interviuri rock

Interviu cu Impious

Interviu cu Impious
TRUPE : Impious

Impious este o trupa care a crescut in mod constant si care si-a dezvoltat sound-ul dinspre un mod de exprimare agresiv catre o abordare mult mai melodica si catchy. Avand in vedere ca au si un nou album in magazine, Metalfan.ro a pasit in directia lor iar chitaristul Valle Adzic a raspuns tuturor intrebarilor noastre.

Metalfan: Salut si bun venit! Incerci sa schitezi o scurta istorie Impious, mentionand cateva dintre momentele reprezentative?
Valle: Salut! Am debutat in anul 1994 si de atunci au fost multe momente importante. Fiecare pas facut a constituit un moment cheie in evolutia trupei. Daca ar fi sa mentionez cateva, cred ca turneul european precum si cel japonez au fost foarte importante.

 

 

Metalfan: Care sunt cele mai importante realizari ale tale, ca muzician, dupa o cariera de 13 ani?
Valle: Cred ca cel mai important lucru a fost sa devenim o trupa alcatuita din 5 oameni, dupa ce multa vreme am cantat in 4.

Metalfan: Intre momentul infiintarii trupei si primul demo (1997) a fost o pauza de 3 ani. Ce ati facut in toata perioada aceea?
Valle: Primul demo, Infernal Predomination, a fost de fapt editat in anul 1995.

Metalfan: Primul contract a fost cu casa de discuri Black Sun, un label sub semnatura caruia ati editat 2 albume de studio. Hai sa vorbim un pic despre asta. Ce crezi despre acele albume, privindu-le retrospectiv?
Valle: Ca sa fiu sincer, cred ca eram necopti si neexperimentati. Cel putin pe primul album. Exista, cu siguranta, cateva melodii faine pe discurile respective, dar lucrurile ar fi putut fi altfel, cel putin din punctul de vedere al productiei si aranjamentelor.

Metalfan: Dupa expirarea contractului ati semnat cu Hammerheart Records, pentru care ati scos un album si un MCD.
Valle: A fost prima oara cand chiar am simtit ca se intampla ceva cu trupa. Am mers intr-un turneu cu Necrophobic, iar albumul nostru a facut ceva valva in underground-ul european. Mini-albumul a fost editat special pentru turneul acela.

 

 

Metalfan: Undeva in biografia de pe site-ul vostru oficial scrie ca, in momentul semnarii contractului cu Hammerheart, lucrurile au inceput sa se miste cu adevarat. Ce inseamna de fapt asta?
Valle: Inseamna ca am inceput sa avem un grup de fani loiali si ca numele trupei a inceput sa devina relativ cunoscut pe scena metal.

Metalfan: Ati debutat ca trupa de deathrash si, odata cu trecerea timpului, muzica voastra a devenit tot mai catchy si melodioasa. Cum ai descrie muzica Impious?
Valle: As compara muzica Impious cu un tanc nemilos, dar care in loc sa traga cu obuze, trage cu cutii reci de bere.

Metalfan: Cum ati reusit sa atrageti atentia celor de la Metal Blade si ce a insemnat contractul oferit de ei pentru trupa?
Valle: Au fost prezenti la cateva dintre concertele sustinute in cadrul turneului cu Necrophobic. Se pare ca au fost impresionati, pentru ca imediat am primit un contract din partea lor. Restul e istorie.

 

 

Metalfan: Hai sa revenim in zilele noastre. Ati scos de curand un nou album, Holy Murder Masquerade. Care au fost reactiile de pana acum?
Valle: Au fost bune si oamenii par sa il aprecieze.

Metalfan: Ce iti place cel mai mult la noul album si care e chestia care te deranjeaza cel mai tare?
Valle: Imi place ca e un album conceptual si ca toata povestea se afla intr-un booklet de 28 de pagini, sub forma unei povesti comice. Cel mai putin imi place productia. E foarte buna, dar nici pe departe atat de buna cat ar fi trebuit sa fie.

Metalfan: Poti sa imi povestesti cateva faze amuzante de la inregistrari? Cum e o zi obisnuita de la inregistrari?
Valle: Nu stiu ce sa iti povestesc; cred ca cel mai misto este atunci cand suntem creativi. Am pierdut multe nopti cu Martin atunci cand am conceput textele albumului. A fost amuzant, am propriul studio de inregistrari, astfel incat nu lucrez niciodata sub presiune. Nu ne intereseaza deloc trecerea timpului si asta ne ajuta sa experimentam multe chestii.

 

 

Metalfan: Cum compuneti melodiile si ce se intampla cu cele care nu incap pe album?
Valle: De obicei le compun acasa si inregistrez o varianta demo. Cand am 3-4 melodii, le trag pe un CD-Rom si le dau celorlalti. Ei le asculta vreo saptamana, dupa care incepem sa le repetam. Asta ne scuteste de foarte multe complicatii, pentru ca intr-o saptamana toata lumea le invata. In decursul repetitiilor ne vin o serie de idei, dintre care le pastram pe cele bune. Versiunile initiale se schimba radical uneori, alteori insa raman la fel.

Metalfan: Va considerati norocosi sa fiti la aceeasi casa de discuri cu trupe mari precum Cannibal Corpse, Fleshcrawl, Bolt Thrower sau Vader? Ati avut sansa sa prestati live alaturi de ei? Daca raspunsul e afirmativ, ce lucruri importante ati invatat de la formatiile respective?
Valle: Dintre cele mentionate de tine am cantat de 2 ori cu Cannibal Corpse. Nu e nimic special de mentionat. Stiu ca suna plat, dar asta este adevarul.

Metalfan: Ce iti place cel mai mult si ce iti place cel mai putin din activitatea pe care o ai cu trupa?
Valle: Cel mai mult imi place sa calatoresc si sa petrec timp cu restul colegilor de trupa. Ne distram foarte mult! Cel mai tare imi displace ca inca nu reusim sa traim din chestia asta. Trebuie sa facem intotdeauna compromisuri atunci cand vine vorba de locurile noastre de munca obisnuite.

 

 

Metalfan: Sunt aproape sigur ca nu reusiti sa traiti din muzica. Ce se intampla atunci cand trebuie sa plecati in turneu, ce spun sefii vostri?
Valle: Pana acum a fost ok, dar sunt sigur ca la un moment dat vor fi si probleme. O sa le rezolvam atunci cand ne vom confrunta cu ele.

Metalfan: Anul 2007 pare unul in care au fost editate foarte multe albume bune. Poti sa imi spui cateva cuvinte despre noile produse Candlemass, Annihilator, Dark Tranquillity, Dimmu Borgir, Immolation, Machine Head, Mayhem, Paradise Lost, Rotting Christ, Samael si Type O Negative (presupunand ca le-ai ascultat)?
Valle: Ca sa fiu sincer, nu mai ascult atat de multa muzica. Sunt fie toata ziua in studio, fie ocupat cu conceperea unor piese noi Impious. Ascult muzica atunci cand merg cu masina. Candlemass – nu am fost niciodata fan. Annihilator – foarte bun. Dark Tranquillity – foarte bun. Dimmu Borgir – foarte bun. Immolation – ok. Machine Head – foarte bun. Mayhem – nu sunt fan. Paradise Lost – ok. Rotting Christ – nu sunt fan. Samael – nu mai sunt fan. Type O Negative – foarte bun.

Metalfan: Vorbeste-mi despre planurile de viitor ale trupei.
Valle: Ne pregatim pentru cateva festivaluri. Dupa asta, sper la un turneu in toamna. Cred ca mai e un turneu mic pentru luna ianuarie a anului viitor. Dupa asta cred ca ar trebui sa ne apucam de compus muzica pentru un nou album, care cred ca va aparea in vara lui 2008.

Metalfan: Multumesc si multa bafta! Transmite un gand cititorilor metalfan.ro.
Valle: Va multumesc pentru sprijin! Sper ca vom putea sa cantam in Romania. Ramaneti cu metal-ul si aveti grija de voi!

Autor: Sake
Vezi galeriile trupelor: Impious

   August 21, 2007  | 0 Comentarii  | 9722 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Impious

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri