stiri rock

Blind Guardian la Bucuresti

Blind Guardian la Bucuresti

Barzii germani aduc hobbiti si elfi
la Arenele Romane pe 18 mai!

Trupa germana de metal-simfonic-progresiv Blind Guardian concerteaza in premiera in Romania, la Arenele Romane, pe 18 mai.

Riffuri solide de chitara insotite de armonii melodice, metal teuton alaturi de sonoritati medievale, toate asortate cu o voce inconfundabila si asezate peste filosofia fantasy inspirata de cartile lui Tolkien – aceasta este formula magica a trupei de metal-simfonic-progresiv Blind Guardian, care vine pentru prima oara in Romania!

Intr-o cariera muzicala de peste 20 de ani, Blind Guardian si-a rafinat stilul si soundul cu fantezie si dinamica. Trupa a redefinit speed metalul german al anilor '80, adaugand sonoritati medievale si pasaje progresive care au atras atentia criticii muzicale si au cristalizat admiratia fanilor de pe intreg globul. Timbrul deosebit al vocii lui Hansi Kürsch, o combinatie perfecta de melodie si putere, da unicitate muzicii Blind Guardian si marcheaza un punct de referinta in rockul european al ultimelor decenii.

Versurile inspirate de universului fantastic imaginat de J.R.R. Tolkien au insotit permanent calatoria muzicala a trupei. Albumul conceptual "Nightfall in Middle-Earth" (1998) este transpunerea pe muzica rock a "Silmarillionului", saga elfica a lui Tolkien ce precede "Lord of the Rings" (de altfel, nici Frodo si Fratia Inelului nu au fost neglijati de Blind Guardian, care le dedica mai multe melodii de-a lungul discografiei).

DVD-ul "Imaginations through the Looking Glass" (2004) prezinta dovada fidelitatii zecilor de mii de fani ai trupei, care au participat la un festival organizat de Blind Guardian in aer liber. Piesa "The Bard Song – In the Forest" este cantata de public de la inceput pana la sfarsit, cu o emotie si o frenezie inimaginabile...

Cea mai recenta aparitie discografica a trupei, "A Twist in the Myth" (2006), deschide portile unei alte realitati, in care granitele muzicale sunt depasite, fiind lasate in urma de perfectiunea inovatoare.  "A Twist in the Myth" este o punte intre trecutul si viitorul Blind Guardian, partile corale monumentale se intrepatrund cu pasajele heavy mai progresive ca niciodata.  

Pe 18 mai, la Arenele Romane din Bucuresti, Blind Guardian pun in scena fantasy-metalul pentru fanii din Romania!

 

Componenta:

Hansi Kürsch – voce
André Olbrich – chitara solo
Marcus Siepen – chitara armonie
Frederik Ehmke – tobe


Biletele se vor pune in vanzare cu incepere din 30 martie, la Magazinul Muzica, Diverta Mall, Plaza, Unirii.
Rezervari se pot face prin e-mail la: bilete@fundatia-aquarius.ro



MAI MULTE DESPRE Blind Guardian
Posted by Nebelhexa, at 00:00 |  March 16, 2007  | 9 Comentarii  | 4667 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Blind Guardian la Bucuresti

  • textul intr-adevar nu este chiar reusit dar sper sa intalnesc si eu cativa forumisti la concert.trag speranta ca vor canta si piese de dinainte de nightfall.

    1. Posted by ATTILA67 | 16 Martie 2007 16:32
  • Sunt haiosi astia

    2. Posted by 13 | 16 Martie 2007 17:35
  • Klawz are dreptate. Asta e doar comunicatul de presa din cate stiu, iar textul e scris dubios. Looking forward to the show tho :X Blind Guardian o sa ramana una din trupele de suflet forever :) Hansi Rulez :D

    3. Posted by Andy Vasilescu | 16 Martie 2007 20:04
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri