interviuri rock

Radu Ionascu (DROP OUT OF LIFE): energie pozitiva

Radu Ionascu (DROP OUT OF LIFE): energie pozitiva
TRUPE : Drop Out of Life, Killer Victim

Drop Out of Life a lansat in data de 22 februarie 2014 EP-ul de debut - NH+. Am profitat de aceasta ocazie si am stat de vorba cu chitaristul grupului, Radu Ionascu (Killer Victim, ex-Mediocracy, ex-Cap De Craniu). Detalii, in randurile de mai jos:

 

 
 
 

Metalfan: Salut Radu si bine ai venit in paginile Metalfan.RO! Pe pagina voastra oficiala de Facebook la sectiunea About este notat: "blackened hate from Plevnei street". In tonul pieselor trupelor de hip hop din anii '90, este Plevnei noul Pantelimon?
Radu Ionascu: Da.
 
Metalfan: Cei mai multi dintre cititorii nostrii te cunosc pentru activitatea depusa alaturi de trupe precum Cap De Craniu, Mediocracy si mai nou Drop Out of Life si Killer Victim. Primele doua reprezentand trecutul, urmatoarele doua prezentul. Poti sa ne vorbesti despre experientele pentrecute alaturi de Cap De Craniu si Mediocracy?
Radu Ionascu: A fost o perioada foarte importanta. Am invatat o gramada despre ce sacrificii trebuie sa faci intr-o trupa si despre "industria muzicala". Mai important, au fost o gramada de momente marfa care le-am impartit cu prieteni. As vrea sa cred ca am devenit si un instrumentist mai bun, dar stim cu totii ca habar n-am sa cant la chitara.

Metalfan: Pentru inceput ai putea sa ne spui mai multe despre grupul Drop Out of Life? Cum a inceput totul si ce ati realizat pana acum?

Radu Ionascu: Drop Out of Life a inceput intr-o seara la un concert cand l-am cunoscut pe Mihai (tobe). Mai precis l-am acostat nonsalant si l-am intrebat daca ar vrea sa cante ceva rapid. Cumva s-a nimerita sa ne intelegem foarte bine din prima. Realizarile noastre au fost limitate din pacate de alte constrangeri, limitari de timp si schimbari de componenta. Asta cel putin pana in vara 2013 cand Drop Out of Life a devenit proiectul meu principal. Restul e documentat: Am avut cateva concerte prin tara si am scos un demo.

Metalfan: Subiectul principal al acestui material il reprezinta Drop Out of Life, insa ar fi interesant daca ai putea sa ne spui cateva cuvinte si despre Killer Victim. Cum a luat nastere proiectul?
Radu Ionascu: Am iesit intr-o seara cu placile cu Viezure, Vicentiu si Ovi. Normal ca ne-am facut si trupa.

Metalfan: Care sunt asemanarile dintre Drop Out of Life si Killer Victim?
Radu Ionascu: Cantam rapid, ne place ursaria si glumele de parcagiu si suntem toti anarhisti.

Metalfan: Tu ai gasit muzica sau muzica te-a gasit pe tine? Cum ai ajuns sa canti metal/hardcore?
Radu Ionascu: Cred ca muzica m-a gasit pe mine. Eu am inceput sa cant la chitara dintr-o gluma. Marfa gluma?

Metalfan: Care sunt primii cinci chitaristi care te-au influentat ca muzician? Ai incerca sa incorporezi elemente de la Eddie Van Halen in muzica Drop Out of Life?

Radu Ionascu: Scott Ian, Darrel Abbot, Fredrik Thordendal, Mieszko Talarczyk, Kurt Ballou. Nu neaparat in ordinea asta. Incorporez elemente de la Eddie in muzica mea de mult timp: Primul meu amplificator serios a fost un Peavey 6505 (fostul 5150, construit de Peavey la specificatiile lui Eddie Van Halen) si folosesc tappingul (tehnica popularizata de Eddie Van Halen ) in compozitii. Auzi la mine "compozitii" hahaha.

Metalfan: De ce Drop Out of Life? Care este mesajul pe care incercati sa-l transmiteti cu acest nume?
Radu Ionascu: "Lasa-te de viata". Si nu, nu e o aluzie la suicid. Fiecare persoana are un mod de a se deconecta de la mizeriile pe care le suporta in fiecare zi. Muzica, literatura, jocuri video, filme, etc.; e un cliseu, dar e un cliseu sincer.

Metalfan:  In data de 22 februarie 2014 Drop Out of Life a lansat discul NH+  in clubul Underworld din Bucuresti. i-a placut/ii place cuiva din trupa chimia in mod special? Cum ati ajuns la numele NH+?
Radu Ionascu: Problema e ca are nici o legatura cu chimia. H+ e simbolul pentru transhumanta. NH+ inseamna nonhuman.

Metalfan: Poti sa ne vorbesti din punct de vedere liric despre cele doua piese: King of the Wild Hunt si Advance/Mechanize?
Radu Ionascu: Pe foarte scurt: King of the Wild Hunt este inspirata din o legenda nordica. De-a lungul timpului, liderul vanatorii a fost identificat ca diverse zeitati si/sau lideri ai timpului. Era altul in fiecare regiune. Inconsistent, la fel ca religia moderna.
Advance/Mechanize e despre internet si frica de tehnologie. In acelasi timp e o melodie despre relatii. Si titlul e de la un episod din Tom & Jerry. Cineva ar trebui sa ma interneze la Palazu.

Metalfan:  Cine este responsabil pentru artwork-ul discului NH+? Cat de importanta este reprezentarea grafica pentru Drop Out of Life?
Radu Ionascu: Artwork-ul e o colaborare intre Alina Moldovan de la Old Bastards Tattoo, care a creeat logo-ul Dool, si Florin Ene, care a creeat coperta NH+. Amandoi imi sunt prieteni foarte dragi si asta e unul din cele mai importante motive pentru implicarea lor. In secolul asta, muzica merge mana in mana cu grafica mai mult ca niciodata.
 



Metalfan: Stiu ca exista o colaborare intre Drop Out of Life si Fading Halo Records din Brasov. Poti sa spui mai multe lucruri despre acest subiect?
Radu Ionascu: Fading Halo ne ajuta cu promovarea demo-ului. Noi la randul nostru ii ajutam cu distributia. Nu e retea de distributie, suntem doar niste prieteni care ne ajutam unul pe celalat.

Metalfan: Ati incercat sa semnati cu o casa de discuri? Cat de important este acest lucru pentru o trupa?

Radu Ionascu: Am trimis demo-ul la o tona de label-uri, din care unele  probabil nu o sa il asculte in vecii vecilor, si am ras in hohote facand asta. Ar fi cam lux sa ne dea cineva bani.

Metalfan: Revenind la discul NH+. Aveti in plan sa realizati un videoclip pentru una din piesele de pe material? Ce parere ai despre videoclipuri?
Radu Ionascu: Nu, nu o sa scoatem un videoclip. Probabil o sa avem la un moment dat in plan treaba asta pentru un viitor release.

Metalfan: Pregatiti si un turneu de promovare pentru discul NH+? Aveti de gand sa concertati si-n afara tarii?
Radu Ionascu: Da. Se stie.

Metalfan: Exista planuri pentru un disc full-length sau veti lansa in continuare EP-uri? Ce parere ai despre decizia grupului Down de a lansa EP-uri si de a renunta la materialele full-length?
Radu Ionascu: Exista, exista. Banii sunt ca de obicei problema. Presupun ca atata timp cat scoti materiale noi si pastrezi publicul interesat, nu face nici o diferenta daca e vorba de EP sau FL. Desi EP-urile sunt mai ieftine de inregistrat. E un factor probabil.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul si pentru raspunsurile oferite! In incheiere doresti sa mai adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.RO?
Radu Ionascu: Mersi de interes! Salutari si ne vedem pe traseu.
 
 
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Drop Out of Life,

   March 18, 2014  | 0 Comentarii  | 4068 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Radu Ionascu (DROP OUT OF LIFE): energie pozitiva

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri