interviuri rock

MAGICA: povestile chitaropterului despre lupi si vrajitoare. Si zmei!

MAGICA: povestile chitaropterului despre lupi si vrajitoare. Si zmei!
TRUPE : Magica

Chitaropterul este liliacul din Constanta (Bat) care cinta la chitara. Si tot cintind el asa, chitaropterul, a ajuns cu trupa sa, pe nume Magica, la al patrulea disc. Wolves and Witches a aparut pe 28 noimebrie la AFM Records si Europa metalica l-a primit bine. Noi inca nu l-am ascultat, dar Bat ne asigura ca il vom putea gasi si la noi, la Rocris Disc, o veste buna, pentru ca precedentele doua albume Magica nu se vindeau in Romania. Am incercat sa nu-l plictisesc pe Bat cu intrebarile clasice pe care banuiam ca le-a tot auzit in perioada asta in care promoveaza noul disc si prezinta noua componenta. N-a fost el atit de vorbaret pe cit mi-as fi dorit eu, dar tot am aflat niste chestii interesante.

 

Magica live la Rock n'Iasi 2008

 

Metalfan: Pe 28 noiembrie, Magica a lansat ce-l de-al patrulea disc.
Bat: Mai degraba AFM a lansat cel de al patrulea disc Magica, (ride).
Metalfan: Acolo vroiam si eu sa ajung. Prin strainatate, trupele organizeaza petreceri de lansare, cu autografe, un paharel, voie buna etc. Cum a petrecut Magica ziua lansarii?
Bat: Pai ne am intalnit cu niste Black Label si Red Bull si am ars-o pana dimineata, hahaha. Ne-am bucurat, evident, dar nu a fost ceva special, cu pregatiri, vizionari, autografe, fani, gagici... doar noi si beutura.
Metalfan: Toata ziulica, de dimineata pina seara.
Bat: De seara pana dimineata!

Metalfan: Magica lucreaza cu AFM de 2-3 ani, de cit? Ati lansat 2 albume cu ei...
Bat: Da, Hereafter si Wolves and witches. Insa Hereafter a fost preluat de AFM cand era deja de mult inregistrat, deci efectiv ei nu au lucrat cu Magica decat la promotion. Asta inseamna ca AFM lucreaza cu Magica aproximativ de 1 an si jumatate
Metalfan: In ce fel te-a influentat contractul cu AFM ca muzician? Se poate spune ca te-a fortat sa ai o abordare  mai pragmatica asupra trupei?
Bat: O sa fii uimit insa AFM nu m-a influentat muzical in nici un fel. Profesional insa lucrurile au devenit mult mai serioase, deci implicarea mea a fost mai mare. Au aparut contracte mai stufoase, mai multe pagini, mai multe lucruzi de analizat si tinut cont si orizonturi mai largi. A intervenit latura financiara incuzand-o si pe cea a taxelor, latura de care nu ma lovisem pana acum. A trebuit sa declar contractul cu AFM la financiar... etc

Metalfan: Iti ia mult timp treaba asta cu Magica?
Bat: Nu pot sa-ti raspund la intrebarea asta... Magica pentru mine este totul si de fiecare data cand am timp liber, in afara jobului, ma ocup intr un fel sau altul de Magica: Interviuri... website upload, repetitii, studiu... etc. Deci nu imi ia timp,  timpul meu este Magica, facand altceva, iau din timpul Magica! (ride)
Metalfan: Frumos spus! Si poti trai doar din Magica?
Bat: Nu pot trai din Magica, drept pentru care am si un job zilnic. Insa sper ca voi ajunge candva si acolo...
Metalfan: Deci e un scop declarat. Cit de departe crezi ca e momentul?
Bat: Hmm nu pot spune acum... Ar trebui sa consum prea multa mana pentru o magie de amploarea asta (ride)
Metalfan: A, vad ca vorbesti de mana, mai joci Magic the Gathering?
Bat: Am cam uitat de Magic din pacate... poate a avut de a face si faptul ca spaniolii mi-au furat deckurile (ride) (Bat si 6fingers sunt jucatori redutabili de Magic, asa cum reiese si din interviul din 2006 - n. red.) Acum inca mai joc The Elder Scrolls. Oblivion plus expansion-urile.
Metalfan: Multi zic ca e cel mai slab din serie, tu ce zici?
Bat: Nu e cel mai slab, insa mi a placut Morrowind mai mult.
Metalfan: Hmm, a fost ok si Morrowind, dar parca nu se mai termina...
Bat: Depinde de cat timp ai! (ride)

Metalfan: Ok, hai ca am vorbit destul despre tine...
Bat: ... hai sa vorbim si despre tine acum, hahaha!
Metalfan: Nu chiar acum, dupa interviu daca vrei. Acum hai sa vorbim despre relatia cu fanii si cu presa. Adica mai exact: este Magica o trupa mai apreciata in strainatate decit acasa?
Bat: In primul rand este o trupa mai cunoscuta in strainatate decat in Romania. Fiind mai cunoscuta, automat are si mai multi fani, deci este mai apreciata. Pot sa-ti spun ca la ultimul concert Magica din Paris au fost aproximativ 1000 de fani care, culmea, stiau si versurile pieselor. E pana la urma o chestie de promotion. Cum in Romania promotionul este aproape inexistent iar interesul metalistilor este minim, rezultatele sunt astea pe care le vedem cu totii.
Metalfan: Asadar, putem vorbi de un dezinteres al trupei fata de "piata" romaneasca?
Bat: Nu e neaparat dezinteres. E mai mult o imposibilitate de a face mai mult. Chiar am incercat sa organizam un mic turneu si am vorbit cu Richard Constantinidi in legatura cu asta... Omul s-a straduit, insa rezultatul a fost ca majoritatea cluburilor nu sunt interesate de o trupa atat de putin cunoscuta si de atat de departe. Eu bineinteles ca nu ma astept sa strang bani in urma unui turneu, dar nici nu vreau sa pierd. As vrea sa-mi pot deconta benzina, si mancarea... oare cer prea mult?
Metalfan: Nu.
Bat: Si totusi nu se poate organiza un turneu in Romania pentru Magica. Ori nu am discutat noi cu cine trebuia. Pe aceasta cale invit orice promoter, organizator, tour manager sa ma contacteze pentru a ma contrazice.
Metalfan: Deci situatia trupei in Romania nu s-a schimbat prea mult, chiar daca afara are ceva recunoastere si o casa de discuri care isi da interesul? Este Romania chiar asa de... cum sa zic? ...in afara lumii?
Bat: E si un pic ciudat, pentru ca Magica este undeva la mijoc in metal: nu este indeajuns de agresiva incat sa se lipeasca de festurile de metal extrem care sunt mai numeroase la noi, si totodata nu este destul de comerciala pentru a intra in atentia unui promoter mai mare. Asa ca pana lumea va mai deschide ochii si la noi, Magica priveste mai cu incredere spre AFM decat spre Romania.

 

Magica live la Rock n'Iasi 2008

 

Metalfan: Chiar, ati cintat recent la Iasi la Festivalul Rock N'Iasi, care are o  orientare mai pagan/folk metal asa. v-ati simtit cumva ca niste outsideri?
Bat: Da, ne-am simtit. Nu stiu daca a fost cea mai inspirata alegere sa mergem acolo pentru ca majoritatea metalistior erau adeptii melodicitatilor extreme, iar Magica probabil ca li s-a parut prea pasnica (ride). Totusi, am mers, pentru ca stiam ca sunt o mana de oameni care asteapta Magica si acolo si ma bucur pana la urma ca macar acei 50 de oameni care au venit in fatza scenei la Magica s-au simtit bine. Una peste alta, a fost frumos, ne-am distrat si chiar am facut cunostinta cu cativa fani mai indrazneti care au venit in spatele scenei pentru a cere autografe si fotografii.
Metalfan: Vad ca stii exact ce s-a intimplat in sala, cind esti pe scena esti foarte atent, conectat la ce se intimpla? Unii zic ca intra, asa, intr-o transa si se mai trezesc la final. Tie nu ti se intimpla?
Bat: Mi se intampla sa uit de lume cateodata, insa de obicei imi place sa tin contactul cu cei prezenti in fatza scenei.

Metalfan: Care crezi ca sunt punctele forte ale trupei si care  sunt chestiile la care mai trebuie lucrat?
Bat: Varful de lance este vocea Anei. Conform unora, ar mai trebui lucrat la originalitate, cu toate ca eu nu mi-am dorit sa fiu original cu orice pret. Apoi, bineinteles ca fiecare instrumentist isi lucreaza singur skillurile. Daca ma refer la albume, as spune ca inca nu am atins sunetul perfect, si tare mult mi-as dori asta... Insa acest lucru nu tine numai de trupa.

 

Ana


Metalfan: Zici ca nu urmaresti originalitatea cu orice pret.Dar atunci ce? Care e lucrul cel mai important pentru tine?
Bat: Cel mai important este sa scriu piese de care sa fiu mandru si care sa-mi faca placere atunci cand le cant live. Daca pe langa mine se simt bine si cei prezenti la concert, totul este perfect.

 

Sorin

 

Metalfan: In concertul de la Iasi, Magica s-a prezentat cu schimbari masive de componenta: la bas, tobe si clape. Sa incepem cu clapele: cum de ati cintat cu Andy de la Nexus?
Bat: Andy a venit sa ne ajute pentru ca 6finges avea concert cu Byron. Il stiam de la Nexus, trupa cu care am impartit scena de cateva ori. Andy are aproximativ aceleasi preferinte muzicale ca si mine si-m-am gandit ca o sa faca fata pieselor Magica. Unde mai pui ca ii si plac. (ride) PIESELE! (ride)
Metalfan: O precizare importanta, mai ales pentru cei care care stiu ca Andy obisnuieste uneori sa poarte kilt! (ride)
Bat: Hehehe da, am vazut si eu ceva poze. Simpatic! (ride)
Metalfan: Din ce in ce mai bine. Apropo de preferinte, care e piesa ta preferata de la Byron (cealalta trupa a lui 6fingers - clape)? Preferinte muzicale, ok?
Bat: Ah, era sa zic Paula Seling, cu toate ca nu e in Byron dar am vazut-o cu ei in concert (ride).
Metalfan: Bine ca nu ai zis!
Bat: Imi place Byron, insa nu cunosc numele pieselor.
Metalfan: Sa continuam. Deci Andy a fost un inlocuitor temporar...
Bat: ... pe care il vom mai folosi cu placere ori de cate ori va fi nevoie...
Metalfan: ... dar Sorin (bas) si Hertz (tobe) sunt membri permanenti si la Iasi a fost primul lor concert alaturi de Magica. Care sunt concluziile?
Bat: Sorin si Hertz ii inlocuiesc pe Vali si, respectiv, Cristi. Trupa are acum un alt feeling, albumul Wolves and witches are si el o orientare mai power decat celelalte, iar eu sunt multumit cu actuala componenta si sper sa fie definitiva. Concertul a fost frumos, ne-am distrat, trupa a prestat bine, insa sunetul din sala nu a fost foarte bun conform unei inregistrari care reda fooooarte multa clapa. Am inteles mai apoi ca sunetistul care a prestat nu era cel contractat initial si a ajuns acolo printr-un concurs de imprejurari. Eh nimic nou in Romania. Si iar am ajuns sa ma cert cu mine insumi pentru ca inca nu avem un sunetist al trupei.
Metalfan: Dupa ce au plecat Vali si Cristi, i-ai gasit repede pe cei care sa-i inlocuiasca? Cum i-ai ales?
Bat: I-am gasit repede. Sorin a fost primul la care m-am gandit si a acceptat postul imediat, iar la Hertz ne-am hotarat dupa ce am analizat oferta de tobari de pe piatza. Criterii... dorinta de a canta, o anume dexteritate pe instrument si capacitatea de a invata repede.

 

Hertz

 

Metalfan: Ei au un trecut muzical mai agresiv decit Magica, au fost, de exemplu, la Cadavrul. In acelasi timp, spui ca noul Magica e mai power. Inseamna asta ca viitorul Magica va fi si mai agresiv?
Bat: Hehe, de ce sa stricam surpriza acum? Mai bine invit rockerii sa ne asculte live si sa si imagineze ei cum va fi urmatorul album! (ride)
Metalfan: Hahaha, mi-ai taiat-o scurt, dar elegant. Am vazut ca sunt deja o gramada de recenzii pe net la Wolves and Witches. Cum ti se pare ca e primit, fata de  Hereafter? Ti se pare ca lumea a inteles ce  ati vrut voi sa faceti?
Bat: Da, ma bucur sa vad ca majoritatea criticilor sunt bune spre foarte bune. Lumea lauda noua directie Magica, iar eu sunt mult mai multumit decat inainte. Magica este acum ce mi am dorit intotdeauna sa fie.
Metalfan: Deci, clar, Wolves and Witches e cel mai bun album de pina acum?
Bat: Din punctul meu de vedere da. Si din cel al AFM-ului dealtfel!
Metalfan: Ce-a zis AFMul?
Bat: Ca este un album mult mai legat, cu o personalitate distincta, piese mai bune si interpretare net superioara fata de Hereafter.
Metalfan: Printre cronici am vazut destul de multe frantuzesti si mi-ai zis si mai devreme ca a veti un numar important de fani in Franta...
Bat: Eu cele mai multe le am vazut nemtesti! (ride) Am pus pe Myspace aproape toate review-urile.
Metalfan: (ride) Tu le stii pe toate, eu am vazut doar citeva. Deci germanii sunt fanii vostri cei mai mari, pina la urma, sau francezii?
Bat: In Franta avem mai mult promotion pentru ca Underclass au lucrat pentru Magica pe parcursul a 3 ani. La intrebarea asta iti voi raspunde mai bine dupa terminarea urmatorului turneu.

 

6fingers

 

Metalfan: Ajungem si acolo. Ma uitam peste titlurile albumului. Vad un titlu in romaneste - Maiastra. E un fel de traditie pentru Magica sa aiba o piesa in romaneste. De ce nu mai multe? Cred ca, in general, fanii le apreciaza.
Bat: 6fingers este responsabil pentru Maiastra, care  conform recenziilor, este una din piesele de varf ale albumului. Din moment ce Wolves and Witches este distribuit international, ar fi un pic ciudat daca pe acest album ar exista mai multe piese in romana, deoarece ar fi mult mai greu de inteles de catre fani. Maiastra este indeajuns.
Metalfan: Ooook. Mai vad printre titluri si o piesa instrumentala Chitaroptera. De unde vine ideea unei piese instrumentale si ce inseamna Chitaroptera?
Bat: Este un cuvant compus din Chiroptera - ordinul din care fac parte liliecii - si ...chitara... de aici Chitaroptera, prima piesa instrumentala inregistrata de Magica, scrisa in mod explicit pentru acest album, in incercarea de a combina sonoritatea metalica a chitarei cu gain-ul la maxim si melodicitatea folclorului romanesc. 
Metalfan: Aha, deci are influente din folclor. Am ramas cu gindul la ce ai spus mai devreme, ca s-ar speria fanii de prea multe piese in romaneste. Dar, uite ca sunt trupe ca Finntroll, de exemplu, cu care ati cintat la Iasi, care cinta in limba lor. Sau, uite, Falconer: au cite 2-3 piese in suedeza pe fiecare album si mie imi plac la greu, nu ma indeparteaza, dimpotriva, eu zic ca efectul e chiar invers. Lumea cauta exoticul.
Bat: (ride) Fanii trupelor de metal extrem sunt mai putin incalziti de versurile pieselor. Iar la Falconer, intr-adevar stiu si eu o piesa care-mi place si este in limba lor materna. Totusi, m-as plictisi sa o ascult si pe a doua a si sa nu inteleg despre ce se canta. Si atunci... ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! (ride)
Metalfan: Aha, deci urmezi perceptele intelepciunii populare!
Bat: Pai nu ti am zis ca Wolves and Witches este influentat de folclor? (ride)
Metalfan: Nu, mie nu. Cred ca ai tot zis la altii si acum ai impresia ca ai zis la toti.
Bat: Da, posibil (ride)
Metalfan: Deci, din cite imi amintesc ca am citit, tu sa-mi imi spui daca e asa sau nu, fiecare piesa vorbeste despre cite un personaj de legenda din folclorul romanesc. Este?
Bat: Nu numai de legenda ci si de poveste. Varcolaci, zmei, scropii, iele, stima apei, strigoi... pasarea maiastra...
Metalfan: Care e preferatul tau?
Bat: De departe, Omul lup! In primul rand imi place pentru ca sunt nenumarate povestiri si legende tesute in jurul lui. incepand cu Ovidius si Metamorfozele. In al doilea rand imi place ideea de a actiona din pur instinct, fara politica si compromisuri. Si trei... imi plac cainii! (ride)
Metalfan: Se zice ca orice legenda are un simbure de adevar. Cit de mult adevar crezi ca e in legendele despre omul lup?
Bat: Presupun ca toata lumea a auzit de regele Lycan, care a fost transformat de zei in lup, ca pedeapsa pentru ca la un banchet, le-ar fi dat sa manance carne de om. Sau de Fenrir... Partea cu radacini serioase in istorie si adevar este accea cu razboinicii care se imbracau in piei de lup si de urs si, fiind sub influenta alcoolului si a altor substante si ierburi, chiar se credeau lupi sau ursi, actionand in consecinta pe terenul de lupta, cunoscuti de unii sub numele de Bersekir.
Metalfan: Stii ca s-a filmat la noi un film despre vircolaci, Blood and Chocolate, cu Olivier Martinez, printre altii?
Bat: Da, nu mi-a placut. (ride)
Metalfan: Ia zi tu un film bun cu vircolaci, atunci!
Bat: Ginger Snaps 1, 2 si 3.
Metalfan: O sa-l caut, ca nu am mai auzit de el. Mai am o intrebare despre titluri, stiu ca nu iti place sa vorbesti despre versuri si subiectele pieselor, dar sunt foarte curios si te rog sa imi spui despre ce e piesa Just for Two Coins, ca titlul nu ma duce cu gindul la nici o creatura de legenda...
Bat: Despre destin, despre modul in care toate lucrurile sunt legate intr-un fel sau altul si despre inexsitenta liberului arbitru.
Metalfan: Pai si ce creatura e implicata in povestea asta?
Bat: Ingerul mortii.
Metalfan: Nasol!
Bat: Plus canarul, pisica, un cal si un caine, toate creaturi de basm. (ride)
Metalfan: Si toate astea sunt usor de dedus din versuri? Ca mi se pare ca sunt multe informatii...
Bat: Da. Este intr-adevar un text mai pretentios unde m-am jucat un pic cu timpii.
Metalfan: Adica?
Bat: Daca explic, stric. Ascultati piesa cu versurile in fatza eventual (ride)
Metalfan: Bine.

 

"Tari ca niste zmei "- Bat

 

Metalfan: Spune-mi atunci cum ti-a venit ideea sa faci un album despre creaturi de basm.
Bat: Dar era si greu... tot timpul ma uit numai la filme cu baubau, jocuri cu baubau, carti cu baubau... nah, a fost simplu! (ride)
Metalfan: Pai da, dar acuma e vorba de baubau romanesc, si cu asta nu sunt jocuri!
Bat: Pai nu toate relele de la noi vin? Vampirii-s de la noi, varcolacii tot de pe acilea.  Zmeii sunt mai originali nitel.
Metalfan: Cum asa?
Bat: Pai nu am mai auzit de zmei in alta parte... tu ?
Metalfan: Pai poate au un corespondent. Ogre, nu stiu.
Bat: Pai nu. Zmeii zboara, dar nu sunt dragoni, sunt umanoizi si au familii.
Metalfan: Capcaunul nu e zmeu?
Bat: Capcaunul nu este zmeu.
Metalfan: Dar ce e? E un zmeu care nu zboara.
Bat: E o creatura masiva cu forta superumana si inteligenta considerabil redusa. Zmeii sunt inteligenti.
Metalfan: Pai si la ce le foloseste ca-s inteligenti? Ca tot si-o iau in barba. Ai vazut vreun zmeu sa nu si-o ia in barba?
Bat: Cu siguranta au existat si zmei care nu s-au intalnit cu Greuceanu si au trait fericiti pana la adanci batraneti.
Metalfan: Pina a venit Fat Frumos si i-a linistit si pe aia.
Bat: Fat Frumos a invins si el unul, dupa care a plecat la Baut cu Piparus Petru.
Metalfan: Deci tu esti convins ca existau mai multi?
Bat: Clar... si inca exista! Restul sunt in interiorul pamantului (ride). Agartha, Shamballa cauta pe Google "the Hollow Earth Theory" (ride)
Metalfan: Si nu crezi ca viata lor e plicticoasa fara un erou care sa vina sa ii incinga? Eu mereu am crezut ca ei sunt acolo cu singurul scop  de a isi fura bataie ca pe video de la eroul povestii. Si ca asta se si asteapta sa li se intimple si ca asta ii implineste. Ca un actor care joaca un erou negativ, stie ca la final si-o fura, dar asta e rolul lui si incearca sa il joace cit mai bine posibil.
Bat: Nu... astea sunt doar povestile spuse de oameni. Fii sigur ca au si ei povestile lor in care o sodomizeaza pe Zana Zanelor si multe alte intamplari hazlii!
Metalfan: Si ai piese si despre astea pe album?
Bat: Urmeaza... daca tot am luat deatheri in trupa! (ride)

Metalfan: Excelent, deci pina la urma tot am scos ceva despre urmatorul album Magica! Dar mai am o intrebare legata de cel prezent. Tin minte ca la Hereafter nu mi-a placut productia, felul in care sunau tobele, mixajul...
Bat: Tobele suna muult mai bine de data aceasta. Chitarele sunt mai canoase, mai taioase. Clapa este mai in spate decat de obicei. Asta are legatura cu noul sound Magica. Nu este un sunet suta la suta perfect insa este cu mult mai bun decat inainte. Am mai facut rost de scule si am mai invatzat din greseli.
Metalfan: Si ce ii mai trebuie ca sa fie perfect?
Bat: Sa fie tras in Abbey Road! (ride)
Metalfan: Si  care sunt sansele in directia asta?
Bat: Of, ma tem ca nu prea bune... dar intr-un Finnvox tot sper!
Metalfan: Pai Finnvox e deja destul de bine, zic eu. Ai vorbit deja cu AFMul despre urmatorul disc?
Bat: Nu... dar voi insista sa nu mai fie tras la noi.
Metalfan: Iti doresc mult succes, pentru ca cred ca e un lucru foarte important, studioul.
Bat: Mersi... sunt constient. (ride)

Metalfan: Ai tot amintit pina acum de un eventual viitor turneu si e si normal sa urmeze un turneu. Albumul s-a lansat, lumea il apreciaza, casa de discuri e multumita... Deci, pe cind turneul?
Bat: Am discutat cu AFM despre asta si astept rezultatele discutiilor. Nu am inca date exacte. Sper sa fie cat mai curand si cat mai mare, pentru ca ne place sa cantam, mai ales cand avem parte de condii de sunet bune.
Metalfan: Si avind in vedere ce trupe mai sunt pe la AFM, cam cu cine crezi ca ar fi cele mai mari sanse sa plecati?
Bat: Nu pot sa speculez acum... Din punctul lor de vedere, al AFMului, totul se va rezuma la rentabilitate, costuri versus castiguri.
Metalfan: Bine, atunci tu cu cine ai vrea mai mult si mai mult?
Bat: Aha... Wishfull thinking... Kotipelto, Masterplan, Jorn...
Metalfan: Poate le zici sa vina si prin Romania. Ok, a ramas ceva de zis?
Bat: Pai... Multumesc pentru interviu. Vizitati www.magicaband.com si cumparati cd-ul de la www.rocrisdisc.ro.
Metalfan: Si ascultati-l cu atentie si cu versurile in fata pentru ca de la Bat nu am putut scoate mai mult in aceasta seara. Deci sunteti pe cont propriu!
Bat: (ride) ...a! si daca sunteti deatheri, nu-l cumparati pentru ca nu o sa va placa! (ride)

Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Magica

   December 05, 2008  | 5 Comentarii  | 6286 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MAGICA: povestile chitaropterului despre lupi si vrajitoare. Si zmei!

  • esta excluzand esecul rasunator de la iasi, nu ? poate ar trebui privit mai serios, si alegerea tematicii pieselor, si componenta trupei, si... discursurile de pe scena. cum adica 'e prima oara cand cantam in iasi, e o placere sa REVENIM' ??! iar ptr. cultura ta generala, nu exista niciun bat, ci butt. prietenii shtiu de ce ;)

    1. Posted by cineva, care chiar ii asculta | 08 Decembrie 2008 18:17
  • Of of tre sa se gaseasca cineva sa dea cu bata in balta...1.nu am zis nici un :sa revenim: am inregistrarea concertului..iar butt esti tu

    2. Posted by Bat | 08 Decembrie 2008 22:24
  • cam prea prietenesc

    3. Posted by mikix | 08 Decembrie 2008 22:43
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri