stiri rock

FIRST BLOOD concerteaza in club Fabrica

FIRST BLOOD concerteaza in club Fabrica
In data de 23 iunie , 2011 ora 21:00,  Brave HardCore Booking in colaborare cu Fabrica Club prezinta un concert cu 4 trupe de hardcore. Locatia este bineinteles Club Fabrica, concertul incepe de la ora 21:00 (fix) , iar biletele care costa 25 lei se gasesc ziua respectiva, la intrare.

First Blood care is promoveaza anul acesta albumul Silence is Betrayal in Europa , trec pe la Novarock, With Full Force , Brutal Assault sau Leper Fest, dar ajung si in Romania pentru doua concerte la Bucuresti si Cluj-Napoca. H8 vin dupa o pauza de aparitii live de o jumatate de an in care au lucrat pentru cel mai bun album care urmeaza sa il lanseze in vara aceasta. Pana atunci ca promo video-ul Ce numai simt. Primele doua trupe care deschid seara sunt cunoscute publicului din Bucuresti: Rock’n Ghena si Proof.

First Blood

Alaturandu-se familiei de la Trustkill Records, cei de la First Blood nu sunt o trupa necunoscuta; pe langa bine-cunoscutul hardcore ce combina faimoasele riffturi metalice de chitara si vocea care face ca adrenalina sa creasca de la primele acorduri, First Blood aduna in componenta sa pe fostul basist de la Terror - Carl Schwartz – la voce si pe actualul membru al trupei Terror - Doug Weber – la chitara. Avandu-si radacinile in San Francisco Bay, First Blood s-a format la inceputul lui 2002 din „cenusa“  trupei  Sworn Vengeance, in care atat Carl cat si Doug au fost membrii. Chiar daca nu au avut numeroase concerte, cei de la First Blood au reusit in scurt timp sa se impuna pe scena hardcore. In primul concert au impartit scena cu legendarii membrii de la The Cro-Mags, iar prestatia lor, in cadrul Hellfest 2003, a fost una memorabila. Lansandu-si albumele in cadrul Bridge 9 Records si Deathwish Inc., First Blood au impresionat prin modul brutal  de a transmite versurile cu o puternica incarcatura politico-sociala. Momentan trupaa inregistrat un full-length, care e lansat la Trustkill Records.
Carl vorbeste despre colaborarea cu Trustkill spunand : „Josh (Grabelle, Trustkill Pres) m-a abordat in ideea semnarii unui contract cu Trustkill, insa chiar daca eram foarte incantat de modul in care Terror a fost promovat de catre ei, obligatiile pe care le aveam fata de trupa m-au impiedicat sa aceept. Dupa ce am parasit Terror, am continuat sa discut aceasta problema cu Josh si am hotarat ca First Blood sa se alature familiei Trustkill Records. Carl si chitaristul Kyle Dixon (Alcatraz, Ex-Embrace The End) sunt principalii compozitori de muzica si versuri First Blood, iar Carl declara referitor la acestea : Majoritatea versurilor mele sunt legate de subiecte importante pentru mine; urcusurile si coborasurile, frustrarile si discomfortul legate de societatea noastra. Sper ca oamenii sa se regaseasca in cuvintele mele, sa realizeze ca nu sunt singuri si in acelasi timp sa fie inspirati, sa devina increzatori in propriile forte si sa lupte pentru ceea ce considera de cuviinta.“ Fiind un mare suporter al veganismului, Carl face parte din PETA/PETA2 si e implicat intr-un proiect prin care doreste sa creeze o resursa online conectata la toate restaurantele vegane si care sa aiba din plin retete, produse vegane - Vegan411.com.

H8

H8 , titrata trupa hardcore-metal-alternative infiintata in 1995 in Ploiesti a sustinut numeroase concerte si are colaborari cu diversi artisti din underground-ul autohton , reusind sa scoata 2 albume Nimic nou (2006) si Printre voi (2009). In prezent H8 lucreaza la cel de al 3-lea album care va fi intitulat O viata de hartie. Cat de curand , in decursul acestei luni, de pe acest nou material va fi lansat si primul single intitulat Ce numai simt in varianta de videoclip.

Rock’n Ghena

Muzica hardcore i-a ajuta sa exprime modul lor de viata. Totul a inceput in 2000, iar schimbarile care au avut loc in viata lor i-au determinat sa devena ceea ce sunt astazi : un grup de prieteni care nu vad in hardcore o modalitate de a face bani sau de a dobandi faima.”… suntem uniti, iar de-a lungul timpului ne-am aparat convingerile, lucru ce ne face si mai increzatori in propriile forte. Pe scena suntem aceeasi din viata de zi cu zi, nimic fals”.
De curand Rock’n Ghena s-au apucat de primul lor album - "The outcome of our rage" – acesta prezinta viata lor ca trupa, dar si viata ca omaneni de sine statatori : Our first word is WE!!Our motto is NEVER SURRENDER!

Proof

Trupa Proof a luat fiinta in anul 2006, totul plecand de la un hobby comun "hardcore music". Apar influente atat de trash, cat si punk, in functie  de membrii existenti, fiecare aducand un aport liniilor melodice. Proof trece de-a lungul aniilor prin masive schimbari de componenta iar in 2010 lanseaza primul material discografic Blood Money. In cei patru ani de existenta, trupa a avut placerea de a imparti scena cu diferite trupe straine precum Born From Pain, Death Before Dishonor, Ignite, Manifestation, Last Hope, No Turning Back si nu numai. In 2011, Proof lucreaza la cel de-al doilea material si evident o serie de concerte prin tara cat si strainatate.

Sursa: Brave Hardcore Booking


MAI MULTE DESPRE First Blood, H 8, Proof
Posted by H., at 00:58 |  June 08, 2011  | 0 Comentarii  | 2346 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: FIRST BLOOD concerteaza in club Fabrica

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri