stiri rock

Concert ASHAENA la Bucuresti

Concert ASHAENA la Bucuresti
MetalSupport va invita sambata, 25 februarie in Damage Club din Bucuresti la un concert cu trupa Ashaena, care isi reia concertele intr-o formula noua, cu un sound nou si piese noi ce fac parte de pe urmatorul album.

Concertul va incepe la ora 20:00, iar intrarea va fi 15 lei

- Ashaena
- Carpatica
- Apa Simbetii

Ashaena
Barlad - Heathen / Pagan Metal
www.facebook.com/Ashaena
Cântăm pentru toţi cei ce se simt izvorâţi din astă glie. Preţuim tradiţiile, folclorul şi mitologia românească şi încercăm să le facem cunoscute atât prin versurile cât şi prin sonorităţile muzicii noastre. Trebuie să fim mândri de istoria şi de strămoşii noştri. Trăim într-o acută criză de identitate naţională care se desfăşoară pe fundalul unei crize culturale.

Din ce în ce mai mulţi tineri îmbrăţişează pseudo-valori de import neglijând, ignorând sau pur şi simplu neştiind de existenţa unor valori pur naţionale, simboluri mito-folclorice arhaice, chiar pre-creştine. Creştinismul nu a făcut decât să îmbrace într-o nouă haină vechile simboluri şi concepţii religioase ale celor statornici aici. Credinţa zamolxiană era oarecum similară creştinismului şi de aceea această religie a fost asimilată foarte rapid şi usor, fără vărsare de sânge şi măcel. Din păcate, ea a fost asimilată, începând ulterior să pervertească vechile simboluri are mitologiei dacice şi să le catalogheze drept "rele", "ale necuratului". Ar fi multe exemple de dat aici dar acesta nu este un eseu etnologic.
Luptăm împotriva falselor tradiţii! Acesta este miezul ideologiei noastre. Luptăm pentru cunoaşterea şi promovarea simbolurilor mito-folclorice autohtone. Ne dezicem total de orice concepţie de tip arian, rasism, nazism sau alte astfel de ideologii extremiste. Nu negăm faptul că suntem naţionalişti şi ne iubim patria şi vatra strămoşească dar nu suntem adepţii unor simboluri folosite în scopuri propagandiste de alte curente ideologice. Suntem de aici, vlăstare de strămoşi. Suntem speranţa lor de peste veacuri şi încercăm să nu îi dezamăgim. Au îngrăşat ţărâna cu trupurile lor pentru ca noi să fim. Ne-au dat orizont şi nume.

Suntem neam de piatră stropită cu sânge. Atât timp cât oamenii îşi iubesc ţara şi tradiţiile şi nu sunt conduşi intelectual de citate preluate din lucrările unor oameni care nici măcar nu au fost români, atât timp cât tinerii români ar studia mai cu interes personalităţile autohtone decât cele de peste graniţă, spre a-şi creea simboluri personale demne de urmat, atât timp cât tot ce simţi pentru această ţară izvorăşte din suflet şi nu este rodul unui snobism bolnav, putem spune că mai avem speranţa de a fi demni întru legământul străbunilor. Pentru cine se întreabă, Ashaena a fost unul din primele nume ale Mării Negre. În limba sciţilor aceasta însemna albastru închis.

"Grecii, în primele lor peregrinari, i-au spus Axeinos (cea neprimitoare), poate-ncercând astfel o echivalenţă fonetică din limba sciţilor în greacă. Ori, poate, din pricina furtunilor care i-au scuturat zdravăn. Nu i-au scuturat însă suficient de tare din moment ce au întemeiat pe malurile sale adevărate oraşe, cetăţi şi antrepozite comerciale. La scurt timp după aceea, Mării i s-a spus Pontus Euxinus, Marea cea Ospitalieră." (Vasile Parvan - "Dacica")

Precum apa mării dă forme care mai de care mai frumoase şi bine ticluite pietrelor, stâncilor, şlefuindu-le fin, astfel încercăm prin muzica noastră să şlefuim sufletele oamenilor, să le aducem dragostea de ţară, de tradiţii, de tot ce e propriu nouă, ca neam.
Ashaena este acel mister, acea dorinţă şi simţire lăuntrică ce ne umple sufletul. Este acel fluid ce ne dă puterea şi tăria de a ţine capul sus şi de a iubi vatra strămoşească


Ashaena a apărut în iunie 2006, la început ca proiect solo al lui Cosmin urmând ca ulterior să fie cooptaţi şi ceilalţi membri. Primele repetiţii au avut loc după un an, urmând ca la sfârşitul lui august 2007, Ashaena să aibă primul concert la Galaţi într-o formulă care includea şi vioara. Au urmat apoi concerte la Baia Mare şi Iasi fără violonist. Întotdeauna Ashaena a încercat să surprindă un sunet cât mai apropiat de folclor.

Ashaena cântă metal păgân moldovenesc cu multe influenţe din tradiţia şi mitologia nativă, românească.
În februarie 2008, Ashaena a intrat în studioul Negură Music pentru a înregistra primul material oficial. Acesta se va numi Cei Născuţi din Pământ şi va conţine 9 piese despărţite de 9 interludii numite "vămi", după Vămile Văzduhului regăsite in Mitologia romanească. Albumul va fi accesibil publicului larg începând de anul viitor.

Ashaena a avut prilejul să cânte pe aceeași scenă cu nume mari din metalul românesc și internațional. Am cântat alături de Negură Bunget la Constanța, în cadrul turneului național întreprins de aceștia apoi, am cântat la Baia Mare în deschidere la Arkona. Pe 29 noiembrie 2008, în cadrul festivalului Rock’n Iași, Ashaena cânta în deschidere la Eluveitie și Finntroll.

De obicei strângem aproximativ 200 de oameni la un concert, oameni care doresc să ne vadă în special pe noi.
Prin muzica pe care o face, Ashaena încearcă să cinstească şi să aducă mulţumire străbunilor, să promoveze tradiţiile româneşti şi să păstreze vii în cugetele oamenilor pe cei care şi-au dat sufletul pentru această glie.

Tracklist Cei Născuţi din Pământ

01. Alungare I. Cea Dintâi Vamă
02. Crunt Miăz di Noapti II. A Doua Vamă
03. Cei Născuţi din Pământ III. A Treia Vamă
04. Gruia lui Novac IV. A Patra Vamă
05. Blajinii V. A Cincea Vamă
06. Întunecat VI. A Şasea Vamă
07. Ashaena VII. A Şaptea Vamă
08. Ce Va Să Vină VIII. A Opta Vamă
09. Ţărână Şâ Sânje IX. Cea Din Urmă Vamă

Event pe Facebook:  http://www.facebook.com/events/240028116086149/ 

Sursa: MetalSupport


MAI MULTE DESPRE Ashaena, Carpatica
Posted by Dragos P., at 16:56 |  February 15, 2012  | 0 Comentarii  | 1733 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert ASHAENA la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri