralizare majora, toata treaba asta fiind ca un boost de creativitate si energie de care aveam nevoie. Am trecut peste si mi-a oferit ambitia necesara sa ma reintalnesc cu baietii, sa pornim masinaria si s-o facem cum stim noi cel mai bine in iulie la Parkway Drive.

Metalfan: La un moment dat stiu ca ai cochetat cumva si cu Specii. Poti sa ne oferi mai multe detalii?
VTS: Cand am auzit prima oara de Specii si am vazut prima chestie cu ei pe youtube, am fost putin sceptic neintelegand filmul si mesajul. Asta nu a durat decat vreo 24 de ore pana cand am luat albumul. O iarna intreaga l-am avut cu mine peste tot, in masina, in iPod , pe telefon etc. Am fost fascinat, aproape obsedat. Ascultam si imi spuneam mereu " bah ce tare ar suna asta cu o toba " pana cand, intr-o zi l-am luat pe Cristache (omul care se ocupa cu tot ce inseamna sound pentru mine si Crize) am improvizat un mic "studio" si am tras freestyle one shot video + audio, piesele Specii in care ma regaseam in perioada respectiva. Asta a dus inevitabil la intalnirile dintre mine si ei, de care profitam de fiecare data si dadeam un jam session foarte caterinca. Din pacate distanta dintre orasele in care sunt situati membrii Specii, face aproape imposibila pregatirea unui show 100% Live alaturi de mine si eventual alti cativa intrumentisti, desi se vorbeste despre asta de fiecare data. Cum spune Shole, care mai nou a descoperit lumea spirituala si fantazistica (sau cum se zice) tot ce se intampla se intampla pentru ca asa trebuie sa se intample :) deci sper ca pe viitor sa facem o surpriza placuta fanilor Specii.

 

Karlos, Dragosh, Radu Ionascu: Un trio ofensiv



Metalfan: Karlos, stiu ca de ceva vreme si tu ai o noua trupa: Breathlast. Poti sa ne oferi mai multe amanunte cu privire la activitatea trupei?
Karlos: Breathelast a terminat de inregistrat primul album, album care o sa apara la inceputul toamnei. Pana atunci o sa fie gata si un videoclip de promovare al materialului. Mai multe informatii despre Breathelast se gasesc pe pagina oficiala a trupei de Facebook.

Metalfan: O intrebare generala. Cum vedeti scena metal/rock/hardcore din Romania in momentul de fata? Plusuri si minusuri fata de acum 5 ani?
Shole: Mie mi se pare ca a crescut, sunt bucuros ca am putut sa fac cate ceva pentru asta. Nu ma gandesc la plusuri si la minusuri acum, nu vreau sa nominalizez trupe sau personaje, dar stiu si vad ca cei care se dedica 100% cu inima rock-ului se simt, publicul ii simte, iar ceea ce creeaza ei nu ramane indiferent si sortit pieirii asa cum se intampla cu cei care doar mimeaza pasiunea pentru rock.

 

Karlos & Radu Ionascu
 

Metalfan: Care sunt trupele si albumele (ma refer la metal/rock/hardcore) aparute in ultimii doi ani in Romania care v-au atras atentia si de ce?

Shole: Imi atrage atentia tot ce apare in mediul asta pentru ca e instinctiv, nu cineva anume si pentru ceva anume. Evident, sunt care imi plac si care nu imi plac, dar eu nu judec neaparat din punct de vedere strict muzical, ci ma uit si la versuri, si la atitudine, si la prezenta, la sinceritate, la mesaj cu totul. Ii respect pe toti cei care fac  din inima si rezista testului timpului.

Metalfan:Shole, stiu ca la un moment dat ai vrut sa scoti un volum de poezii. Mai ai de gand sa faci asta? Ai vedea cateva din textele respective ca versuri pentru noi piese Crize sau Shesdead?
Shole: Am sa public intr-o zi cartea, iar texte de la Crize sau Shesdead se regasesc deja intre pagini. Ar fi nefiresc sa fie altfel, pentru ca nu sunt scriitor sau muzician, am doar niste ganduri pe care le exprim in lumea asta.

 

Dragosh


Metalfan: Anul acesta vor concerta pentru a doua oara in Romania cei de la Deftones. Impartiti si de aceasta data scena cu ei?
Shole: Nu.

Metalfan: La inceputul interviului am vorbit despre aniversarea a 10 ani de existenta. V-ati gandit ca macar pentru un show sa incercati ceva mai exotic pentru scena metal de la noi. Sa zicem un fel de unplugged in genul unplugged-urilor alea de la MTV cu The Cure, Korn etc?
Dragosh: Ceva exotic nu cred ca va fi deoarece nu pot spune ca ne reprezinta . Vom face ceva nou in noua formula ce va reprezenta stilul nostru.....stilul Crize.
Shole: Singurul unplugged Crize a avut loc in clubul Griffins in 2004 si mie mi'a placut foarte mult. Probabil candva o sa repetam experienta. Eu unul sunt preocupat de astfel de concerte.


 

Karlos

 
Metalfan: Va multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul oferit. In incheiere doriti sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor Metalfan si fanilor Crize?
Shole: Va multumim pentru prietenia vostra, din toata inima! Nu subestimati puterea gandului bun!
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Breathelast, Crize, Shesdead

   June 09, 2011  | 0 Comentarii  | 4796 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: CRIZE: Gasca e gasca!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri