interviuri rock

Mark Heylmun (SUICIDE SILENCE): purtam Coroana Neagra

Mark Heylmun (SUICIDE SILENCE): purtam Coroana Neagra
TRUPE : Suicide Silence

Suicide Silence va sustine doua concerte in Romania in luna iulie a acestui an. In Bucuresti pe 22 si-n Cluj Napoca pe 23. Am profitat de aceasta ocazie si am discutat cu Mark Heylmun, chitaristul solo al formatiei. Mark a vorbit despre cel mai recent album de studio al grupului, The Black Crown (2011), despre cat de importante sunt pentru scena metal trupe precum Ghost, Mastodon, Behemoth, dar si despre concertele ce le va sustine alaturi de Suicide Silence in Romania. Mai multe in radurile ce urmeaza:


 
Metalfan: Salut, Mark, bine ai venit in paginile Metalfan!
Mark Heylmun: Salut, ce mai faceti?

Metalfan: Suicide Silence s-a infiintat in 2002 si in 10 ani a devenit una dintre cele mai importante formatii de deathcore din lume. Ce ne poti spune despre acest success? Care e secretul vostru?

Mark Heylmun: N-avem niciun secret, e doar atat: intotdeauna am incercat sa fim cea mai “grea” trupa din lume si sa ne tinem fanii fericiti – asta e important pentru noi. Am fost pe val pana acum si suntem departe de a ne fi spus ultimul cuvant.

Metalfan: In 2011 ati lansat un nou album intitulat The Black Crown. Pe acest album v-ati indeparrtat putin de sound-ul deathcore/death metal in favoarea unui metal cu mai mult groove. Care sunt trupele, cartile sau orice alte lucruri care v-au inspirat cand ati compus The Black Crown?
Mark Heylmun: Nu cred ca noi chiar reinventam roata facand ceea ce facem,, totusi mi-e greu sa fac o lista cu formatiile care ne inspira. Cred ca Pantera a fost mereu o trupa de la care am luat idei de structura [a pieselor – n.red], la fel si Fear Factory sau Lamb of God. E greu sa punem degetul pe o sursa de inspiratie, noi de fapt compunem muzica pe care ne-ar placea s-o cantam si inspiratia ne vine atunci cand ne imaginam cum ar fi sa interpretam piesele respective in concert.

Metalfan: Cine poarta The Black Crown [Coroana Neagra]? De ce? Ne poti explica sensul acestui titlu?
Mark Heylmun: Noi o purtam. Dupa cum ai spus, simtim ca am fi cea mai importanta trupa deathcore, haha. E grozav ca facem ce facem, dar sincer noi nu ne propusesem niciodata sa fim deathcore, de fapt am inceput ca grindcore cu ceva elemente doom sau sludge si asa am ajuns sa fim catalogati ca deathcore. Nu exista acest stil inainte sa aparem noi, sau cel putin nu exista acest termen, asa ca ce spunem noi e ca purtam coroana, desi nu e ceea ce ne-am dorit.

Metalfan: Cum a fost sa stati in studio cu Steve Evettes? Ce credeti despre albumele pe care le-a produs pentru formatii ca Incantation, The Cure, Sepultura sau The Dillinger Escape Plan? Ce ati invatat de la el?
Mark Heylmun: Am invatat foarte mult despre cum sa nu te prefaci, sa nu fii fals. Cred ca ne-a captat esenta mai bine decat orice alt producator cu care am lucrat. Eram fanii productiilor lui anterioare, ne placea in special ce inregistrase cu Dillinger. E un proiect care mie imi place foarte mult. Pana la urma am devenit si prieteni buni pe parcurs. Tin constant legatura cu el si cred ca ultimul album pe care l-a inregistrat cu Prong e rau—rau.




Metalfan: Poti sa ne dai detalii tehnice cu privire la inregistrarile din studio? Ce echipamente folositi?
Mark Heylmun: Totul e natural. Toate amp-urile, pedalele, chitarile, tobele – tot echipamentul e cel pe care-l folosim in concerte. Tot ce auzi e cantat de noi, simplu ca buna ziua. Nu e nicio “magie de studio”, nu e nimic altceva in afara de noi.  Folosim amp-uri Mesa, chitari ESP cu EMG-uri, chitara mea personalizata e un LTD MKH-7. Dar, cum spuneam, ce folosim in studio folosim si live. Cand inregistram incercam sa redam sunetul nostru din concerte, si nu invers.

Metalfan: Poti sa ne spui mai multe lucruri despre versurile de pe The Black Crown? Au in spate un cooncept unitar?

Mark Heylmun: E bine, sunt ceva mai relaxate fata de materialele anterioare. Nu urmareste sa acuze sau sa enerveze pe cineva. E un album care te face sa tte simti bine, zic eu. Dar, pe de alta parte, nu scriu eu versurile. Nu exista un concept.

Metalfan: Ce crezi despre albumele conceptuale, cum ar fi cele lansate de King Diamond sau celebrul The Wall (1979) al lui Pink Floyd? Ti-ai dori un asemenea material cu Suicide Silence? Daca da, de ce? Daca nu, de ce?
Mark Heylmun: M-am gandit mereu la treaba asta. Imi plac Mastodon si albumele lor conceptuale, dar cred ca doar timpul va spune daca vom putea vreodata sa scoatem asa ceva. In momentul asta nu e pe lista de prioritati, dar cine stie?

Metalfan: Pe 22 si 23 iulie Suicide Silence va canta pentru prima data in Romania, la Bucuresti si Cluj. Ce asteptati de la aceste concerte? Si la ce ar trebui sa se astepte fanii din partea voastra?

Mark Heylmun: O sa ne scoatem fanii din minti, asa cum facem la fiecare concert. Eu doar vreau sa ma distrez sis a vad locuri noi si fete noi. Ne gasesti la bar, hai sa bem niste shot-uri.


 
Metalfan: Poti sa ne spui trei piese pe care le veti include in playlist-ul pentru concertele din Romania?
Imi place sa tin lista secreta, deci va fi o surpriza. Dar promit ca veti auzi tot ce va doriti sa auziti si vom avea un recital lung si toata lumea se va distra la maxim.

Metalfan: Stiti vreo trupa din Romania? Ce credeti despre Cap De Craniu, formatie care va deschide concertul din Bucuresti?
Mark Heylmun: Din pacate, acum sunt in avion si n-am internet, altfel i-as cauta si as putea comenta. Acum nu-mi vine in minte nicio trupa de la voi, dar peste tot pe unde am fost am gasit formatii care m-au surprins placut. Acum ca mi-ai zis, abia astept sa-i vad [pe internet – n. red.].

Metalfan: Apropo de alte formatii. Ce crezi despre noul val de occult rock? Despre trupe ca Ghost sau The Devils Blood, inflluentate in principal de Mercyful Fate si Coven? Si ce crezi despre aceste ultime doua formatii?
Mark Heylmun: Imi plac. Sunt totusi de acord cu unii contestatari care spun ca fara machiaj si costume ar fi cam plictisitori. Ghost au fost Repugnant inainte de a deveni Ghost si [cand erau Repugnant – n. red.] nu s-au bucurat de atata atentie. Trecand peste asta, am vazut ieri un concert Ghost. Deschideau pentru Metallica, au avut recitalul in timpul zilei si erau toti imbracati complet in alb – a fost distractiv. Poti sa zici ce vrei, dar mie imi place Mercyful Fate mai mult decat King Diamond – desi nu ma omor dupa niciunii.

Metalfan: Care e albumul tau preferat din tote timpurile dintre materialele lansate de Century Media? De ce?
Mark Heylmun: Haha, albumele favorite sunt cele lansate de noi, pentru ca inseamna cel mai mult pentru mine Totusi, imi place foarte mult Demigod, sunt mare fan Behemoth si cred ca Nergal e foarte tare. Albumul ala e atat de solid si nemilor, vocile sunt perfect plasate, riff-urile fac toti banii, piesele sunt pur si simplu perfecte.


 
Metalfan: Stiu ca aveti si un proiect de muzica electronic/dubstep. Ne poti da detalii despre asta? Ce crezi despre albumul The Path of Totality al celor de la Korn?
Mark Heylmun: Nu imi place dubstep-ul, suna ca niste roboti care se basesc si cred ca trebuie sa fii drogat ca sa poti asculta asa ceva. Dar Mitch are Commissioner, care e un fel de proiect death metal/dubstep la care lucreaza de ceva ani buni impreuna cu amicul nosru Cameron “Big Chocolate” Argon. E destul de dragut. Cameron e si omul din spatele Disfiguring The Goddess – un proiect death metal. Pustiul are 21 de anni si e chiar talentat si tocilar [in materie de muzica – n.red.]. Cel mai recent videoclip al lui dovedeste ce am zis, cauta-l pe internet. Mda, Korn au facut o chestie cool, cand ii vezi cum se bucura intr-adevar de ceea ce canta te simti excelent. Korn e una din cele mai bune trupe in concert si chiar daca nu-ti plac unele chestii mai recente, sa stii ca suna mult mai bine live. E demential.

Metalfan: Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile tari! In incheiere, vrei sa adaugi ceva sau sa transmit un mesaj fanilor vostri din Romania?
Mark Heylmun: Cu placere. De-aia astept sa vin in Romania si sa ii intalnesc pe fanii nostri de acolo. A trecut prea mult timp de cand cantam si n-am reusit sa ajungem acolo. Si daca ati citit tot interviiul va multumim ca v-ati dat osteneala. Ne vedem cat de curand!

Autor: H.
   July 01, 2012  | 0 Comentarii  | 13036 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Mark Heylmun (SUICIDE SILENCE): purtam Coroana Neagra

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri