interviuri rock

CRYPTOPSY: dinamici, brutali si catchy

CRYPTOPSY: dinamici, brutali si catchy
TRUPE : Cryptopsy

Florent Mounier bateristul uneia dintre cele mai influente trupe pe  felia death metalului tehnic, si de asemenea unul dintre cei mai influenti bateristi ai genului, ne-a vorbit despre cel mai recent material de studio al canadienilor The Unspoken King dar si despre schimbarile de componenta. Haideti sa vedem ce a raspuns cel care este cunoscut de fanii Cryptopsy si nu numai sub numele de Flo.

 

 

Metalfan: Salut Flo si bun venit la Metalfan! Te rog prezinta o scurta istorie a trupei pentru cititorii nostri care nu sunt familiarizati cu Cryptopsy.
Florent Mounier: Cryptopsy a luat nastere in jurul anului 1991, am lansat pana acum 6 albume plus un CD live. Trupa a trecut prin multe schimbari de componenta si este cunoscuta ca o trupa inovatoare in metalul extrem. Pentru o biografie completa accesati http://www.cryptopsy.net

Metalfan: In data de 26 mai veti lansa un nou album, albumul cu numarul 6 daca nu ma insel, The Unspoken King, ne poti spune cateva cuvinte despre fiecare piesa?
Florent Mounier: Ei bine, tot ce pot spune este ca fiecare piesa este diferita pe acest album. Fiecare piesa te va purta intr-o calatorie diferita.

Metalfan: Am auzit un zvon cum, ca ati fi dorit sa anulati lansarea acestui album pentru ca doua piese au scapat pe internet, este adevarat? Ce parere ai despre MP3-uri? Sunt bune sau nu pentru o trupa precum Cryptopsy?
Florent Mounier: Nu, acela a fost un zvon inceput de cineva cu foarte mult timp liber, haha. Nu sunt de parere ca MP3-urile sunt foarte bune pentru o trupa pentru distrug campania de publicitate care este implicata in promovarea albumului. De asemenea sunt si oameni care o strica pentru restul, isi spun opinia si ii influenteaza si pe ceilalti, care in loc sa decida ei insasi, isi formeaza o opinie dupa ce spun altii. Este precum Craciunul, daca ai sti cea ce primesti de inainte, atunci nu ar mai avea haz. Acesta este modul cum vad eu lucrurile, ca sa nu mai mentionez de faptul ca companiile pierd bani in loc sa ii dea trupelor pentru a le sustine in turneu. Deci se pare ca toata lumea se duce dracu.

Metalfan: De ce a parasit Lord Worm formatia? Cum l-ai cunoscut pe Matt McGachy? Care este mare diferenta dintre ei?
Florent Mounier: Worm a parasit formatia din cauza lui, am avut o discutie intr-o noapte si am ajuns la concluzia ca este nevoie de o schimbare, pentru el si pentru noi. L-am vazut pe Matt la un concert si l-am rugat sa vina sa incerce. Marea diferenta este talentul. Matt este pornit si calculat si are voce, Worm este o masina de facut zgomot, au doua stiluri diferite.

 

 

Metalfan: De asemenea The Unspoken King este primul album cu Matt McGachy (voce) si cu Maggie Duran (clape), cum crezi ca vor primi fanii aceste schimbari?
Florent Mounier: Atunci cand scriem muzica nu facem acest lucru bazandu-ne pe reactile oamenilor. Unora le va placea, altora nu. Nu poti multumi pe toata lumea.

Metalfan: De ce nu mai face parte din trupa Maggie Duran? Ati privit-o ca pe un muzician de studio sau ca pe un membru permanent?
Florent Mounier: Ei bine, initial am fi dorit sa fie membru permanent, dar in studio multe dintre compozitiile ei nu au fost folosite, asa ca am revenit la componenta cu cinci membri pentru concerte si ne vom intalni cu ea pe noul album.

Metalfan: Din ce am auzit pe pagina voastra de Myspace (http://www.myspace.com/cryptopsy), noile piese urmeaza o alta directie decat compozitiile voastre mai vechi. Cum ai descrie cel mai bine muzica voastra?
Florent Mounier: Extrem de dinamica, foarte noua si proaspata. Foarte greu de descris, dar unele piese merg de la un spectru la altul si se revarsa fara nici un efort. Brutal si catchy, foarte rapid si cu o traire foarte intensa.

 

 

 

Metalfan: Cum merg treburile cu Century Media Records? Care sunt trupele tale favorite de la Century Media in afara de trupa din care faci parte?
Florent Mounier: Lucrurile merg foarte bine cu casa de discuri, suntem foarte norocosi sa lucram in acest moment cu echipa noastra favorita din State si din Europa. Sunt multe trupe grozave la aceasta casa de discuri, nu am favorite.

Metalfan: Veti fi in turneu in Canada, Europa si apoi SUA. De ce nu veniti si in Romania daca tot ajungeti in turneu in Europa?
Florent Mounier: Ei bine, nu decidem noi aceste lucruri. Cred ca acest lucru depinde de promoterii din Romania sa vina cu o oferta pentru noi.

Metalfan: Daca ar fi sa alegi cate un cuvant pentru fiecare dintre colegii tai, care ar fi acela?
Florent Mounier: Eric: calm, Alex: nervos, Chris: virtuoz, Matt: talentat.

Metalfan: Ce te enerveaza cel mai mult cu privire la Cryptopsy? De ce?
Florent Mounier: Lipsa de atentie pe care o primim in comparatie cu numarul mare de oameni pe care i-am influentat.

Metalfan: Pe o scara de la 1 la 10 unde vezi Cryptopsy in influentarea death metalului? De ce? Intre ce trupe?
Florent Mounier: 9, cu siguranta, trupele care au aparut dupa None So Vile in muzica extrama sau in genul death stiu cine suntem, nu exista nicio indoiala. Sunt multe alte trupe in genul death care i-au influentat pe altii, precum Suffocation, Death, Morbid Angel etc...

Metalfan: Daca ar fi sa joci intr-un film ce gen ai alege dintre comedie, horror si porno? De ce?
Florent Mounier: Sunt o persoana cu stari diferite, totul depinde de cum ma simt. Imi plac toate.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul accordat Flo! In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
Florent Mounier: Da, va multumesc pentru suport si ne vedem in turneu, posibil in noiembrie 2008.

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Cryptopsy

   May 21, 2008  | 1 Comentarii  | 9988 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: CRYPTOPSY: dinamici, brutali si catchy

  • astia sunt inconstienti?? lord worm ii facea pe toti.

    1. Posted by metal_freak | 21 Mai 2008 11:50
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri