interviuri rock

Vlad Busca (L.O.S.T., ex-ABIGAIL, ex-CRONOS, ex-TORNADO): despre trecut, prezent si viitor

Vlad Busca (L.O.S.T., ex-ABIGAIL, ex-CRONOS, ex-TORNADO): despre trecut, prezent si viitor
TRUPE : Abigail, Cronos, L.O.S.T., Tornado

In data de 28 noiembrie 2014, in prima zi a a celei de a doua editii a festivalului November to Dismember, am avut ocazia sa port o discutie interesanta cu Vlad Busca, membru fondator L.O.S.T., fost membru al trupelor Abigail, Cronos si Tornado, dar si unul din oamenii din spatele casei de discuri Universal Music Romania. Am vorbit despre activitatea sa de pe scena, despre activitatea sa din spatele scenei si despre multe alte subiecte interesante. Pe scurt, despre trecut, prezent si viitor.

Metalfan: Salut Vlad si bun venit in paginile Metalfan.ro!
Vlad Busca: Salut si multumesc mult pentru invitatie!

Metalfan: Cine este Vlad Busca?
Vlad Busca: Pai depinde din ce punct de vedere privesti. Sunt Vlad familistul, sunt Vlad membru de trupa, sunt Vlad de la locul de munca. Putem sa discutam despre orice.

Metalfan: De cati ani canti? Sau mai bine zis de cati zeci de ani canti?

Vlad Busaca: Hahaha! E o intrebare buna! Tocmai m-am uitat pe ceva filmari... si sunt cam multi ani... imi dau seama ca sunt vreo 22 - 23... cam asa.

Metalfan: Si cum te simti? Hahaha?
Vlad Busca: Batran, sincer sa zic! Hahaha! Nu o sa mint! Batran dar in putere! Hahaha!

Metalfan: Dar in spirit tanar, nu? Hahaha!
Vlad Busca: Da, normal! Pai, nu se vede? Hahaha! Au trecut multi ani si cand te uiti asa la chestii din trecut poti sa ai regrete ca... n-au fost lucrurile cum ai fi vrut sa fie si... In fine... da... Asta poate e o intrebare pe care nu am raspuns-o chiar OK...

Metalfan: Aici te gandesti la Tornado, la Cronos, la Abigail...
Vlad Busca: Da, la toate. Prima data ma gandesc la Tornado. Am inceput cu Tornado, am avut ceva oportunitati, am tras prima oara in '94 in sala la Vunk care erau OK atunci, puteam sa facem mai multe dar eram pustani, ne certam etc... dupa care cu Abigail... Dar nu sunt regrete... Cu orice trupa am ajuns la un nivel maxim. Adica am facut cam tot ce se putea face in vremurile respective. Am cantat in ce concerte se putea canta in Bucuresti, la festivaluri din tara... Atunci nu se putea nimic in strainatate pentru ca nu exista nici comunicare, nici internet, nici alte metode de genul asta... Cred ca regret este un cuvant gresit. Mai degraba nostalgie era mai potrivit pentru a imi exprima senzatia de mai devreme.
 

TORNADO
 
Metalfan: Si pentru nostalgici v-ati gandtit sa re-editati inregistrarile pe care le-ati realizat atunci?
Vlad Busca: E complicat, e complicat pentru ca... din multe puncte de vedere. Pentru ca ceilalti sau multi altii nu mai canta, nu mai sunt in tara, nu mai putem sa-i gasim. Componentele de atunci s-au destramat si... aaa... Plus ca... Stii ce? Flavour-ul sau cum sa-i spun... senzatia acelor inregistrari parca e mult mai pregnanta si importanta asa cum era ea atunci decat daca am re-inregistra sau re-orchestra niste inregistrari. Adica si eu acum cand ascult ceva la ce am participat, adica Cronos-ul sau... Da, Cronos daca ascult de exemplu demo-urile Cosmar (1994) sau Apropierea sfarsitului (1994) (astea fiind fara mine, dar ca sa fie niste exemple bune), pai alea sunt niste demo-uri atat de kvlt sau cum se spune acum, atat de incetatenite in memoria noastra incat daca cineva le-ar re-inregistra, chiar daca ar fi fost tot aceiasi membri, parca ar fi nu stiu... nu stiu... pentru noi cei care am trait perioada aia, acele inregistrari sunt the real thing...

Metalfan: Nu ma gandeam la o re-inregistrare, ma gandeam la o re-editare, la o re-masterizare a pieselor si o relansare a lor. Ce crezi ca ar insemna inregistrarile alea pentru noua generatie de ascultatori metal/rock?
Vlad Busca: In principiu ele sunt disponibile pe YouTube... sunt... Si eu am pus cateva. Bine, nu pot sa spun ca sunt re-masterizate sau... nu stiu daca am umblat ceva la corectiile de sunet. Eu cred ca generatiile de acum, sau cei de acum care ar vrea sa-si faca o idee despre ce s-a intamplat acum 20 de ani pot intelege foarte bine spiritul anilor de atunci ascultand exact aceleasi inregistrari.

Metalfan: Spune-ne despre L.O.S.T.. Din cate stiu, L.O.S.T. a luat nastere acum vreo 10 ani daca nu ma insel...
Vlad Busca: Da...

Metalfan: De la ce a plecat ideea asta de L.O.S.T.?
Vlad Busca: Da, fix acum 10 ani. Anul asta facem 10 ani, adica am aniversat deja 10 ani. A pornit... s-a intamplat sa ne unim sub numele asta... Cantam in momentul ala cu Abigail trei dintre noi, adica eu si cu Dragos si cu George. Am decis sa plecam pe alt drum. Dupa foarte putin timp l-am luat si pe BB Hanneman la chitara si de atunci cei patru de care am spus am fost nucleul formatiei. Bine, dupa un timp nu a mai fost George la tobe, s-au mai perindat inca doi tobari, dar nucleul cam asta a fost si da... au trecut 10 ani, nici nu mi-am dat seama.
 


ABIGAIL: Razvan Alexandru "R", Tudor George "G", Vlad Busca, Dragos Halmagi, Felix Fuerea "BB Hanneman"
 
Metalfan: Si in cei 10 ani consideri ca ati realizat mult sau putin? La ce te raportezi?
Vlad Busca: Pentru Romania cred ca e OK. Adica nu stiu ce puteam sa facem mai mult... Adevarat, puteam sa plecam mai mult afara, puteam sa stam mai mult in sala de repetitii, puteam sa compunem mai mult, puteam sa... Puteam face mai multe lucruri, dar asta nu inseamna ca sunt dezamagit de ce am facut pana acum. Adica am avut doua albume, un EP, un album, inca un album live, cu inca niste single-uri. Nu e putin, nu e putin. Si am avut si noroc ca niste oameni care ne-au sustinut si aici vorbesc si de media, vorbesc si de public, adica am avut un nucleu de fani care a fost mereu cu noi. Da, nu stiu... dupa 10 ani... dupa 10 ani este... hahaha... nu stiu daca esti insurat...

Metalfan: Inca nu...
Vlad Busca: Da, ca o aniversare de 10 ani de la casatorie.

Metalfan: Hahaha! Plusuri si minusuri, ca-n orice relatie... Spuneai de discul live... Cum v-a venit ideea sa inregistrati discul live?
Vlad Busca: S-a intamplat, chiar s-a intamplat si este meritul celor de la Lake of Tears care atunci cand au cantat la Metalhead Meeting in 2013, in septembrie, au inregistrat un DVD live si vorbind cu echipa tehnica a lor care era compusa din romani, condusa de Marius Costache, i-am intrebat daca se poate face acelasi lucru si pentru noi doar pe parte audio, pe parte video nu eram pregatiti noi si au zis ca sigur, nici o problema. Am inregistrat audio din concertul respectiv. S-a intamplat ca cu o jumatate de an inainte sau chiar un an inainte... cu un an da... sa fi avut exact acelasi lucru, o inregistrare live foarte buna calitativ, adica trasa pe canale separate in clubul Rockstadt din Brasov si in momentul asta aveam cam 100 de minute trase live pe care le puteam prelucra exact cum voiam noi. Dar nu le-am prelucrat cum voiam noi, adica le-am lasat foarte naturale cu toate gherlele si cu toate greselile, le-am lasat asa... le-am dat la cineva sa le mixeze si masterizeze, un domn Jaro din Suedia, si cam asta a fost povestea albumului live. Au iesit cred ca 17 piese pe CD in timp ce pe varianta digitala pe care am facut-o in paralel cu CD-ul am avut vreo 60 - 70 de melodii. E corespondentul boxset-ului ala... cand mai auzi de un boxset Nirvana sau mai stiu eu ce Alice in Chains cu toata istoria... asta a fost boxset-ul nostru pe digital. Un fel de best of L.O.S.T. cu toate inregistrarile, cu foarte mult material live, cu variante demo din sertar din alea trase de fiecare acasa cu ce avea la dispozitie ... da, e interesanta chestia aia.
 
 

Metalfan: Am inteles. Cate exemplare ati vandut? Asa din ochi...
Vlad Busca: Din ochi nu am vandut niciunul. Hahaha!

Metalfan: Da, aproximativ... ochiometric...
Vlad Busca: Din live spui, nu?

Metalfan: Da, din live...
Vlad Busca: Am vandut sa zic aproximativ 150...

Metalfan: Si este mult, este putin? La ce te raportezi?
Vlad Busca: Pai nu am cum sa ma raportez din doua motive. Odata ca e lansat recent, in februarie, deci are cam jumatate de an. Bine... in ziua de azi jumatate de an este semnifcativ pentru viata unui produs pe piata. Pe de alta parte raportat cu se intampla acum cinci ani sau zece ani e putin pentru ca noi primul album... defapt nici macar nu era album, era EP, Last Breath l-am scos in 500 de exemplare pe care le-am re-editat. Deci gandeste-te ca in 2005 am facut 1000. S-au vandut 500 prima oara. Acum, 100 - 200 cat am vandut pana acum ma gandesc ca este putin, dar imi dau seama ca si astea sunt vremurile. Lumea nu mai cumpara CD-uri, asta iti spun sigur si din faptul ca lucrez in industrie si stiu ca asta se intampla. Lumea se muta foarte mult pe digital. Deci nu o privesc ca pe un insucces al formatiei, dar iti spun ca oricine, orice formatie acum... multi nici nu mai scot CD-uri, multi lanseaza videoclipuri, lanseaza single-uri. YouTube... cam asta se intampla acum... Bandcamp...

Metalfan: Spui ca lucrezi in industrie... Citeam de curand un articol aparut intr-o publicatie online din Marea Britanie in care se spunea ca vanzarile de vinil-uri au crescut. Cum vezi tu vanzarea de vinil-uri in tara prin prisma muncii tale?
Vlad Busca: Asa este. Asa se intampla si la noi in tara. Si la noi vanzarile de vinil-uri cresc. Este un trend. Acum nu stiu cat va continua, cat este doar un moft al pietei sa-i spunem... desi din rapoarte si din ce am vazut la nivel international, nu este tocmai un moft. Se intampla la nivel global. Este pe un fond al reintoarcerii publicului catre dorinta de apartenenta la... sau cum sa-i spun... dorinta de a avea mai aprope acel produs. Pana acum era CD-ul. Dupa ce s-a trecut la era digitala, parca nici CD-ul nu a mai fost asa de apropiat de om. Acum cand toata lumea asculta Spotify, Deezer si asa mai departe, parca vinil-ul a devenit si mai apropiat de om si parca de aia a crescut de la cat era acum un an de la 100% a crescut  si cu 20 - 30% si va mai creste, va insemna din ce in ce mai mult pentru ca e... vinil-ul este ceva aparte... Eu nu beau vin, dar alti oameni care beau vin si care il degusta si care stau si care il apreciaza... stii... iti pui un vinil, te asezi pe fotoliu, ai si un sistem audio foarte OK sau cat mai performant si savurezi, savurezi... e un alt feeling...

Metalfan: Te-ai gandit cumva sa faci o colaborare cu o firma distribuitoare sau producatoare de astfel de echipamente? De pick-up-uri, amplificatoare, boxe... Crezi ca ar ajuta asa ceva in ceea ce faci?
Vlad Busca: Eu lucrez la Universal Music Romania. Universal Music Romania este parte din Universal Music Group, cea mai mare casa de discuri din lume. Exista parteneriate de genul asta in alte tari. Ne gandim si noi pe plan local sa facem un fel de show-room sa-i spunem, in care lumea sa vina sa... nu neaparat record store in care sa vezi doar vinil-uri sau CD-uri pe care doar le alegi si le cumperi dar si sa poti sa faci auditii, sa mai bei o cafea si... deci da... e in plan ceva de genul asta. Ar fi o chestie foarte, foarte OK pentru Romania si pentru sufletul nostru. Acum sa vedem ce se va intampla...

Metalfan: Mai povesteste-ne, te rog, despre munca ta de la Universal Music... Am vazut ca de curand ati semnat cu Breathelast si cu RoadkillSoda si cu Aeon Blank... Cine a ales trupele astea? Banuiesc ca tu le-ai ales daca nu ma insel...

Vlad Busca: Jumatate e adevarat din ce spui tu. Pentru ca de fapt ele s-au ales, ele au venit la noi. Ele au venit la noi si noi am spus da. Deci cam asta e istoria, nu e nimic complicat. Noi nu ne-am propus niciodata sa mergem sa cautam trupe. Adica nu am fost in cluburi, bine, eu oricum mergeam in cluburi, dar nu am fost in cautare de talente. Nu. S-a intamplat sa vina formatiile respective, ne-au intrebat in ce conditii putem sa colaboram, le-am spus, au fost foarte incantate. Produsul lor a devenit disponibil peste tot, fizic, digital. RoadkillSoda au facut chiar si vinil, dublu. Bine, acum daca ma intreaba cineva ce trebuie sa faca ca sa semneze cu Universal, nu pot sa-i spun pentru ca nu exista o reteta. Sa vina la noi sa ne spuna: astia suntem noi, asta cantam, astea sunt doua - trei melodii sau opt, cate avem pe album. Si poate da, poate nu, colaboram.

Metalfan: Ati semna si cu o trupa de metal extrem?
Vlad Busca: Am semna, am semna... depinde ce inseamna metal extrem.

Metalfan: Black metal, death metal, thrash metal, doom/death...
Vlad Busca: Este in plan ceva de genul asta acum...
 
Metalfan: L.O.S.T...
Vlad Busca: L.O.S.T. nu cred pentru ca e un conflict de interese hahaha! Uite pot sa-ti spun ca avem in plan un proiect de gen Arcturus care nu stiu daca poate fi incadrat... e intr-un fel destul de neconventional si destul de necomercial, mai ales pentru o casa de discuri majora.

Metalfan: Am inteles. Uite, o intrebare pe care am adresat-o si baietilor de la RoadkillSoda, dar la care nu au vrut sa-mi raspunda. Mi-au spus ca-i intelegerea voastra. Cu ce ii ajutati voi pe ei mai exact si ce trebuie sa faca ei, iar cand zic ei ma refer la ei ca trupa, indiferent de nume, ca intelegerea dintre voi sa fie OK. Sau ce nu trebuie sa faca...
Vlad Busca: Mai, in primul rand nu poti sa vii la o casa de discuri, indiferent de numele ei, nu ca e Universal, poate sa fie oricare casa de discuri din Romania sau de oriunde decat cu o inregistrare foarte OK. Deci inregistrarea sa fie din punct de vedere calitativ foarte buna. Dupa care, bineinteles ca intervine termenul nu neaparat de comercial pentru ca comercial este un pic prea mult spus pentru ca RoadkillSoda nu sunt comerciali, dar sa existe potential de crestere pe mai multe planuri: in alte tari, in piata si asa mai departe... Neavand un template dupa care sa alegem formatiile si neavand pana acum decat vreo 5 - 6 formatii pe care le-am semnat, nu pot sa spun ca este un tipar pe care-l urmarim, dar... da... trebuie sa fie niste inregistrari foarte bune. Ce pot sa spun? Pot sa-ti spun un singur lucru... nu am refuzat, dar le-am sugerat unor formatii care aveau niste melodii foarte misto, le-am zis „re-inregistrati-le”. Daca le re-inregistrati ca sa nu mai sune ca un demo, sa sune ca un album, facut frumos intr-un studio si dupa aia il scoatem. Deci... cam astea sunt...

Metalfan: ...criteriile....
Vlad Busca: ...da.... deci: odata sa fie foarte bun calitativ, pentru ca nu poti sa iesi sub Universal cu ceva care nu este foarte bun calitativ... ah, bine, poate daca esti Nirvana si ai scos albumul inainte de Nevermind (1991)... nu mai stiu cum se numea...

Metalfan: Bleach (1989)...
Vlad Busca: ...care era cel mai demo posibil, dar aia a fost o aventura pentru casa de discuri pana la urma, stii? Inca nu putem sa facem asta...

Metalfan: Asa, un fel de aventura a fost si cu primul Darkthrone, Soulside Journey (1991), pe care Peaceville nu au vrut sa-l editeze pentru ca au zis: nu, e prea nu stiu cum. Si le-a zis Fenriz ceva de genul: "NO! Fuck off!".
Vlad Busca: Da, asa este. Peaceville au fost niste pionieri in treaba asta. Proiectul pe care-l fac eu acum e tot un fel de pionierat stii... adica... ne implicam in chestia asta pentru ca am insistat, pentru ca am avut sustinere, mana libera din partea colegilor si a managementului.

Metalfan: Am inteles. Exista cumva trei trupe sa zicem din scena actuala cu care ai semna?

Vlad Busca: Sunt foarte multe, cred ca sunt foarte multe cu are as semna, care mi-au placut si cu care as semna. Si nu imi cere sa le spun pentru ca sunt multe, foarte multe. Mie imi plac foarte multi. Dar stii care e problema? Iti mai spun un criteriu acum pe care nu ti l-am spus pana acum.

Metalfan: Asta voiam sa-l aflu... hahaha!
Vlad Busca: Foarte bine! Hahaha! Este dorinta lor de a face ceva. Asta e spus asa...

Metalfan: Primordial...
Vlad Busca: Da... dar e spus asa... un pic... poate sa sune ambiguu: "Da, vreau sa fac ceva...". Dar cand o formatie spune: "Da, iti trimit un demo!" si nu auzi de ei decat dupa doua luni sau nu mai auzi deloc, parca iti dai seama ca ei nu... nu stiu cum sa-ti zic...

Metalfan: Nu sunt seriosi!
Vlad Busca: Nu sunt seriosi, nu au...

Metalfan: Implicarea necesara...
Vlad Busca: Da, da, da! Stii... e exact... da, implicare, poate asta e cuvantul. Bine, eu fiind si in trupa, pot sa-mi dau seama exact ce se intampla in mjlocul unei formatii, si daca incepi ceva care trebuie sa fie important pentru tine si nu te tii de proiect atunci se ridica niste semne de intrebare.



L.O.S.T.

Metalfan: Spune-mi, te rog, ce se intampla mai departe pentru L.O.S.T.? Au fost discuri de studio, a fost materialul live...
Vlad Busca: Da, acum suntem intr-un fel de pauza auto creata sa-i zicem pentru ca ne-au plecat niste membri esentiali. Adica au plecat pentru ca au fost nevoiti sa plece, unul dintre ei a plecat in SUA, tobarul, Victor Stoica, si simt cu totii cat de important e tobarul intr-o formatie. Ne reorganizam, adica noi suntem doritori in continuare, chiar daca nu mai suntem atat de entuziasti, iti spun foarte sincer, nu mai suntem atat de entuziasti ca acum 10 ani sau chiar 20 de ani cand aveam alte proiecte. Vrem sa facem in continuare, sa ducem mai departe L.O.S.T. dar...

Metalfan: Sub o alta forma...

Vlad Busca: Da si am intampinat piedicile astea, speram sa le depasim si sa continuam.

Metalfan: Te-ai gandit cumva, sau voi v-ati gandit cumva sa faceti... Nu stiu daca stii cum au fost treburile alea de le-au scos si Nuclear Blast si Roadrunner Records cu All Star Nuclear Blast, All Star Roadrunner, sa faceti un fel de All Star Underground Romania, sa-i zicem anii '90. Sa fie L.O.S.T. cu invitatii. Vezi ca fiind viabil un astfel de proiect?
Vlad Busca: Depinde ce inseamna asta... Te referi la niste inregistrari?

Metalfan: Niste inregistrari in primul rand si apoi un show de lansare al discului respectiv cu invitatii la Silver Church sau nu stiu... undeva intr-un loc asemanator...
Vlad Busca: Mai, in primul rand sa stii ca nu e un proiect rau acum ca-l spui tu si probabil ca o sa ai si niste credite pentru chestia asta. Nu ne-am gandit dar sa stii ca ar fi viabil, ar fi o chestie interesanta, dar iar ne intoarcem la a aduna niste oameni, a ii convinge sa faca niste lucruri cum trebuie sa le faca.

Metalfan: Zic ca ar fi o chestie care nu s-a mai facut pana acum in scena noastra si cred ca abordarea ar trebui sa fie simpla: "Vrei sa faci parte din treaba asta cu noi? Ce zici, te bagi?"...

Vlad Busca: Da, normal... hahaha!

Metalfan: Raspunsul poate fi da sau nu si atat...

Vlad Busca: Da si stii cum poate fi? Poate fi ca impinsul ala de la spate. Daca e cineva care sa te impinga de la spate si care sa convinga lumea, sigur.

Metalfan: Si cu ce muzicieni ti-ar placea sa colaborezi, ca sa intru si mai adanc in detalii... hahaha!
Vlad Busca: Pai...

Metalfan: Spune-mi, nu stiu, trei sau cinci sau cati crezi tu...
Vlad Busca: Probabil ca cei cu care am lucrat si pana acum ca nu e nici un secret. Am avut sansa si onoarea si bucuria de a canta cu... Cronos sau Abigail sau L.O.S.T. sunt niste momente in timp care pot fi re-editate si re-memorate si re-facute intr-un fel sau altul. S-a mai intamplat... cred ca a fost acum vreo 7 - 8 ani cand s-a facut intr-un club din Bucuresti, in Live Metal Club o chestie cu Bestial Records care a facut un fel de aniversare a lor...



ABIGAIL + CRONOS
 
Metalfan: Da, au scos un dublu disc foarte frumos...
Vlad Busca: Da, si ne-am reunit noi cu Abigail-ul de atunci. Tot acum vreo 7 - 8 ani s-a mai facut cu ocazia festivalului de la Buzau, cu ocazia Top T-ului s-a reunit Cronos intr-o componenta... 80% sa spunem ca cea de acum 20 de ani, deci... a fost foarte OK si lumea inca discuta despre asta si foarte multa lume spune ce frumos a fost. Si atunci si re-editarile si re-incercarile, deci, da... Acum sa spun... ca tot ai deschis subiectul, ar fi interesante si niste  altfel de combinatii... participarea altor instrumentisti sau...

Metalfan: Exact la asta ma gandeam! Ca la fotbal! All star...
Vlad Busca: Da, asa e! Pentru ca foarte multa lume spune: Mama cum ar fi daca ar veni Costin Chioreanu si ar canta cu Cronos-ul din '95! Hai sa inregistram! Ar fi foarte misto. Sau altii care canta chestiile alea. Da, foarte misto ar fi...

Metalfan: Putem sa ne asteptam intr-un viitor nu foarte indepartat la asa ceva?
Vlad Busca: Esti project manager! Hahaha!

Metalfan: Hahaha! Te "bombardez" cu idei!
Vlad Busca: Da! Avem si Taine care ei sunt din aceeasi perioada si ei au si infrastructura pentru a face si inregistrari si tot...

Metalfan: Da, ar fi o chestie faina...
Vlad Busca: Sigur!

Metalfan: Cam atat am avut sa te intreb. In final daca ai mai dori sa mai adaugi tu ceva sau sa transmiti ceva cititorilor Metalfan.ro?
Vlad Busca: Ce sa zic? Iti multumesc tie in primul rand si cititorilor... ii rog foarte mult sa vina la concerte si sa sustina nu neconditionat, ci cat simt ei dar... scena, scena noastra merita mult mai mult decat se intampla acum. Uite, culmea, si in seara asta mi s-a parut, sau poate doar mi s-a parut mie, dar cel mai mare succes de la prima pana la ultima trupa, la Pungent Stench, mi s-a parut ca cel mai mare succes l-au avut Abnormyndeffect. Pentru ca Abnormyndeffect sunt fratii nostri din Basarabia. Au mai fost inca doua trupe romanesti, au mai fost Nocturn si Bloodway, dar au cantat un pic mai devreme si sa zicem ca publicul nu era inca incalzit. In plus ca Bloodway nu canta o muzica care sa te faca sa te dai cu capul de pereti...

Metalfan: La fel de antrenanta ca cea a baietilor de la Abnormyndeffect...
Vlad Busca: Da, dar oricum, important este sa sustii ce se intampla. Cand se lanseaza un album, pentru ca am avut experientele astea de lansari de albume cu trupele pe care le-am semnat la Universal, sa vina la lansari, sa vina la concerte. La lansari cand vin sa si cumpere album ca de aia vii la o lansare de album, sa-l si cumperi ca nu vii la o lansare de album sa asculti ce se canta ca na... adica s-a intamplat sa fie 400 de oameni si sa cumpere 50 de oameni CD-ul. Bine, exagerez un pic, dar nu-i OK...

Metalfan: Un procent destul de mic...
Vlad Busca: Da... nu-i OK, dar nu-i OK deloc... Mi se pare normal ca daca vin 200 de oameni, 150 sa mai dea si un 15 lei sau un 20 de lei sau cat o fi albumul ala. Ca nu-i o gaura in buzunar. Ca doar de aia ai venit, sa sustii, nu ai venit sa iesi in oras sau... ai venit sa sustii respectiva trupa pentru ca-ti sunt prieteni sau pentru ca pur si simplu asa simti si-ti place muzica lor.

Metalfan: Ca tot spuneai de Abnormyndeffect, nu pot sa trec peste chestia asta si sa nu te intreb... stiu ca baietii pana in momentul de fata au cateva compozitii aproape gata, fara partea de voce. Ai semna cu ei cu Universal?
Vlad Busca: Eu?

Metalfan: Da, tu, Vlad Busca de la Universal Music.
Vlad Busca: Eu probabil ca as semna cu ei, deci daca ma intrebi pe mine, eu am o relatie foarte speciala cu ei. Ne cunoastem, suntem tovarasi, suntem frati. Am cantat impreuna si-n Bucuresti, si-n Chisinau si-n alte parti, suntem foarte buni prieteni. Deci probabil ca ti-as raspunde da din punctul asta de vedere. Pe de alta parte ti-as raspunde da si din alt punct de vedere pentru ca-mi placeau de mult inainte de a ii cunoaste personal si de a canta cu ei. Ti-as raspunde da pentru ca si acum imi plac. Acum, daca i-as scoate la Universal? Probabil ca da dar asta nu inseamna ca da, haha!

Metalfan: Am inteles. Iti multumesc frumos Vlad si mult succes!
Vlad Busca: Mersi mult!

Foto: Miluta Flueras
          Vlad Busca - arhiva personala
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Abigail, Cronos, L.O.S.T.,

   January 06, 2015  | 0 Comentarii  | 4319 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Vlad Busca (L.O.S.T., ex-ABIGAIL, ex-CRONOS, ex-TORNADO): despre trecut, prezent si viitor

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri