interviuri rock

Dave Ingram (DOWN AMONG THE DEAD MEN): original grind bastard

Dave Ingram (DOWN AMONG THE DEAD MEN): original grind bastard
TRUPE : Benediction, Bolt Thrower, Down Among the Dead Men

Cei mai multi dintre ascultatorii de metal extrem il asociaza pe Dave Ingram cu Benediction - fara nici un fel de indoiala o legenda a death metal-ului britanic si nu numai. Anii au trecut si Dave Ingram nu mai cantat alaturi de aceasta gasca, dar au ramas discurile. Transcend the Rubicon (1993) si Grind Bastard (1998), de departe cele mai solide lansate cu el in postura de vocalist al trupei. Doua clasice ale genului. Dupa despartirea de Benediction a urmat aventura de 6 ani numita Bolt Thrower, grup alaturi de care a lansat in anul 2001 discul Honour - Valour - Pride.  Din pacate lucrurile nu au mers atat de bine si Dave s-a despartit si de Bolt Thrower. In anul 2013 a revenit insa cu Down Among the Dead Men, grup alaturi de care vrea sa recucereasca scena ce i-a simtit lipsa. Nu ma mai lungesc cu vorba si va invit sa parcurgeti un interviu scurt, dar la obiect, la fel ca muzica Down Among the Dead Men.

 

Metalfan: Salut, Dave si bun venit la Metalfan.RO!
Dave Ingram: Salutari voua si tuturor cititorilor webzine-ului. Va multumesc mult pentru interviu!

Metalfan: Stiu ca ai un proiect intitulat Down Among the Dead Men si tocmai ati lansat albumul de debut. Am ascultat albumul si am descoprit multe influente: crust-punk, d-beat, death metal suedez. Ce ne poti spune despre acest LP?
Dave Ingram: Down Among the Dead Men un proiect nou, facut de mine, Rogga Johansson si Dennis Blomberg. Crusty power-punk cu o tenta clara death metal. La tobe canta Erik R. Bevenrud. Rogga mi-a scris acum un an si m-a intrebat daca ma intereseaza sa facem o piesa impreuna, iar mie mi-a venit idea sa facem un intreg album. Cum toti locuim in Scandinavia, era usor sa ne intalnim, sa repetam si astfel sa facem o formatie care sa poata canta live si sa faca turnee. Sper ca ceva mai incolo, anul acesta, sa facem si aceasta ultima parte.

Metalfan: Cum s-a format trupa?
Dave Ingram: Rogga m-a contactat sa cant alaturi de el in Megascavanger (apropo, materialul e deja in piata) si am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai serios sa facem un proiect complet impreuna. Ma gandeam chiar la turnee, pentru locuim oricum destul de aproape, iar dupa cateva email-uri am inceput sa lucram la Down Among the Dead Men.
 

 
Metalfan: Ai fost unul dintre cei mai importanti membri Benediction. Spune-ne, te rog, ce s-a intamplat dupa lansarea albumului Grind Bastard? De ce ai decis sa pleci din trupa?
Dave Ingram: Am plecat din Benediction in mai 1998, desi mai aveam niste concerte de sustinut si am vrut sa-mi indeplinesc aceasta obligatie (unul dintre ele era Wacken Open Air). La mai putin de 2 luni dup ace am participat la show-urile respective am primit un telefon de la Barry Thomson (Bolt Thrower), care mi-a cerut sa vin in trupa.

Metalfan: Impreuna cu Bolt Thrower ai lansat Honour, Valour, Pride, care, trebuie sa spun, a fost un album excelent. De ce nu ai continuat cu Bolt Thrower?
Dave Ingram: Am fost membru Bolt Thrower timp si cinci ani si jumatate si am inregistrat Honour, Valour, Pride in 2001. In 2003 am avut niste mari probleme de sanatate – s-a scris despre ele in alte parti si nu as vrea sa le readuc in discutie – si astfel am decis sa plec din Bolt Thrower ca sa ma refac.

Metalfan: Intrucat e primul tau interviu pentru un webzine din Romania, avem multi fani curiosi sa stie cum au fost anii in care erai vocal la Benediction. Ati lansat albume extraordinare care sunt pietre de hotar pentru genul death: Transcend the Rubicon, The Grand Leveller si, bineinteles, apogeul carierei tale: Grind Bastard (1998). Spune-ne, te rog, cum erau vremurile acelea?
Dave Ingram: Crezi ca Grind Bastard (1998) a fost apogeul? Nu cred. Au fost multe albume tari inainte si dupa el. Cand spui “apogeu” parca vorbim de o cariera terminata, si in nici un caz nu e asa. A fost foarte tare cat am fost in Benediction. E doar pacat ca s-a terminat cum s-a terminat.

Metalfan: Stiu ca trupa a ajuns sa aiba o relatie foarte apropiata cu Chuck Schuldiner si ca v-a luat in cateva turnee. Cum era Chuck ca persoana si ca musician in raport cu voi?
Dave Ingram: Era un tip foarte de treaba, foarte linistit. Am ajuns sa descopar in el un om foarte hotarat si foarte implicat in ceea ce facea. Moartea lui a fost o pierdere grea pentru intreaga scena.

Metalfan: Dupa ce ai plecat, Benediction a lansat doua albume cu un nou vocal - Dave Hunt. Personal cred ca a fost cea mai buna alegere pentru trupa, pentru ca Organised Chaos (2001) e un material de exceptie. Tu ce crezi?

Dave Ingram: Sa fiu sincer, nu am ascultat deloc al doilea album [cu Dave Hunt – n.n.], deci nu stiu ce sa spun despre asta; dar am ascultat de cateva ori Organised Chaos (2001) si mi s-a parut tare.

Metalfan: Intorcandu-ne la Down Among the Dead Men, veti face un turneu pentru promovarea albumului? Care sunt planurile formatiei?
Dave Ingram: N-avem nimic batut in cuie inca, dar incepem sa schitam niste planuri si sa pasam idei de la unul la altul ca sa ajungem la potentialul maxim al proiectului. Oricum ar fi, Down Among the Dead Men va merge in turneu pe viitor.
 

Down Among the Dead Men

Metalfan: Sincer, a trecut ceva timp intre Honour, Valour, Pride (2001) si albumul Down Among the Dead Men. Renuntasei la planurile musicale sau pur si simplu erai ocupat cu altceva?
Dave Ingram: Dupa problemele de sanatate si plecarea din Bolt Thrower am inceput sa lucrez cu o trupa de aici din Danemarca, numita Downlord. Proiectul are doua material lansat: EP-ul Grind Trials si albumul Random Dictionary of the Damned; am mers si in turneu cu Bolt Thrower in 2006. La sfarsitul materialului va voi da un link, iar oamenii vor putea descarca intreaga discografie a trupei. Cand am facut tot ce ne propusesem, am inceput un alt proiect – un post de radio pe internet.
Impreuna cu cel mai bun prieten al meu - Donovan Spenceley – am creat o emisiune pentru posturile de radio pe intenet: Metal Breakfast Radio. Am inceput de la un podcast simplu cu audienta zero si acum suntem pe 5 posturi de radio diferite (cele de care stim!) si intre 2500 si 3000 de download-uri pe saptamana. Nu e chiar o emisiune obisnuita, intrucat eu si Donovan comentam din greu piesele noi pe care trupele ni le ofera spre difuzare. Le notam si, daca nu ne plac, le exterminam. Suntem destul de brutali, dar de fapt ne distram de minune. Mai bem si niste beri cand tragem emisiunea, deci uneori cam creste “umiditatea” – intelegi ce spun? Facem emisiunea in fiecare saptamana de cinci ani si jumatate si nu cred ca ne vom opri vreodata! O sa-ti dau niste link-uri ca sa ne poti gasi online.
Mai fac si o alta emisiune pe internet, Lambert’s Basement, insa aceasta e despre cealalta mare pasiune muzicala a mea: Big Band Jazz. Emisiunea are o groaza de muzica minutata dintr-o epoca apusa si e prezentata de mine si de Igor, un pestisor auriu zombie.
Am mai fost si invitat pe voce la alte trupe, cum ar fi Necrodemon (SUA), Anton (Italia), Iron Fire (Danemarca) si, cel mai recent, Just Before Dawn (Suedia) – ca sa mentionez doar cateva. Lucrez din cand in cand si la o carte, cand mai prind timp.  Deci, dupa cum vezi, nu m-am lasat de muzica, am fost doar ocupat. Dar oamenii nu prea se obosesc sa caute, haha.

Metalfan: Apropo de viitor, crezi ca mai e vreo sansa sa revii alaturi de Benediction pentru niste concerte sau un album de studio?
Dave Ingram: Nu.

Metalfan: David, multumim foarte mult pentru interviu, iar la final o sa te rog sa le transmit ceva fanilor din Romania!

Dave Ingram: EU va multumesc foarte mult pentru inteviu! Iata cateva link-uri cu muzica GRATIS care i-ar putea interesa pe metalistii romani. De asemenea, am facut o lista cu top 5 albume preferate:

Fever Ray - Fever Ray
Bolt Thrower - Those Once Loyal
Paganizer - On A Gurney To Hell
Bonesaw - The Illicit Revue
Queens of the Stone Age - Era Vulgaris

Link-uri:

Discografia Downlord, la liber: http://www.metalbreakfastradio.com/Downlord.zip

www.darksentinel.dk
www.metalbreakfastradio.com
www.darksentinel.dk/DATDM.html
www.facebook.com/LambertsBasement
www.facebook.com/MetalBreakfastRadio
www.facebook.com/MetalBreakfastIngram
www.facebook.com/DownAmongTheDeadMen
Twitter: @MetalBreakfast
www.radiofreesatan.com
www.radiovillains.com
Autor: R. Andrei
Vezi galeriile trupelor: Benediction,

   April 16, 2014  | 0 Comentarii  | 11347 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Dave Ingram (DOWN AMONG THE DEAD MEN): original grind bastard

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri