interviuri rock

Dragonfly: hotariti sa Domine scena metal

Dragonfly: hotariti sa Domine scena metal
TRUPE : Dragonfly

Din Spania nu vin multe trupe de metal, din Argentina cu atit mai putin. Dar ce ziceti de o trupa care e si din Argentina si din Spania in acelasi timp? Si care mai suna si foarte bine pe deasupra? Dupa ce ne-au delectat cu albumul de debut pe nume Domine, Pablo Solano si Juanba Nadal de la Dragonfly si-au facut timp sa stea de vorba cu noi.

Dragonfly

 

Metalfan: Cind ati inceput sa cintati si ce muzicieni v-au influentat la inceput?
Pablo: Am inceput sa cint in 1983, prima mea trupa se numea Outer Heaven. Influentele mele principale vin de la vocile clasice ale heavy-metalului: Bruce Dickinson (Iron Maiden), Michael Kiske (Helloween), Adrian Barilari (Rata Blanca). Mai tirziu am inceput sa ascult o gramada de trupe de power si epic metal ca Rhapsody, Metallium sau Edguy.

Metalfan: Pablo, performantele tale vocale de pe Domine sunt impresionante, asa ca as vrea sa te intreb daca ai mai cintat in multe trupe inainte de Dragonfly.
Pablo: Am participat la mai multe proiecte muzicale: prima mea trupa, Outer Heaven, apoi Opera Magna, Quelonio, Vahladia. Toti imi sunt prieteni buni, buni muzicieni si niste tipi de treaba.

Metalfan: Ce puteti spune despre inceputurile trupei Dragonfly? Cum v-ati intilnit?
Juanba: Ariel si Vikingo au infiintat Dragonlfy cind erau in Argentina, dar situatia dificila de acolo i-a facut sa vina in Spania pentru a cauta muzicieni care sa ii ajute sa puna Dragonfly pe picioare. In acel an eu cintam la bas si faceam si voci aditionale in trupa Outer Heaven, in care cintau si Pablo si Isauro. La un concert cu Outer Heaven, Ariel si Vikingo au venit la mine si mi-au povestit despre proiectul lor si m-am alaturat lor, ca vocalist. Isauro a venit si el citeva luni mai tirziu. Apoi am inceput sa cautam un basist, dar a fost „mission impossible”, asa ca am hotarit sa trec eu la bas si l-am chemat pe Pablo (vocalistul din Outer Heaven), sa cinte si cu Dragonfly.

Metalfan: Ce v-a convins sa veniti la Dragonfly?
Pablo: Cum a spus Juanba, doi dintre colegii mei de la Outer Heaven deja erau cu Dragonfly si apoi am auzit piesele Dragonly. Sunau diferit fata de ce faceam cu Outer Heaven si mi-a placut ideea de a schimba putin stilul. Cind am inceput sa cintam in concerte si am vazut reactia spectatorilor, m-am hotarit sa imi continui cariera doar cu Dragonfly.
Juanba: Si pentru mine a fost ceva nou, eu am fost mereu basist si Ariel si Vikingo au venit cu ideea ca pot fi vocalist, dupa ce m-au auzit cintind refrenele la Outer Heaven. Am hotarit sa incerc ceva nou, pentru ca imi place foarte mult sa cint cu vocea. Apoi, negasind basist, l-am lasat pe Pablo sa fie vocea principala si eu am ramas cu vocile aditionale.

 

El Vikingo

 

Metalfan: Spuneti citeva cuvinte despre colegii vostri din Dragonfly!
Pablo: Sunt cu totii niste tipi foarte de treaba, suntem toti foarte buni prieteni si cred ca asta e cel mai important lucru pentru ca trupa sa mearga bine. Ariel e nascut sa fie rockstar, chitara e viata lui, Juanba e perseverent si serios, Isauro este foarte talentat iar Vikingo e un luptator si ar da totul pentru trupa.
Juanba: Suntem foarte buni prieteni si ne simtim foarte bine impreuna, inainte de a fi o gasca de rock suntem o gasca de prieteni. Pablo este foarte serios si profesionist in ceea ce face, cred ca va deveni unul dintre cei mai buni vocalisti din Spania. Am primit numai pareri laudative la adresa lui! In afara de asta imi este un bun prieten de multa vreme. Isauro este optimist si foarte talentat, Felul in care cinta ma face sa cred ca vine de pe alta planeta… hahaha, si felul in care se poarta, ma face sa cred acelasi lucru... Vikingo, asa cum a spus si Pablo, are spirit de luptator si de sacrificiu si este un compozitor talentat. Ariel este un rockstar si un tip vesel. Este preocupat doar de chitara lui.

 

Ariel Mittica

 

Metalfan: Reusiti sa traiti dn muzica sau mergeti la serviciu?
Pablo: Toti lucram, e greu sa traiesti din muzica in Spania. Dar, poate intr-o zi…
Juanba: Eu am o diploma de pilot aerian, dar in prezent ma ocup cu alt tip de slujba, ca sa am timp pentru muzica. Sper si eu ca intr-o zi vom putea cu totii sa traim din muzica.

Metalfan: Jumatate din membrii trupei sunt argentinieni, cum va descurcati cu repetitiile si inregistrarile?
Pablo: Cei doi argentineni, Ariel si Vikingo, locuiesc in Spania din 2001.

Metalfan: Cum ati ales numele trupei?
Juanba: Numele a venit cu trupa din Argentina. Cred ca Vikingo l-a ales dupa un cintec de-al lui Malmsteen.

Metalfan: Pe coperta albumului aparea o „ea”-Dragonfly, ce reprezinta si cine a desenat coperta?
Juanba: Coperta a fost desenata de Federico Felici, un prieten de-al nostru. Fata/dragonfly care apare pe coperta reprezinta creatia, iar ingerii si demonii din jurul ei vor sa spuna ca nici binele si nici raul nu te pot opri din drumul tau daca esti hotarit. Este un mesaj optimist.

 

Isauro Aljaro

 

Metalfan: La ce se refera titlul albumului, Domine? Despre ce vorbesc versurile, e vorba de un concept care leaga piesele intre ele?
Pablo: Domine vine din latina si inseamna conducator, putere… o stare pe care o transmitem prin muzica noastra. Discul nu este conceptual, fiecare piesa vorbeste despre alt subiect: sentimente, contradictii, dragoste, durere, perfidie… Incercam sa pastram o atitudine optimista, sa transmitem un mesaj pozitiv, ca, de exemplu, in versurile de la Dragonfly sau Solo depende de ti (Depinde doar de tine) care spun ca trebuie sa tii mereu capul sus si sa mergi inainte, chiar daca situatia nu e mereu cea mai buna, tu esti singurul stapin al destinului tau.

Metalfan: Ati ales sa cintati in limba spaniola, asta inseamna ca va limitati doar la ascultatorii vorbitori de spaniola?
Pablo: Chiar acum planuim sa facem o editie in engleza pentru Dragonfly, care sa apara anul viitor.

Metalfan: Cum ati descrie muzica voastra, care credeti ca sunt atuurile trupei, ce va diferentiaza de rest?
Juanba: Fiecare trupa are ceva specific, Dragonfly nu face exceptie, in cazul nostru as remarca versurile emotionante care impresioneaza si aparitiile live. Facem niste concerte pline de energie, merita sa veniti sa ne vedeti pe scena!

Metalfan: Ce piesa arata trupa in deplinatatea maiestriei ei?
Pablo: Noi am incercat sa le facem pe toate cit se poate de bine, dar cred ca piesa Dragonfly arata toata multitudinea de influente pe care le-a adus fiecare si le-am pus la un loc.

Metalfan: Care este cintecul pe care ati inregistrat cea mai buna prestatie personala, ca muzician?
Pablo: Imi este greu sa aleg un singur cintec, pentru ca fiecare dintre ele au registre si tonuri vocale diferite, dar sunt foarte multumit de cum a iesit Nuevo Judas. Retineti ca e doar parerea mea.
Juanba: Ca basist cred ca as alege Dragonfly sau Entre el Odio y la Pasión, vocile aditionale mi se pare ca au iesit foarte bine pe Dragonfly si Regresa a mi.

Metalfan: Domine a fost inregistrat in Spania, dar mixajul si masterizarea s-au facut in Argentina. De ce a fost necesara excursia asta? A meritat efortul, sunteti multumiti de rezultat?
Pablo: Suntem foarte multumiti de rezultat. Ne-am dus in Argentina pentru a lucra in studioul detinut de Martin Toledo si Adrián Barilari inginerul de sunet si, respectiv, vocalistul trupei Rata Blanca, pentru ca stiam ca acolo vom gasi sunetul pe care il cautam si ca vom putea avea controlul deplin al intregului proces.

Metalfan: Ce reactii ati primit pina acum, ce au zic criticii, ce au zis ascultatorii?
Juanba: Reactiile sunt excelente. Am primit recenzii cum nu se poate mai bune si suntem foarte multumiti cu feedbackul care a venit atit din Spania cit si din afara Spaniei.

Metalfan: Aveti contract cu o casa de discuri sau va descurcati singuri cu promovarea?
Pablo: Domine a fost editat de Avispa, care este in acest moment cel mai puternic label din Spania, pentru genul rock. O sa continuam multi ani relatia cu Avispa, pentru ca suntem foarte multumiti de atentia pe care ne-o acorda.

 

Pablo Solano

 

Metalfan: Cum compuneti piesele? Aveti un compozitor principal sau va adunati toti si vedeti ce iese?
Juanba: Pentru Dragonfly, compozitorul principal a fost Vikingo, dar, cu toate ca el a adus grosul ideilor, albumul este rezultatul muncii fiecaruia, aranjamentele pentru piese le-am facut impreuna. Sunt si niste piese scrise de Ariel pe album. Pe viitorul disc o sa gasiti si piese compuse de mine, Pablo si Isauro, muzica si versuri, pentru ca vrem sa ne implicam cu totii.

 

Dragonfly

 

Metalfan: Cum stati cu concertele?
Pablo: Acum ne ocupam de interviuri, dar  punem la punct si turneul de promovare.

Metalfan: Cum e scena metal in Spania? Sunt multe trupe, cluburi, case de discuri?
Juanba: Nu a fost prea mare agitatie pina acum, dar se pare ca situatia se imbunatateste treptat. Au aparut case de discuri interesate de rock si serioase si avem si trupe bune, dar ne cam lipsesc cluburile care sa ne ofere posibilitatea de a cinta pe scena.

Metalfan: Aveti un site foarte bine pus la punct (http://www.webdragonfly.com/). Cum credeti ca influenteaza internetul muzica si relatia cu fanii?
Pablo: Internetul are avantaje si dezavantaje. Muzica ta ajunge mult mai departe, esti cunoscut de mai multi oameni, si asta inseamna ca mai multi oameni vor veni la concertele noastre… asa speram. Dar pe de alta parte, numarul mare de downloaduri afecteaza vinzarile. Chiar si asa, noi credem ca cei carora le place cu adevarat muzica noastra vor cumpara si Cdul pina la urma.

Metalfan: Care este pasul urmator pentru Dragonfly?
Pablo: In acest moment, obiectivul nostru principal este sa facem un turenu spaniol bun pentru promovarea lui Domine si, dupa aceea, sa lansam editia engleza a albumului. Dupa care vom inregistra un nou album.

Metalfan: Hasta la vista y muchas gracias por esta entrevista, amigos! Citeva cuvinte pentru metalistii romani?
Pablo: Vizitati http://www.webdragonfly.com/ speram sa facem un turneu european in curind si sigur nu o sa uitam sa venim si in Romania. In curind o sa iasa si editia engleza a lui Domine, asa ca toti iubitorii de metal din Romania o sa ne poata asculta. Stand up and Fight for Metal!
Juanba: Va multumim ca ne ascultati, sper sa ne vedem in curind!

Quick Quiz

Sangria sau tequila: Sangria
Bruce Dickinson sau Rob Halford: Bruce Dickinson 
Fotbal sau corrida: Fotbal
Barcelona sau Madrid: Valencia
Julio Iglesias sau Enrique Iglesias: nici unul … aghhhhhhhhhhhhhhhhhh !
Carti sau filme: filme
Deep Purple sau Black Sabbath: Deep Purple
Dali sau Picasso: Picasso
Plugged sau unplugged: Plugged
Heroes del Silencio sau Tierra Santa: Heroes del Silencio Chorizo sau Paella: Paella
Penelope Cruz sau Salma Hayek: Salma Hayek
Ce cd ai in cdplayer? Rocket Ride (Edguy)
Primul album de metal pe care l-ai ascultat? The Number Of The Beast (Iron Maiden)
Primul cintec pe care l-ai cintat cu Dragonfly? Delirio Eterno
Porecla din liceu? Pablich
Ultima carte citita? Silmarillion (Tolkien)
Ultimul film vazut? El Jardinero Fiel (The constant gardener
Ultimul concert la care ai fost? Last August ’05 - The Metal Fox Festival (Sphinx+Wurdalak+Rock Goodfathers)

 

Pablo Solano

Juanba Nadal

Sangria sau tequila: Bere! Si cazalla (bautura traditionala din Valencia)
Bruce Dickinson sau Rob Halford: Pablo Solano, hahaha 
Fotbal sau corrida: Imi plac motocicletele, deci motociclism
Barcelona sau Madrid: Nu-mi place fotbalul
Julio Iglesias sau Enrique Iglesias: Camilo Sesto, haha
Carti sau filme: amindoua
Deep Purple sau Black Sabbath: Deep Purple
Dali sau Picasso: Prefer sculptura, Michelangelo Buonarotti
Plugged sau unplugged: Plugged
Heroes del Silencio sau Tierra Santa: Camilo Sesto, haha 
Chorizo sau Paella: Paella
Penelope Cruz sau Salma Hayek: Salma Hayek
Ce cd ai in cdplayer? The Grand Illusion (Nocturnal Rites)
Primul album de metal pe care l-ai ascultat? Battle Hymns (Manowar)
Primul cintec pe care l-ai cintat cu Dragonfly? Solo depende de ti
Porecla din liceu? Juanba
Ultima carte citita? Codul DaVinci
Ultimul film vazut? The Cave
Ultimul concert la care ai fost? Barilari unplugged la Buenos Aires

Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Dragonfly

   May 15, 2006  | 1 Comentarii  | 16033 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Dragonfly: hotariti sa Domine scena metal

  • jajajaja...... una merda banda

    1. Posted by patrice | 11 Februarie 2007 19:19
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri