interviuri rock

ICON OF SIN: revenire dupa 15 ani

ICON OF SIN: revenire dupa 15 ani
TRUPE : Icon of Sin

Grupul bucurestean Icon of Sin s-a reunit de curand dupa o pauza de 15 ani. Am profitat de aceasta ocazie si am decis sa aflam care sunt planurile trupei, dar si cum privesc muzicienii activitatea lor din trecut.

 

Metalfan: Salut si bine ati venit in paginile Metalfan.RO! Cat de importanta este disciplina pentru activitatea unei trupe metal?
Alex Igor: Consideram ca disciplina este esentiala in derularea unui proiect, indiferent de natura acestuia, nu neaparat legat de sfera muzicii metal. Este imperativ sa fie respectate zilele si orele de repetitii, cat si acordarea unei atentii sporite atat conceptului general cat si celor mai mici detalii care, aparent, pot parea neimportante. De asemenea conteaza extrem de mult si studiul individual, acolo unde este cazul. De exemplu, eu (Alex Igor) recunosc ca mai neglijez acest aspect insa, din fericire, il avem pe Adrian, chitaristul nostru, care este un adevarat ,,dictator” in acest sens. Hahaha!

Metalfan: Care a fost motivul pentru care ati decis sa va reuniti dupa o pauza de aproximativ 15 ani sub numele Icon of Sin?
Adrian Dumitrescu: Revenirea noastra este o evolutie fireasca, suntem niste muzicieni care inca mai au multe de spus pe scena metal, ideile sunt noi si moderne, si vrem sa le impartasim cu voi. Suntem prieteni vechi, ne place sa cantam impreuna si asa am luat decizia de a completa trupa. Ne-am intalnit cu multi muzicieni talentati cu care insa nu eram compatibili 100% . Apoi ni s-au alaturat Alex (tobe) si Sebastian (bass), cu care impartasim aceleasi idei muzicale, niste adevarati profesionisti care ne-au devenit si buni prieteni.
 


Icon of Sin in 2015: Sebastian Stanciu, Alex Igor, Alex "Gomez" Dascaloiu, Adrian Dumitrescu
 
Metalfan: Cum simtiti ca este scena metal acum in 2015, comparativ cu cea din anul 1994, atunci cand trupa lua nastere?
Adrian Dumitrescu: O parere personala si comuna de-a noastra cu a multor muzicieni cu care am mai discutat si care au inceput in anii “90 este aceea ca nu mai exista atat de multa pasiune si daruire ca atunci. Intr-o perioada fara tehnologie, fara telefoane mobile si fara internet prieteniile erau mult mai sincere si mai durabile iar pasiunea pentru muzica ne unea pe toti, atat muzicieni cat si ascultatori, fara invidii sau rautati ascunse. Tin minte ca ne bucuram sincer cand o alta trupa scotea o piesa ,,beton”, tin minte ca ne felicitam sincer intre noi cand ne intalneam pe la concursuri sau competitii de profil, tin minte ca ne bucuram unii pentru altii din toata inima. Pe de o alta parte, nu spun ca si in ziua de astazi nu mai sunt trupe prietene, insa parca pornirile nu mai sunt atat de firesti si de sincere. De asemeni, concurenta este mult mai mare in ziua de astazi, fiind foarte multe trupe bune, insa si mai multe trupe care fac muzica doar de dragul de a face ceva, care nu exprima mare lucru si care se bazeaza prea mult pe instrumentele tehnologiei.

Metalfan: Sunt sigur ca o parte din cititorii nostrii probabil ca nu erau nascuti atunci cand puteati bazele trupei Icon of Sin. Zic ca este un moment bun sa facem o trecere in revista a activitatii voastre, a celor mai importante momente...
Adrian Dumitrescu: Pentru noi era un eveniment important si atunci cand un membru al trupei reusea sa isi cumpere un instrument nou, sau cand reuseam sa inregistram o piesa demo prin nu stiu ce studio improvizat. Hahaha! Lasand gluma la o parte, cred ca cel mai important eveniment a fost castigarea albumului split, ca premiu oferit de Bestial Records in urma concursului Galele MetalFan, in 1998.

Metalfan: Care sunt influentele voastre din punct de vedere muzical? Ce v-a facut sa va decideti sa incepeti sa cantati?

Adrian Dumitrescu: Tin minte ca tuturor ne placea la acea vreme, la nebunie, trupa Paradise Lost, insa nu cred ca acest lucru poate fi considerat un motiv de baza al dorintei noastre de a canta. Cred ca raspunsul e unul singur: muzica metal.

Metalfan: Care erau conditiile de care dispuneati in anii '90 din punct de vedere al instrumentelor pe care le aveati la dispozitie? Stiu ca exista tot felul de povesti de instrumente create artizanal in acea perioada. Aveti si voi astfel de povesti?
Adrian Dumitrescu: Dupa cum probabil stiti din mai multe surse, conditiile erau extreme de vitrege, aproape totul fiind confectionat artizanal sau copii de mana a saptea. Se canta pe statii sau efecte facute de mana, se imprumutau intre trupe schemele tehnice de construire a aparaturii, se faceau carcase de boxe pe la tamplari, etc. Tin minte ca la un moment dat, chitaristul nostru, Adrian si-a vandut chitara lui, care era ceva incert si ,,no name” si si-a cumparat o copie Fender nou-nouta, alb cu rosu, care nici asta nu era cine stie ce. Imi aduc aminte si acum cum ne-am strans in jurul ei si ne uitam de parca era a saptea minune a lumii.

Metalfan: Acum, odata cu cea de a doua venire a trupei, ati reusit sa va achizitionati echipamentele la care visati in anii '90? Cat de importante sunt echipamentele pe care le foloseste un muzician pentru genul abordat de catre voi?
Adrian Dumitrescu: Acum cantam pe echipamente la care nici nu indrazneam sa visam in acea perioada. Calitatea sound-ului este extrem de importanta, indiferent de genul abordat. Era important si atunci, doar ca nu ne permiteam. Hahaha! Acum cantam in “alta liga” fata de anii ‘90. Ne permitem sa avem soundul dorit, instrumentele si echipamentul necesar.

Metalfan: Prin ce se deosebeste muzica voastra de cea a altor trupe? De ce ar asculta cineva Icon of Sin?
Adrian Dumitrescu: Ne place sa credem ca desi ne-am upgradat la sound-ul si tehnologia zilelor noastre, mentinem in abordarea noastra si elemente old-school ale perioadei noastre de inceput ca muzicieni, cand totul se facea din suflet si din pasiune. De ce ar asculta cineva muzica noastra? Pentru ca imbina sounduri moderne, agresive, cu ceea ce cantam in anii '90. Pentru ca a venit ca o evolutie a trupei Icon of Sin, o abordare directa si sincera, nascuta din pasiune.

Metalfan: Ce ati facut in toti acesti ani cat ati lipsit de pe scena?
Adrian Dumitrescu: Am activat in alte proiecte de-a lungul timpului, am muncit, ne-am intemeiat familii.

Metalfan: In anul 1999 casa de discuri Bestial Records edita pe caseta audio split-ul Toward Abysses / Not My God. Cum vedeti acum in 2015 acel material?

Adrian Dumitrescu: Pentru noi, acest material va reprezenta intotdeauna rezultatul muncii noastre asidue de ani de zile la rand, din acea perioada.
 



Metalfan: Totusi, de ce a fost lansat sub forma de split si nu s-a mers pe ideea lansarii unui album? Existau si alte piese care au ramas pe afara?
Adrian Dumitrescu: Deoarece in anul in care a fost inregistrat si editat albumul noi, ca trupa, nu ne permiteam sa ne producem singuri un astfel de material,  nu am avut alta varianta decat acel premiu oferit de Bestial Records. Intrucat albumul split a fost ideea casei de discuri, noi am fost foarte multumiti chiar si asa de sansa care ni s-a oferit, chiar daca nu a cuprins toate piesele noastre de atunci.

Metalfan: Stiu ca noua directie a trupei este death metal. De ce ati luat decizia de a renunta la sonoritatile de tip gothic / doom?
Adrian Dumitrescu: Nu putem spune ca am renuntat la alte influente, ci doar ca perceptia noastra asupra muzicii, in special din sfera metal, a evoluat de-a lungul timpului, compozitiile noastre exprimand ceea ce simtim noi.

Metalfan: Exista planuri pentru un album de studio? Cand preconizati ca se vor concretiza?

Adrian Dumitrescu: Anul acesta vom lansa cu siguranta un E.P. de minim 4 piese, care au fost inregistrate iar in acest moment se afla in stadiul final de mixing si mastering. Speram ca tot in acest an sa lansam si albumul full-length, insa nu promitem.

Metalfan: Aveti la dispozitie filmari din anii '90, dar si mai recente pe care ati putea sa le lansati sub forma unui DVD? Vedeti viabil un astfel de proiect?
Adrian Dumitrescu: Din pacate nu avem nici o filmare din acea perioada. Totul se petrecea atat de repede si de ametitor pentru noi atunci, incat nici macar nu ne gandeam la asemenea lucruri. Plus ca nu prea aveam cu ce sa le punem in practica. Hahaha! Insa un astfel de proiect bineinteles ca este viabilsi chiar recomandat, pentru orice proiect muzical.

Metalfan: Va multumesc pentru timpul si pentru raspunsurile oferite! In final ati dori sa adaugati ceva sau sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.RO?

Adrian Dumitrescu: Va multumim si noi pentru invitatie, este primul interviu pe care il sustinem cu ocazia revenirii noastre pe scena underground. Iar cititorilor le dorim un An Nou Fericit, in care sa se bucure de viata si de muzica rock cat pot ei de mult, sa sustina scena romaneasca prin prezenta la concerte, sa petreaca cat mai putin timp in mediul on-line si sa-si traiasca viata ,,live”, asa cum incercam si noi sa o facem. STAY METAL !!!
Autor: H.
   January 25, 2015  | 0 Comentarii  | 3275 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ICON OF SIN: revenire dupa 15 ani

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri