interviuri rock

Denis 'Kinzyr' Ganea (CHORDEWA): mereu atrasi de mitologie

Denis 'Kinzyr' Ganea (CHORDEWA): mereu atrasi de mitologie
TRUPE : Chordewa

Numele Chordewa nu este atat de cunoscut, asta desi trupa a luat nastere in urma cu mai bine de 10 ani. Pana in prezent grupul a lansat doua EP-uri (Dark of Radiance in anul 2004 si Coma Horizon in anul 2005), dar si un album de studio - Recast Gear for the Mindcraft Course in anul 2013. Am profitat de aceasta ocazie si am stat de vorba cu Denis 'Kinzyr' Ganea, liderul grupului basarabean. Mai multe detalii, in randurile de mai jos:

 

Metalfan: Salut Denis si bun venit în paginile Metalfan.RO! De ce metal progresiv?

Denis 'Kinzyr' Ganea: Un salut tuturor cititorilor Metalfan.RO! Avem și careva noutăți, pe care am fi încăntați să le împărtășim cu voi, după o pauză relativ lungă de timp.  A trecut deja mai mult de un an de cand ne-am început activitatea. Perceptia noastra s-a modificat și la momentul actual anume stilul progressive e cel ce ne permite sa ne exprimam personalitatea într-un mod liber. Acest gen este multilateral și fără bariere.

Metalfan: Printre artistii pe care îi apreciezi stiu ca se numără si nume precum Frank Zappa, Ihsahn (Emperor), Fantomas, Arcturus si Porcupine Tree. In ce masura se gaseste influența lor în muzica Chordewa?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Cu Frank Zappa nu ne identificăm în mod special, însă am fost întotdeauna fani ai stilului progressive clasic. Ascultăm foarte multă muzică diversă. E foarte important de a fi implinit sufletește,  pentru a avea posibilitatea de a prezenta publicului o creație de valoare.

Metalfan: Majoritatea cititorilor banuiesc că nu sunt familiarizati cu numele Chordewa. Ai putea să ne prezenti o scurta istorie a grupului? Care ar fi cele mai importante realizari de pană acum?
Denis 'Kinzyr' Ganea: La momentul actual trăim cea mai importanta perioadă din istoria formației! Din repertoriul nostru modest fac parte doua EP-uri și recentul Long Play Recast Gear for the Mindcraft Course.


 
Metalfan: De ce Chordewa? Ce simbolizeaza acest nume?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Ne-am simțit mereu atrași de mitologie, această particularitate s-a reflectat în alegerea denumirii. Este numele unui personaj din mitologia indiană.

Metalfan: In urma cu puțin timp ați facut disponibil online pentru streaming discul
Recast Gear for the Mindcraft Course. De ce a durat atat de mult sa-l finalizati?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Procesul de creație a fost influențat negativ de o serie probleme, financiare și familiale. Cu toate acestea, am depășit această etapă, materialul este finisat, iar acest lucru conteză cel mai mult!

Metalfan: Poti să ne vorbesti, te rog, despre procesul de compunere al pieselor? Care este momentul in care considerați ca nu aveți cum sa mai imbunatațiți o piesa?

Denis 'Kinzyr' Ganea: Petrecem foarte mult timp împreună. Datorită acestui fapt, piesele capătă în timp o anumită notă de  maturitate, expresivitate,  piesa pur și simplu devine mai bună. Totul începe cu un riff.

Metalfan: Poti, te rog, sa ne vorbesti despre lirica pieselor prezente pe discul Recast Gear for the Mindcraft Course? Ai putea face acest lucru pentru fiecare piesa in parte?
Denis 'Kinzyr' Ganea: De regulă, textul și muzica sunt create în același timp, au o încărcătură emoțională puternică. Mesajul poate fi interpretat de fiecare ascultător în parte, în dependența de starea sa de spirit. Ascultați, citiți, meditați...

Metalfan: Artwork-ul materialului stiu ca a fost realizat de catre tine. Poti să ne vorbesti despre acesta?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Artwork-ul, muzica și textul sunt legate în mod inextricabil. Coperta etalează o imagine pe care am am avut-o în minte, un mesaj pe care am avut sa-l transmit.


 
Metalfan: Pană în prezent Chordewa a lansat doua EP-uri si un album de studio. Este mult sau putin? De ce?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Este exact atît, cît trebuie! (rîde)! Cu siguranță, ne-ar plăcea sa facem acest lucru mai des.

Metalfan: Comparand discul Recast Gear for the Mindcraft Course cu realizarile din trecut, cu ce vine diferit acest material?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Am obținut aceste rezultate într-un mod natural, deși se poate crea impresia unei treceri forțate, influențată de o mare schimbăre.

Metalfan: Si ca tot a venit vorba despre noul disc dar si despre materialele din trecut, luați în calcul si înregistrarea unui disc live? Poate a unui DVD? Cum vezi un astfel de proiect pentru muzica Chordewa?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Suntem atrași de idea de a ne reîntoarce la materialele din trecut, ne-ar plăcea mult sa reînregistrăm aceste piese. Aceste melodii sunt și în prezent actuale pentru noi. DVD? Totul la timpul său, la momentul actual ne dorim mai multe concerte live, pentru a avea posibilitatea de a ne simți mai aproape de public. La etapa actuală, traversăm o perioadă de blocaj temporar al procesului de creație ;-)

Metalfan: Pe cand un concert Chordewa in Bucuresti?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Suntem dispuși să discutăm propuneri din partea organizatorilor.

Metalfan: Anul 2013 s-a încheiat. Care sunt în opinia ta cele mai importante evenimente din acest an? De ce?
Denis 'Kinzyr' Ganea: A fost un an plin de evenimente mai mult sau mai puțin frumoase, cel mai important moment rămîne a fi finalizarea proiectului Recast Gear for the Mindcraft Course.


 
Metalfan: Dar din punct de vedere al realizarilor discografice, care ar fi preferintele tale muzicale din acest an?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Păi, cu siguranță, Das Seelenbrecher - Ihsahn, Coal de la Leprous și multe altele, acum nu mi le amintesc pe toate ;-)

Metalfan: Iți mulțumesc pentru răspunsuri si pentru timpul oferit! In final doresti să mai adaugi ceva sau să transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.RO?
Denis 'Kinzyr' Ganea: Sperăm să ne reîntîlnim cît mai curînd. Ascultați muzică bună, rămîneți fideli propriilor preferințe din domeniul muzicii! Vă mulțumim pentru atenție! Toate bune,cu respect, Kinzyr, formația Chordewa.

Autor: H.
   January 07, 2014  | 0 Comentarii  | 3473 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Denis 'Kinzyr' Ganea (CHORDEWA): mereu atrasi de mitologie

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri