interviuri rock

Incredibila aventura Magica europeana: Interviu cu Magica

Incredibila aventura Magica europeana: Interviu cu Magica
TRUPE : Magica

 

 

Din pacate situatia pe la noi este de o asa natura, incit atunci cind o trupa de-a noastra cinta pe-afara e sarbatoare. Daca mai pleaca in turneu de trei saptamini in sase tari, deja e ceva de basm. Iata ca fata si baietii de la Magica au venit dintr-o astfel de plimbare prin Europa, cu optsprezece escale in timpul carora au cintat in deschidere la Nightmare si After Forever. Ne-am grabit sa-i tragem de limba. Am inceput interviul cu Vali, 6fingers si Bat, dar in final am ramas doar cu Bat. Nici o problema, pentru ca am aflat tot ce vroiam sa stim si mai precis, iata despre ce e vorba:

Metalfan: Cum ati reusit sa obtineti acest turneu? E o performanta rara pentru o trupa romaneasca.
Bat: Inca din noiembrie 2005, cand am cantat in Vibes in Paris Fest, cei de la casa noastra de discuri, impreuna cu agentia de booking Elianor, au fost placut surprinsi de prestatia trupei Magica. Si ne-au dezvaluit ca este posibil ca, anul care vine, sa ne alature turneului, deja in curs de organizare, al celor de la After Forever si Nightmare.
Ne-a parut un vis frumos, pe moment nu prea am crezut ca asa ceva este cu putinta, dar iata ca minunea s-a intamplat

Metalfan: Daca dati vina pe primul concert, spuneti-mi cum l-ai obtinut pe acela. Daca spuneti ca prestatia de atunci v-a adus acest turneu, cum ati reusit sa impresionati pe cei care v-au chemat in noiembrie 2005?
Bat: Casa noastra de discuri din Franta si anume Underclass music, in urma ascultarii albumului si a discutiilor online pe care le am avut…
6fingers: …si a vinzarilor bunicele din Franta…
Bat: … a hotarat ca este momentul ca publicul din Franta sa cunoasca trupa Magica si live. Probabil ca din punctul lor de vedere, acel concert a fost si un fel de test prin care ei sa si dea seama cat de bine ne prezentam live.
6fingers: Cred ca si din al nostru.
Bat: Am fost, am cantat, le-a placut cam mult si a rezultat lipeala cu turneul, plus multe alte smecherii pe care nu putem sa le dezvaluim deocamdata.

Metalfan: Care ar fi explicatia acestor vinzari bunicele in Franta si nu asa de bunicele in Romania?
6fingers: Promotia si piata. Casele de discuri baga bani frumosi in promotie. Ca un detaliu o pagina de promo in Metallian (una din revistele mari de metal europene alaturi de Rockhard) e citeva mii bune de euro.
Bat: Chiar daca Franta nu este un mediu chiar propice metalului, totusi la ei exista oameni care se ocupa realmente cu promovarea trupelor. La noi exista 3 case de discuri care lucreaza in proportie de 80% pe internet. So… this is a problem. Sa nu mai discutam despre faptul ca la noi un cd original inseamna 20% dintr-un salariu.
6fingers: Cred ca pietele nu pot fi comparate si implicit nici vinzarile.
Bat: Asteptati sa intram in UE si atunci o sa ne putem cumpara cate 20 Cd uri originale pe luna.

Metalfan: Deci sunteti bine reprezentati in Franta, ati incercat sa intrati si pe alte piete?
Bat: Nu mai tin minte in ce oras eram cand am intalnit cativa fani mexicani…
Vali: … eram in Weert…
Bat: … care ne au intrebat: - Cand veniti in Mexic , ca acolo sunteti foarte foarte cunoscuti! Am belit niste ochi…
Vali: Probabil ca in Mexic am luat deja un disc de aur pentru vanzari…
Bat: Imi venea sa iau telefonul si sa i sun pe Divenia sa-i intreb: unde-s zecile de mii de para?
6fingers: Oricum, ne-au avertizat si After Forever ce misto e piata sudamericana din punctul asta de vedere. Sint mai romani decit noi.

Metalfan:  Am inteles ca ati fost surprinsi si entuziasmati de perspectiva acestui turneu. Dar erati pregatiti sa plecati pentru o perioada atit de lunga on the road?
6fingers: Toata treaba s-a intimplat foarte repede, fara prea mult timp sa ne pregatim. Era o chestie de tip " o faci sau nu ". A fost foarte dificil pentru unii dintre noi, cu joburi si probleme, dar am considerat ca e o chestie foarte importanta, si ca nu avem cum s-o ratam. Din fericire s-a putut rezolva si am facut-o. Perioada a fost destul de lunga, insa daca tot cinti in fiecare zi nu mai pare. Inceputul e greu.
Bat: Ideea e : "Ai doar o singura viata, traieste o nu o irosi! " Asa ca am pasit cu tupeu pe podul suspendat.
6fingers: Si am aflat tot felul de lucruri pe care nu le afli altfel.
(Vali pleaca)

Metalfan: Cum a fost drumul pina la Bruxelles, destinatia primul concert, ceva peripetii?
6fingers: Toata luna a fost un drum.
Bat: Drumul a fost foarte frumos. In primul rand in romanica noastra iubita, pana la aeroport am fost escrocati de un tzigan care ne a luat milion de la gara pana la aeroport.
 
Metalfan: Deci un tigan v-a escrocat in drum spre Bruxelles…
6fingers: Esti bun de Evenimentul Zilei.
Bat: … (cuvinte explicite, de nereprodus) cu Taromul lor cu tot, ca ne au pierdut un bagaj, asa ca in Bruxelles a trebuit sa cumpar ati doi saci de dormit.
6fingers: Deci un tigan si Taromul ne-au escrocat in drum spre Bruxelles…
Bat: Da!!! … (cuvinte explicite, de nereprodus)

Metalfan: Asa si cind ati ajuns acolo…
6fingers: Acolo ne-au dus la hotel si a doua zi a inceput treaba

Metalfan: Cum a fost inceputul, care a fost prima piesa, cum a rectionat publicul?
6fingers: Intro-ul. Ba nu, ca la Bruxelles n-a mers, parca. Nu mai tin minte. Bat ?
Bat: Ce n-a mers?
6fingers: Intro-ul parca.
Bat: Intro-ul... nu mai tin minte unde, dar a fost o data cand nu a mers.
6fingers: In fine nu conteaza. Prima piesa cu care i-am delectat pe bruxellezi a fost Witch's Broom
Bat: Mda.. ma rog primul concert a fost mai ciudatel, ca nu eram obisnuiti cu amplificatoarele, cu oamenii de acolo, cu echipa,  nu stiam cine ce face. Am avut un pic de... sa-i zicem trac. Si nu am cantat chiar cum ne am fi dorit. Eu chiar am dat niste gherle copilaresti, dar ....asa e in live… macar si-a dat seama lumea ca nu facem playback.
6fingers: Primul concert nu ne-a placut foarte tare, dar ne-am revenit rapid si pe masura ce ne-am simtit si noi mai bine si am socializat, treaba a devenit mult mai ok

Metalfan: Cum suna uralele belgiene?
Bat: Suna urat de tot…nu am inteles nimic din ce spuneau.
6fingers: Nu ne-a huiduit nimeni niciodata, asta e clar, dar primirea publicului a variat destul de mult de la locatie la locatie, chiar in cadrul aceleiasi tari, surprinzator
Bat: Le-a placut ma...am primit multe feedbackuri din parea oamenilor din Bruxelles. Si-s numa de bine
6fingers: Vorbeam in general, bre.
Bat: Bine.

 

 

Metalfan: Deci dupa concert v-ati intilnit cu fanii?
Bat: De fiecare data. Dupa fiecare concert, eram curiosi daca s-a vandut ceva (cd-uri, tricouri) si ne duceam la standul cu merchandise si ne oprea lumea sa facem poze, sa sa semnam cd-uri.
6fingers: La ei asa se procedeaza in turneu. Dupa concert vin trupele la stand si discuta cu fanii, autografe, poze, etc.

Metalfan: Si care a fost cea mai intrebata intrebare de fani?
6fingers: Cum va descurcati sa faceti metal in Romania si cu Dracula.
Bat: Parca Dracula mai putin. Si mai mare le a fost uimirea sa auda de unde venim.
6fingers: De ce nu aveti o piesa cu Transilvania? De fapt cea mai intrebata intrebare era: unde e Ana ?

Metalfan: Sper ca i-ati informat corect. Erau tineri, batrini, fete, baieti, fanii astia?
6fingers: Erau de toti.
Bat: Chiar ca. La noi nu am vazut varietate asa de mare.
6fingers: Si batrini si gotheri si gagici, la unele erau si oameni in carucior. Incredibil. Nu exista o tipologie. Cert e ca parca la ei metalul se adreseaza mai multor categorii de oameni. Adica asa cum s-a zis mai sus vezi si babe si mosi la concert.
Bat: Am facut poze cu pustioaice de 15 ani, dar si cu oameni de varsta sa zicem 40 - 45 ani.

Metalfan: Pai si de ce credeti ca e asa?
6fingers: Eu nu cred nimic, vad doar ca e altfel, atita tot.
Bat: Pai batranii nostri sunt prea ocupati cu adusul hranei la copii, nu mai au timp de rock. La olandezi m-a oprit un cuplu, care mi-a spus numai cuvinte frumoase si mi-a oferit un joint gigantic, pe care l-am refuzat cu stil.

Metalfan: A fost acelasi afis la toate concertele, ati fost mereu prima trupa din program?
6fingers: Cu doua exceptii. Ba nu, trei. In Olanda,  la Weert, din cauza intirzierii extreme a organizatorilor, nu am mai avut timp sa cintam. Iar in doua alte locatii am avut inca o trupa locala inaintea noastra, la Le Havre si Montpellier. In rest Magica 30 min – Nightmare  50 min - After Forever 1h30 min.

 

 

Metalfan: Ati avut concerte in Belgia, Olanda, Franta, Spania, Italia, Elvetia. Care sunt diferentele intre public de la o tara la alta?
Bat: In Franta publicul a fost cel mai bun si e de inteles. Am avut promovare. Olanda e ok, ne-au sustinut, au ascultat.
6fingers: In Elvetia cel mai rece. In Franta sareau, am avut si stage diving. Nu cu noi. In Elvetia erau 500 gotheri, care se uitau urit si nu miscau nimic.
Bat: Ei, se uitau urat…  asa se uita ei. In Pratteln, intr-adevar, oamenii nu prea s-au miscat pe toata durata concertului. Se straduia ea saraca Floor Jansen sa-i mai anime, dar ei ...nimic.
6fingers: Ce sa mai zic de vocalul Nightmare, care era peste tot, incercind sa-i ridice. numai in public n-a fost. E ciudat, aia e o sala unde cinta de obicei super nume in metal. Ma intreb daca asa ii primesc pe toti.

Metalfan: Si la stand, nici acolo n-au miscat? Care au miscat cel mai bine la stand?
6fingers: Hmm unde s-au miscat bine la stand? Nu mai tin minte. Bat?
Bat: Pai s-au vandut in medie 15 cd-uri pe concert si 5 tricouri, parca asa.
6fingers: Oricum nu le-am tinut socoteala.
Bat: Tin minte totusi ca undeva unde publicul s-a agitat foarte-foarte tare si nu prea s-au vandut cd-uri si intr-un loc unde au fost mai statici am vandut multe.

Metalfan: Cam pe unde s-ar situa publicul romanesc intre toti? Exceptind standul.
6fingers: La aia care se agita si nu cumpara.
Bat: Deja Magica si-a format un public propriu, din cate am vazut eu. Au deja inregistrarile ...deci nu au ce cumpara. Adica le au de pe net… hahaha
6fingers: Nu stiu in ce masura un public in Romania care nu ne-ar cunoaste ne-ar primi asa de bine, asta voiam sa zic. Oricum e foarte clar ca publicul nostru favorit sint francezii. Ne si stiu, sint si receptivi, fac miscare.
Bat: Da..avem un je ne sais quoi....ce prinde la francezi
6fingers: Se cheama casa de discuri hahaha

Metalfan: Asadar publicul francez a fost favoritul vostru, pe perioada acestui turneu, pentru ca favoritul absolut este publicul romanesc…
Bat: Clar, haha
6fingers: Clar, altfel luam bataie.

Metalfan: Francezii va stiau deja, cintau cu voi sau erati outsideri complet?
6fingers: Erau multi care cintau da, stiau versurile. Mai e o faza: sint multi care merg cu trupa favorita la mai multe concerte. Adica adesea recunosteai multe fete din public, de la concertele anterioare. Am ramas surprins sa vad un individ la concertele de la Verona si Lyon, la 900 km distanta. Iar in acest turneu un fan After Forever a fost la al 100 lea concert al lui cu ei. Se practica mult asta, se pare. La ei fanii sint fani, nene.

Metalfan: De ce crezi a e asa?
Bat: Nu au o viata personala si se plictisesc hahaha Acum serios... e legat de finante.
6fingers: Au bani mai multi de alocat distractiilor. Si mai e o chestie: la ei mult mai mult decit la noi, rockul e un mod de viata. La noi e doar muzica. Sa vezi ce magazine au aia, profilate pe rock, haine, accesorii, tot ce-ti trece prin cap.

 

 

Metalfan: Poseri.
6fingers: Hahaha… daca vrei. Am si locuit la unul din ei si chiar cred ca aia e viata lor: rock nene, 99% din timp, cind nu e la serviciu, arata rock, traiesc rock, dulapuri de cduri.

Metalfan: Pai si din ce traiesc? Bani, de unde?
6fingers: Asta ne intrebam si noi: cine angajeaza o tipa rasa in cap pe jumatate si roz pe alta.
Bat: Fii atent: in Olanda, statul ofera artistilor bani pe trei ani de zile pentru simplu fapt ca-s artisti. Adica le arati ca ai inregistrari, ca ai concerte, ca ai expozitii de pictura samd si nu ai timp de carat piatra cu carca.

Metalfan: Deci eu daca imi fac o trupa si cint o data pe luna intr-un club, imi da statul salariu?
Bat: Da!
6fingers: Cam asa , hahaha

Metalfan: Incredibil… si cu toate astea olandezii nu prea au trupe…
6fingers: Dar nu e salariu prea mare, din cite am inteles.
Bat: Este 800 de euro.
6fingers: Probabil ca chiria e scumpa.
Bat: Cand am discutat cu Sander dela After Forever, mi-a spus ca el are salariu de profesor. Si dupa ce plateste chirie, taxe, mancare, haine ii raman 400 euro de pus deoparte.In Belgia si Olanda, preturile-s mult mai mici ca in restul Europei.

Metalfan: Cam in ce fel de sali ati cintat, erau pline?
6fingers: Jos palaria, nu exista la noi d-alea.
Bat: Misto de tot. Toate aveau dressing room-uri cu dus-uri pentru artisti, peste tot exista cate un frigider de caciula plin cu e toate. Si daca te duci si ceri ceva... aia chiar se straduiesc sa-ti indeplineasca cererea. E cam misto cand ajungi intr un nou venue si-ti gasesti numele pe usa unui dressing room, scris mare MAGICA…
6fingers: …si ai multa brinza puturoasa care te asteapta s-o maninci. Si catering desigur, ca acolo maninci in turneu, in dressing room. Super sunet, super mixere, lumini. Public am avut intre 200 si 700 insi.

Metalfan: Erau toti de la inceput, sau se umplea sala pe parcurs?
Bat: In unele orase publicul aparea mai tarziu, avea de face si cu ora la care teminau joburile
6fingers: In unele cazuri, ora de pe bilet nu corespundea cu ora de incepere. Asta a fost nasol
Bat: Asta a fost doar de 2 ori, o greseala a promotorului local.
6fingers: Biletele au fost imprimate inainte sa se stie ca sintem si noi in schema, si concertul incepea de fapt mai devreme. Asta e. Dar chiar si atunci am avut public. Trebuie sa intelegi ca programul este FOARTE strict, mai ales cind sint 3 trupe. Totul trebuie sa se respecte la minut. Se pare ca fiecare venue are regulile lui  si multe din ele au un "curfew" strict. Adica vrei nu vrei, la 11 am taiat curentul, asa ca sa faci bine sa termini pina atunci. Si evident totul e calculat in functie de asta.
Bat: Da..chiar daca esti headliner si te astepti la bis-uri, astea trebuie sa ti le programezi cu mult timp inainte pentru ca timpul acordat serii respective sa nu se schimbe.

 

 

Metalfan: Deci voi aveati 30 de minute pe concert. Cum ati facut playlistul si l-ati mai modificat intre concerte?
6fingers: Uneori un pic mai mult. Chiar daca ne-ar fi cerut lumea la bis, bis-uri nu au voie decit headlinerii. Noi aveam program strict. Playlistul  s-a mai modificat. Ana a fost bolnava rau, a racit. A fost o minune ca a reusit sa cinte in conditiile alea. Si in zilele respective am avut un alt playlist, mai putin solicitant pentu ea. La fel si After Forever, aceeasi problema
Bat: Da.. am cantat eu, hahaha
6fingers: Ei oricum au un sistem odihnitor pentru Floor: doua piese ea, inca una cu baietii, mai un cover Metallica, mai pasaje instrumentale, relax, nu-s prosti.
Bat: Da, ma gandeam sa facem si noi asa: doua piese Magica, una Stratovarius, doua Magica, una Helloween…

Metalfan: Cam cite piese cintati, cinci-sase? La care s-a raspuns cel mai bine?
6fingers: Sase, de obicei, plus intro. cu variatii.
Bat: In zilele cand Ana era bolnava nu am cantat The Living Grimoire si am cantat io Lordi, yeah
6fingers: Cea mai apreciata a fost Nemo, hahaha. Serios acum, Bittersweet Nightshade a placut, dupa parerea mea, cel mai mult. Si Bind You Forever

Metalfan: Dar ati avut iedera ca in videoclip cind cintati Bittersweet Nightshade?
6fingers: Hahaha… am avut scoci pe clapa la ultimul show, da asta e alta poveste.
Bat: Iedera era in pantalonii lu Beavis, hahaha. Ma cand zic iedera...sa nu inteleaga oamenii ca suntem drogatzi cumva, hahaha
6fingers: Aia e cinepa, bre.

Metalfan: Cum e sa fii trupa de deschidere intr-un turneu?
6fingers: E o experienta care te ajuta sa ajungi headliner, hahaha. Sigur, nu e foarte fain in sensul ca nu ai acces la luminile headlinerului, nu ai acelasi sunet, trebuie sa stringi un pic din dinti. Dar nimeni nu ajunge direct star. Nici nasol nu e, pentru ca a fost o distractie tot turneul si am vazut o gramada de lucruri faine, plus ca ne-am dublat numarul de concerte hahaha… si de experienta, implicit. Stim cit conteaza showul si cit de putin muzica. A fost frumos, ce sa mai… Am socializat cu celelalte trupe, am baut cu toata lumea… am facut poza cu Enrik de la Dark Moor…
Bat: A invatzat 6fingers cum e cand nu conteaza cat de mare e clapa ta… cu cat e mai mica cu atat e mai bine hahaha
6fingers: Exact, poti s-o cari, hahaha. Eu m-am inteles bine cu claparul de la After Forever, cu care am ramas amic, deja ne-am scris de vreo trei ori, comentam ultimele stiri claparistice si ce nasol e ultimul Queensryche.
Bat: La inceput au fost mai reticenti, nu stiau ce fel de oameni suntem…
6fingers: …nici noi nu eram tocmai prietenosi ca sa zic asa…
Bat: … dar cum si au dat seama ca suntem party people, si-au dat drumul la simpatie.
6fingers: Pe total a fost bine, nimeni nu s-a batut cu nimeni, am ramas in relatii bune.

 

 

Metalfan: Ce diferente semificative credeti ca o sa observe cineva care v-a vazut cintind inainte si o sa va vada cintind dupa acest turneu?
6fingers: Show-ul, miscarea, comunicarea…
Bat: … si in cureand si sunetul si armoniile. 6fingers a zis ca si taie in doua Korg-ul

Metalfan: Si after party-urile?
Bat: La noi e mai greu cu after party, cand tre sa conduci dupa concert.

Metalfan: Deci trebuie sofer.
Bat: Clar.
6fingers: Da. Si trebuie gasita neaparat o companie de asigurare, pentru material. E foarte important si afara toti o fac.
Bat: Noi nu avem bani sa ne asiguram chilotii si tu vrei sa-ti asiguri clapa de 3000 euro! Fii serios!
6fingers: Pai tocmai d-aia, mosule ca alta nu mai pup.

 

 

Metalfan: Un turneu european e o experienta pe care ati repeta-o fara ezitare?
Bat: Fara ezitare! un job mai gasesti...un turneu nu e la indemana oricui.
6fingers: Da, am repeta-o. Probabil ca la anul va urma alt turneu, dar nu pina atunci
Bat: Cu siguranta, se va intampla sigur anul viitor si nu vom mai deschide noi, iar peste doi ani sper ca vom fi headlineri.

Metalfan: Care considerati ca este cea mai importanta lectie invatata in acest turneu?
6fingers: Ca showul conteaza enorm, mult mai mult decit credeam, si sunetul, si luminile; si ca greselile minore trec complet neobservate de ascultatorul mediu
Bat: Mai mult conteaza show ul si sunetul decat cate note faci pe secunda. pai le-am dezacordat io chitarile celor de la After Forever bine de tot si nu stiu cati din public s-au prins, hahaha. Dupa ce le-am dezacordat, am schimbat si setupul la tunere, hahaha. La ultimul concert, ca sa ne razbunam pe After Forever, care ne au lipit intrumentele de standuri, ne-am costumat in diferite personaje si am iesit sa interpretam ultima piesa alaturi de ei, cover Europe - The Final Countdown

Metalfan: Care a fost cel mai bun concert si care a fost cel mai putin bun?
Bat: Cel mai putin bun a fost primul, pentru ca nu prea cunosteam lumea si nu am avut tupeul sa ne luam de ei cand lucrurile nu au fost ok la sunet, monitoare si soundcheck. Si cel mai bun... nu mai stiu exact dar au fost multe bune, fara greseli, cu miscare scenica buna si cu dialog bun cu publicul. Pentru ca ne-am relaxat, am cantat cu placere si am colaborat foarte bine cu echipa.

Metalfan: Nu devine plicitisitor sa cinti aceleasi piese, mai ales intr-un turneu cind le cinti zi de zi?
Bat: Nu devine plictisitor, pentru ca le canti din ce in ce mai bine si incepi sa te distrezi pe scena. Plus ca le mai si schimbam un pic. Cateodata am cantat Shallow Grave, cateodata The Living Grimoire, o data Nemo, o data Lordi. Nu e niciodata la fel cind cinti aceeasi piesa, te schimbi, ai mai multa incredere in tine. Nu e la fel pentru ca scena e alta si inveti in timp ce faze merg facute in live, ce nu da bine si asa mai departe.

Metalfan: Ce conditii de cazare ati avut, pe unde ati dormit, cu ce ati mers?
Bat: Era un camping car de sase persoane unde aveam si masa si paturile si pentru a nu ne calca pe deshte unii pe altii a trebuit sa ne organizam putin, fiecare cu sertaru lui...faze d-astea hahaha

 

 

Metalfan: Deci ati locuit o luna intr-o masina, for the love of rock’n’roll.
Bat: Mai mult sau mai putin da. Faza e ca asa se face peste tot.
6fingers: Oricum e mai misto decit la cartoane.
Bat: After forever au locuit intr-un nightliner, care este un autobuz mare care jos are mese si scaune si sus paturi.
6fingers: Mai mare dar cel putin la fel de inghesuit, ei fiind foarte multi cu tot cu echipa tehnica.
Bat: Am analizat problema si intr-adevar asa este cel mai bine intr-un turneu, altfel nu ai avea timp sa te deplasezi in fiecare zi dintr-un orash in altul. In zilele libere am stat la hotel, totusi.

Metalfan: Cit timp liber aveati si cum il petreceati?
Bat: Pai de obicei aveam destul de mult timp. Inainte de soundcheck, care era de obicei in jurul orei 17, faceam dus, mancat, ne plimbam prin orasul in care eram,  jucam un Magic, hahaha beam… oops… eu adica, hahaha… a fost fun ce sa mai spun.

 

Metalfan: Credeti ca sunteti jucatori buni de Magic?
6fingers: Hahaha
Bat: Eu l-am batut o data, deci e slab, hahaha
6fingers: M-a batut Bat o data, recunosc. L-am invatat in turneu, si mi-a dat la cap.

Metalfan: Numele trupei va da asa vreun avantaj, oare?
Bat: Cu siguranta! Atragem monstri d-aia cu 7/8
6fingers: Hahaha… sa vezi faza: a venit un fan infocat la Valencia, care ne-a zis ca a aflat de noi pentru ca era jucator de Magic si a venit cu toti prietenii lui jucatori la concert. Funny !
Bat: Aaa da ..haha ala care i-a zis Anei- "You are my Goddess "
6fingers: Da, exact.

Metalfan: Genial poate obtineti o sponsorizare www.wizards.com, ar trebui sa-i contactati.
6fingers: Hahaha… ar fi o treaba. Mai ales pentru ca hotii in Madrid ne-au furat cinci deckuri. Sa-i … (cuvint explicit, de nereprodus)


(6fingers pleaca)
 
Metalfan: Ce oras ti-a placut, ce oras nu ti-a placut?
Bat: Bilbao. Bilbao este cu totul si cu totul altfel decat restul oraselor. Arhitectura caselor este deosebita, toate casele-s frumoase, totul era impecabil. Ca sa-ti dau un exemplu: tramvaiul circula pe o sina care era plasata pe o fasie continua de gazon. Nu mi a placut Cesena. E mic, urat, am mers o carutza pe jos incercand sa gasesc un magazin. Italienii sunt romani, care incearca sa faca bani intr-una. Cum am ajuns acolo au si aparut cativa care au incercat sa amenajeze o taraba sa ne vanda diferite rahaturi. Nu au reusit pana la urma, hahaha. In Verona a venit la mine promotorul local si mi a adresat urmatoarele cuvinte „P…a in p…a Gigi Marga". Da, hahaha. Mi a explicat ca are angajati romani. Se pare ca Gigi Marga este o foarte cunoscuta patroana de casa de toleranta, hahaha

Metalfan: Ce lucruri noi ai aflat cu ocazia acestui turneu despre colegii tai?
Bat:  Eh ii cunosc bine, nu m-au surprins.

Metalfan: Care sforaie cel mai tare?
Bat: Vali, clar! Eu sunt al doilea. Vali, eu, Beavis, Fingers, Ana
Metalfan: Care adoarme primul?
Bat: Fingers, Ana, Vali, eu, Beavis
Metalfan: Care maninca cel mai mult?
Bat: Hahaha… ghici
Metalfan: 6fingers?
Bat: Clar. Mancam in functie de gabarit.
Metalfan: Care vorbeste cel  mai mult?
Bat: Eu vorbesc cel mai mult, lucru care nu convine colegilor mei de trupa, pentru ca uneori vorbesc prea mult
Metalfan: Care e cel mai panicos, cel mai emotiv?
Bat: Vali. Poate el nu o sa fie de acord, insa asa vad eu lucrurile.
Metalfan: Si cel mai optimist?
Bat: Eu.
Metalfan: Cel mai ordonat?
Bat: Ana si fingers
Metalfan: Mai ai vreun top?
Bat: Cel mai ghinionist: Ana. Pentru ca a racit si s-a simtit destul de nasol. iar la sfirsit de turneu iar a avut ceva probleme.
Metalfan: Am crezut ca pentru ca va are pe voi colegi.
Bat: Pai si asta e o problema, in special cand dorm asa de multi impreuna

Metalfan: ziceati mai devreme ca anul viitor veti avea un nou turneu. Alte planuri? Album nou pe cind?
Bat: Album nou anul acesta, avem planuri mari pentru el. Inregistrari profesionale facute nu in Romania. Deocamdata nu pot spune mai multe, dar albumul este 80% compus. Vrem sa compunem cam cincisprezece piese si sa alegem din astea pe cele mai bune. Va fi mult mai heavy decat Lightseeker, mai riff oriented.

Metalfan: Crezi ca turneul asta o sa influenteze felul in care va suna albumul?
Bat: Albumul nu, dar deja influenteaza felul in care vom suna live.

Metalfan: Ok, asteptam sa va vedem live. Pina atunci…
Bat: Multumim pentru interviu. Stati atenti, Magica is gonna rock !!!!!! hahaha

 


Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Magica

   February 28, 2006  | 1 Comentarii  | 10638 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Incredibila aventura Magica europeana: Interviu cu Magica

  • Sunteti penibili. Banii aia pe care ii da statul la "artisti" e de fapt ajutorul social (venitul minim garantat) pe care il iau toti oamenii cu probleme grave sociale. Cat despre cat de ieftine sunt lucrurile in belgia si Olanda fata de restul Europei, bateti grav campul, sunt mult mai scumpe. Plin de greseli si interviu, agramat si cu nerespectarea normelor ortografice. Vai de capul vostru

    1. Posted by Andrei Berlogea | 02 Iunie 2007 12:44
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri