interviuri rock

Interviu The True Endless

Interviu The True Endless
TRUPE : The True Endless

The True Endless este un nume nu prea familiar publicului din Romania, dar faptul ca din componenta trupei face parte M., cunoscut pentru activitatea cu Opera IX, reprezinta un motiv destul de bun sa ii acordati acestei gasti italiene de black metal atentia meritata. M. ne-a vorbit despre activitatea trupei, despre cel mai recent album de studio al acesteia 1888 From Hell, axat pe viata lui Jack Spintecatorul, dar nu a ocolit nici activitatea Opera IX si ne-a oferit in premiera cateva detalii despre planurile de viitor ale acestora.

 

 

Metalfan: Salut M., pentru ca acesta este primul interviu referitor la The True Endless pentru Metalfan, te rog noteaza cele mai importante lucruri de pana acum….
M.: The True Endless a luat nastere in iarna anului 1997 pentru a crea black metal violent si impotriva trendului. Intre 1998 si 2000 trupa a produs cateva casete, inregistrari, demo-uri, promo-uri split-uri si compilatii, care acum sunt ultra rare, majoritatea considerate materiale cult….
Apoi The True Endless a iceput colaborarea cu labelul underground scotian, Aphelion Productions. Intre 2001 si 2007 Aphelion a lansat CD-ul split cu Goat Horns, primul CD/LP Wings of Wrath , cel de al doilea CD/LP A Climb To Eternity si CD-ul Buried By Time And Dust. In acelasi timp, trupa a mai colaborat cu alte label-uri underground realizand cateva split-uri precum 7” split-ul cu Goblin Spell (E.O.L.P. – Germania), split CD-ul cu Blodulv, Malignance si Sigma Draconis (Nocturnal Brights Records – Italia), split CD-ul cu Angmar (Bestial Burst Records – Finlanda), 7” split-ul cu Aquer (Necromancer Records – Germania) si split-ul 7” cu Mephisto (Vomitum Niger Productions – Italia).
In tot acest timp, trupa nu s-a oprit din a transpune productiile pe caseta audio! Respect pentru acest adevarat suport underground!
In acest moment trupa a lansat un nou album sub egida Aphelion Productions. Este un album conceptual bazat pe mitul lui Jack Spintecatorul, numit “1888 from hell”. Albumul a aparut sub forma de dublu CD intr-o carcasa DVD, limitat la 666 de exemplare….primul CD este albumul  1888 From Hell, iar cel de al doilea este o inregistrare live din 2007 cu ocazia aniversarii a 10 ani de activitate pentru trupa.
In timpul anilor, hoarda a luat parte la cateva festivaluri foarte importante precum Black Celtic Summit (III si IV), Hellblast Festivals, Tradate Iron Feast IV si multe alte concerte in toata Italia.
In acest  timp, The True Endless, a sustinunt concerte alaturi de multe trupe precum Dismember, Horna, Black Lodge, Vorkreist, Morrigan, Besatt, Mortuary Drape, Opera IX, Handful of Hate, Meridian, Malvento, Gosforth, Adversam, Fearbringer, Abhor, Death Dies, Frostmoon Eclipse, Sacradis, Vexed, Hatework, Hellstorm, Black Flame, Lifend, Imago Mortis, Tipheret, si multe altele.
Ca de obicei, trupa nu isi inceteaza niciodata activitatea si pregateste materiale noi pentru viitoarele lansari!
Pregatim cateva split-uri noi cu Tundra, Sekhmet si Inferno, cu Solstafir si cu Mephisto, si un MCD despre H.P.Lovecraft si cateva compilatii tribut…
Trupa este formata din Astraghon – voce; Soulfucker – bass; M. – chitara, voce; Mayhem – tobe.
Am cantat/cantam si suntem/am fost implicate in multe trupe precum: Opera IX, Skoll, A Forest, Teuta, Darkness, Zenith, The Blessed Hellbrigade, Huginn (R.I.P.), Throned, Emortualis (R.I.P.), Fierce (R.I.P.).
Si aceasta este discografia noastra:
Wings of Wrath CD/Aphelion Productions LP la sfarsitul lui 2006, castea la Slava Productions 2006
split CD cu Goat Horns (2002)/Aphelion Productions, versiunea pe caseta  (2003)/Wichhammer
split 7” cu Goblin Spell (2003)/E.O.L.P.
Live at the Helblast Festival CD-R pro (2003)/Frozen Creations
A Climb To Eternity CD/LP/Aphelion Productions
split CD cu Blodulv, Malignance si Sigma Draconis (2006)/Nocturnal Brights
Buried By Time And Dust (2006)/Aphelion Productions
split CD cu Angmar (2006)/Bestail Burst Records
split 7” cu Aquer (2006)/Necromancer Records
split 7” cu Mephisto (2007)/Vomitum Niger Prod
Caseta split in cutie VHS cu Darkness editie limitata la 66 de exemplare (2007)/Frozen Darkness
1888 From Hell noul album de studio/Aphelion Productions
Sper ca aveti toate informatiile de care aveti  nevoie…..daca doriti sa stiti mai multe, puteti accesa www.thetrueendless.com  sau www.myspace/thetruendless.

Metalfan: Din ceea ce am vazut in pozele voastre, dar si din ce am ascultat, Mayhem a reprezentat o mare influenta pentru voi…
M.: Da este….Am fost influentati de black metalul traditional si in mod particular de vechiul Mayhem ca aproape multe trupe black metal din jurul lumii….Dar personal, sunt mai atras de Bathory, tatal meu musical este Quorthon, iar daca veti asculta cu atentie, veti observa in muzica noastra, cateva chestii care sunt in totalitate Bathory!

Metalfan: De ce ati ales acest nume, The True Endless?
M.: La inceput a fost doar Endless, am ales acest nume datorita interesului meu adanc fata  de unele povesti cu Lovecraft, cuvantul endless, se potriveste perfect cu cateva dintre povestie acestui grozav autor!
Apoi ne-am decis sa adaugam “The True” deoarece era plin in underground de trupe cu numele Endless….nimic mai mult….

Metalfan: De ce nu folositi doar o singura limba pentru versurile voastre? De exemplu engleza ar fi mai  usor de inteles de o audienta mai larga….
M.: Stiu ca engleza este mai usor de inteles, dar cateva dintre versurile noastre suna mai bine in italiana si in dialectal nostru, asa ca nu dorim sa le traducem….sunetul arhaic al dialectului si muzicalitatea limbii italiene sunt mai bune decat engleza pentru o anumita atmosfera si nu dorim sa pierdem oportunitatea de a le utiliza in moduri diferite….

Metalfan: Anul acesta ati lansat cel de al patrulea album de studio, 1888 From Hell, ne-ai putea spune mai multe despre acesta?
M.: Reprezinta cel mai complex material al nostru! Este un concept creat de catre Soulfucker pe baza lui Jack Spintecatorul. Am dorit sa facem ceva diferit fata de albumele noastre precedente, ceva mai apropiat de idea acestui om nebun, despre locul unde a trait si a omorat…si asa ne-am schimbat stilul, am inclus mai multe influente pentru a crea cel mai complet si complex material, subliniind aspectul atmosferei si muzicalitatii, pentru a obtine ideea mintii obscure si nebune a lui Jack….si cred ca am reusit, pentru ca multi oameni care l-au ascultat spun ca este foarte obscure si terifiant! Artwork-ul a fost creat in acelasi mod.

Metalfan: De ce este limitat la doar 666 de exemplare? A fost decizia voastra sau casa de discuri a avut ultimul cuvant de spus in treaba aceasta?
M.: A fost o decizie a casei de discuri….pentru mine 500, 1000, 666 este acelasi lucru….am vrut sa apara ca un dublu album in editie limitata….si am avut acest lucru….numarul copiilor nu este relevant. In viitor va aparea o editie “normal” a CD-ului si probabil o versiune LP….in plus War Flagellation a lansat o versiune MC limitata la 150 de exemplare….asa ca poti vedea ca 666 nu este un numar ce are legatura cu conceptual nostru.

Metalfan: Multe trupe lanseaza albume in editie limitata de 666 sau 999 de exemplare, nu crezi ca acest lucru a fost facut de atatea ori incat si-a pierdut esenta?
M.: Cum ti-am spus mai devreme, nu imi pasa despre acest lucru….referitor la conceptual lui Jack Spintecatorul, numarul nu este atat de important….este bine sa limitezi la 666 cand este un concept satanic….pentru ca se potriveste…dar nu este necesar….Asa….ca daca numarul se potriveste cu conceptual tau este ok….sunt multe numere magice si obscure (13, 3, 9 etc….) asa ca le poti folosi dupa cum preferi…

Metalfan: De asemenea este si un concert care vine impreuna cu albumul, ne poti spune mai multe despre acea zi….
M.: A fost o zi grozava….au fost putini oameni, dar cu adevarat dedicati underground-ului asa ca puteti auzi cateva tipete….dar cred ca energia a fost grozava dupa cum puteti auzi din inregistrare….am fost foarte solicitati!

 

 

Metalfan: Unde ati inregistrat 1888 From Hell?
M.: In unele locuri aproape de Novara cu ajutorul unor prieteni…..nu intr-un studio official….oricum, cred ca sunetul rupe!

Metalfan: Cine a realizat artwork-ul pentru acest material? Ne-ai putea spune mai multe despre artwork in sine?
M.: Eu l-am realizat, asa cum am realizat toate artwork-urile pentru The True Endless si pentru trupele mele si pentru cateva produse Aphelion…. Dupa cum iti spuneam, am incercat sa reprezint muzica si conceptual! Am vrut sa ofer ideea de ce se gaseste pe album si cred ca se potriveste perfect!

Metalfan: Haide sa vorbim putin despre Opera IX, cum merg lucrurile acolo?
M.: Foarte bine! Anul trecut am lansat un CD cu demo-uri pe care l-am numit ’90-’92-’93 The Early Chapters care a fost primit foarte bine de fani iar acum lucram la un DVD care va marca 20 de ani! Se va numi Mythology si va include toate lucrurile din zilele de inceput, videoclipuri, filmari rare si nelansate, inregistrari live, filmari de la inregistrari si multe alte lucruri rare!
Va fi un interviu lung cu Ossian, Vlad, Dalamar si cu mne despre povestea trupei si cateva comentarii ale unor oameni foarte important din underground in booklet.
In plus, lucram la piesele pentru noul album care se va numi Stryx….intre timp Anphisbena a fost relansat de faimosul Peaceville Records!

Metalfan: Au trecut patru ani de cand ati lansat ultimul vostru album de studio, Anphisbena in 2004, nu crezi ca a venit din nou timpul sa hraniti sufletele flamande?
M.: Da, stiu….am avut multe probleme legate de componenta pe care le-am rezolvat abia acum…. Dupa cum iti spuneam, lucram la un nou album in acelasi timp in care lucram la DVD si am lansat si colectia de demo-uri pe CD…..asa ca suntem din nou gata de atac!Noul album va fi mai obscure si mai crud decat Anphisbena din moment ce este despre vrajitoria din Evul Mediu….Fiti pe faza!!!

Metalfan: Te rog spune-mi care sunt albumele care au avut cel mai mare impact asupra ta ca muzician?
M.: Toate albumele Bathory! In particular Under the Sign of the Black Mark, Blood Fire Death, Hammerheart si Twillight of the Gods….

Metalfan: Iti multumesc M. pentru timpul accordat. In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
M.: Iti multumesc mult pentru interviu si pentru suport! Sper sa ajung in tara voastra sa cant live cu The True Endless sau Opera IX si sa va intalnesc pe toti acolo la masacru! Pastrati aprinsa flacara neagra!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: The True Endless

   September 27, 2008  | 0 Comentarii  | 8910 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu The True Endless

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri