interviuri rock

Interviu cu Delcsik BalázS (Cadaveres)

Interviu cu Delcsik BalázS (Cadaveres)
TRUPE : Cadaveres

 

 

Metalfan: Salut Balazs! Pentru inceput sa ne spui cum a luat nastere Cadaveres?
Balazs: Hello! Trupa Cadaveres a luat nastere prin destramarea legendarilor Cadaveres De Tortugas. Körmi a infiintat aceasta trupa, i-a chemat pe Ádám, pe Gergo si pe Laci care inainte erau membri ai formatiei Hybrid. Legatura intre ei nu era una indepartata, deoarece ei au mai avut multe turnee impreuna. Eu am ajuns in Cadaveres ca un strain, nu cunosteam pe nimeni personal, doar atat ca imi placeau mult CDT si Hybrid. Máté era percutionistul pe ultimul album CDT.
Inceputul era foarte greu, deoarece chiar dupa infiintarea trupei la o luna jumate, aveam un concert in Germania la un festival, asa ca iti imaginezi ca am repetat in fiecare zi cate 7-8 ore intr-o sala cu 40 de grade. Dupa primele concerte am observat cu totii ca treaba merge foarte bine, asa ca pe la sfarsitul anului am fost deja foarte siguri pe noi in ceea ce facem. De atunci incolo au venit foarte repede ideile, si dupa un an a aparut primul nostru album, Soul Of A New Breed.

Metalfan: Spune-ne cateva cuvinte despre primul vostru album si cum a fost el primit.
Balazs: Din partea publicului am primit reactii foarte bune, chiar si in prezent vindem multe CDuri la concerte. Acum, dupa 2 ani, aproape peste tot auzim publicul cum canta “slagerele” noastre. Si in strainatate avem aceeasi experienta. Vin multi oameni ca le place foarte mult albumul.
Critici negative in mod direct nu prea primim,  deoarece nimeni nu merge la trupa si ii zice in fata: “E un dezastru albumul” hehe. Suntem convinsi ca sunt multi la care nu le place cea ce facem. Cadaveres De Tortugas era foarte indragita in Ungaria, si daca fac comparatie intre CDT si cea ce cantam noi, nu is in acelasi film, asa ca cei care ascultau CDT, nu prea asculta Cadaveres.
Importante e ca am primit si primim mai multe reactii pozitive decat negative. Chiar si in revistele de specialitate avem recenzii pozitive si le place mult ceea ce facem.

Metalfan: Ati colaborat pe Soul Of The New Breed cu Zoli (Ektomorf). A cui a fost ideea?
Balazs: Körmi a venit cu ideea si era de acord toata lumea cu el. Körmi ii prieten foarte vechi cu Zoli, se stiu demult, au avut turnee multe impreuna. Dealtfel si Laci a cantat ani buni in Ektomorf, asa ca era totul ca pe tava. Asa ca Körmi l-a sunat pe Zoli, care era din fericire acasa atunci, au vorbit despre amanunte, cand si unde … Zoli a venit in studio, si fara nici o problema si-a raspandit ideile.

Metalfan: Ce ne poti spune despre al doilea material Lost Souls? Credeti ca dupa un prim album a fost necesar un material cu piese remixate si live?
Balazs: Ideea a fost ca sa miscam mai bine un pic lucrurile, sa tulburam un pic apa statatoare. Avem foarte multi prieteni creativi, noi le-am spus ideea asta si ei s-au si implicat in acest proiect. Au ales o piesa fiecare si au inceput sa lucreze acasa pe ea.
Live-urile de pe album erau importante deoarece am vrut sa aratam cat e de tare Cadaveres live. Si este si o piesa de pe noul album intitulat Evilution, piesa Unholly Spirit.

 

 

Metalfan: De curand ati fost in studio pt inregistrarea unui nou album [Evilution 2008]. Spune-ne cateceva despre acest material.
Balazs: E mult mai complex ca New Breed-ul. Am ajuns sa ne cunoastem mai bine, 2 ani de concerte non stop si-au pus amprenta asupra noastra, iar piesele is foarte tari. Ádám a fost intr-o forma foarte buna, nu prea a tras de timp. Este o piesa in care urla aproape toata piesa.
Chiar acuma am vorbit cu Gergo, care mi-a spus ca albumul nou suna foarte bine. Se pare ca am ajuns la nivelul acela cand am scapat de micile chestii care sunt pe primul album.
Cu sunetistul/producatorul lucram deja pentru a 3-a oara, ne cunoaste, stie ce vrem.
Speram ca toata lumea sa simta asa, noi avem mari sperante in albumul asta.

Metalfan: Aveti si de data aceasta invitati?
Balazs: Da, o sa avem. Csató Péter din Replika canta intr-o piesa acustica. Péter a adus o portiune de text din Kali Yuga, preluata din Krisna. E despre sfasiitul lumii, ceva de genul cum e in biblie Cartea lui Ioan. In piesa cateodata recita, apoi urla, si intre timp incet merge un cantec krisna, o mantra. E al naibii de bizar si “greu”. Asta o sa fie piesa Oracle Of Time.

Metalfan: Unde va simtiti mai bine in studio sau pe scena?
Balazs: Amandoua au caracteriticile lor, in ambele locuri omul poate trai la maxim. Eu ma simt mai bine pe scena, acolo pot cel mai bine sa dau fiara din mine afara, si in aceasi timp si presiunea, care ma stinge.
Studioul e ceva mai serios deja, trebuie sa fii atent, dar acolo creativitatea da feelingul.

Metalfan: Sunteti pentru prima data in Romania? Ce asteptati de la publicul de aici?
Balazs: Nu, am mai fost si anul trecut. Ultima data toata lumea era foarte deschisa, si bucuroasa. S-a vazut ca pentru trupe a venit lumea, nu doar pentru a bea o bere. E foarte tare cand vezi pe toata lumea cum traieste la maxim concertele.

Metalfan: Ce stiti despre Romania?
Balazs: Foarte multe. Evident ca si la orele de istorie omul invata multe despre tara. Transilvania, la noi e o alta chestie. Transilvania e un loc mirific, sunt locuri monumentale. Incredibil cum poti vedea muntii foarte brutali dupa ce plecam din campie.
Acum de ceva vreme si Romania face parte din EU. Cred ca va ajuta foarte mult acest lucru, si va deschide multe porti, precum si aici la noi.
Sper ca si pe latura culturala o sa se puna accent, si o sa fie multe concerte bune, cu trupe care inca nu au ajuns la voi. Aici la noi in Ungaria a inceput deja, si vin la rand trupele din ce in ce mai mari de metal – hardcore – underground. Omul doar sta si se prinde de cap cand vede. Tinerii din ziua de azi nu mai beau pe strada [In Ungaria e legal], ci se duc in cluburi, si povestesc despre muzica, concerte, pe cand parintii nostri nu puteau sa faca acest lucru.
In concluzie cred ca si Romania o sa apara pe harta undergroundului, si o sa fie si acolo partyuri mari!

 

Vezi galeriile trupelor: Cadaveres

   October 28, 2008  | 0 Comentarii  | 5103 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Delcsik BalázS (Cadaveres)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri