stiri rock

JOE SATRIANI revine in Romania pentru doua concerte

JOE SATRIANI revine in Romania pentru doua concerte
In toamna acestui an se anunta doua seri exceptionale de rock instrumental. In urma succesului urias inregistrat la Bucuresti, in anul 2013, cand a concertat pentru prima data in prezenta celor peste 4.000 de spectatori extaziati ce au umplut Sala Palatului din capitala pana la refuz, rockstarul  JOE SATRIANI  a adaugat ROMANIA pe lista turneului european  The Shockwave Tour din acest an.

Pe 12 octombrie, legendarul JOE SATRIANI va concerta la Sala Polivalenta din Bucuresti, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Salii Polivalente din Cluj-Napoca alaturi de membrii trupei sale,  Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) si  Mike Keneally  (clape, chitara), insotit de cele patru celebre chitari ale sale, evolutii increbdibile, ce vor cufunda publicul intr-o reverie imposibil de uitat.

Show-urile programate in cele doua orase vor cuprinde unele dintre cele mai apreciate şi mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care: The Crush of Love, Satch Boogie, Shine On American Dreamer, Cryin' sau Always With Me, Always With You, de altfel,  cea mai iubita piesa din repertoriul indragitului artist.

 

Satriani si-a castigat prestigiul international dupa lansarea albumului Surfing with the Alien in 1987. Chitaristul ajunge in Romania dupa 10 milioane de albume vandute, 14 nominalizari la premiile Grammy si numeroase alte trofee. Si-a inceput cariera prin a preda chitara, si i-a avut ca elevi, printre altii, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) sau Bryson David (Counting Crows).

Biletele pentru concertul de la Bucuresti au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate prin EVENTIM de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carturesti, Humanitas si online prin www.eventim.ro, la preturi variabile in functie de categoria de loc.

Cei interesati isi pot procura biletele din timp, profitand de perioada de PRESALE valabila pana la data de 30.07.2015 inclusiv. Incepand din 1 iulie, preturile acestora vor fi majorate conform planului urmator:

In PRESALE (pana la data de 30.07.2015)                ( dupa     01.08.2015)   
 VIP -195 lei                                 VIP – 225 lei
 Cat.I -155 lei                            Cat.I – 185 lei
 Cat.II – 115 lei                            Cat.II – 135 lei
 Cat.III – 95 lei                            Cat.III – 115 lei
 Cat.IV – 75 lei                            Cat.IV – 95 lei.

BIOGRAFIE – JOE SATRIANI:

Joseph „Satch" Satriani s-a nascut in Westbury, New York, in 1956. In tinerete, a fost cel mai mare fan al lui Jimi Hendrix. A renuntat la fotbal, pasiunea sa, in ziua care a murit Hendrix, cu scopul declarat de a-si dedica tot timpul liber eforturilor de a deveni un chitarist.

In anii ‘70, Satriani a studiat cu muzicieni de jazz celebri din Long Island, inclusiv pianistul Lennie Tristano si chitaristul Billy Bauer. Tristano, in special, era un perfectionist al tehnicii, care cerea cu exigenta aceeasi mentalitatea de la elevii sai. Prin 1974, Joe Satriani avea deja proprii studenti la chitara printre care... Steve Vai. Lectiile au marcat inceputul unei lungi si afectuoase colaborari muzicale intre cei doi chitaristi.

Pentru o vreme, la inceputul carierei, destinul lui Joe Satriani parea mai degraba de profesor si mentor, decat de interpret. Astfle, i-a avut elevi pe unii dintre cei mai importanti chitaristi ai decadelor ‘80 si ‘90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toti acesti muzicieni spun ca "Satch" le-a fost de nenumarate ori sursa de inspiratie, iar fanii lor pot auzi influenta incredibilei expertize tehnice a lui Joe in interpretarea elevilor sai.

Se muta in California in 1978, la Berkeley, sperand intr-o relansare a propriei cariere solo. Se regaseste insa in curand in postura de a preda din nou lectii de chitara, si in Bay Area ajunge sa-i aiba elevi pe Kevin Cardogan (Third Eye Blind), Geoff Tyson, jazzistul Charlie Hunter si Alex Skolnick (Testament). isi lanseaza primul album solo in 1986, Not of this Earth.
Abia al doilea album, insa, Surfing with the Alien, devine un succes comercial. Aproape peste noapte, Satriani incepe sa fie privit drept un chitarist de top si iti mentine o pozitie fruntasa in clasamentele revistelor muzicale ani de zile dupa aceea. Mick Jagger il alege pentru a-l insoti intr-un turneu solo in Australia si Japonia.
Doi ani mai tarziu, Satriani lanseaza Flying in a Blue Dream. Mai multe piese de pe acest disc sunt folosite in filme si reclame. 1992 este anul aparitiei discului The Extremist, care include una dintre piesele sale cele mai celebre, Summer Song.

La finalul lui 1993, Joe se alatura trupei Deep Purple, dupa plecarea lui Ritchie Blackmore. Trupa sustine un mega-turneu in Japonia, si Joe primeste oferta de a deveni membru full-time Deep Purple. Pe care o refuza, preferind sa lucreze la propriul sau contract pentru mai multe albume cu casa de discuri Sony.
Unul dintre proiectelecele mai interesante ale lui Joe, in anii '90, a fost organizarea celebrului turneu de chitaristi G3. G3 a devenit un eveniment anual, ce include unii dintre cei mai talentati chitaristi pe planeta. Primul turneu G3 a avut loc in 1996, avandu-i pe Joe Satriani, Steve Vai, si Johnson Eric drept capete de afis: 24 de orase din America de Nord in toamna acelui an, in fata a aproximativ 90.000 de fani. De atunci, Satriani si Vai au mai cantat in cadrul a 11 evenimente G3, cu multi alti muzicieni ocupand al treilea loc vacant. John Petrucci, Paul Gilbert, Robert Fripp si Adrian Legg sunt doar cateva exemple.

La sfarsitul anilor ‘90 Joe lanseaza Crystal Planet, si apoi Engines of Creation, poate cel mai experimental album Satriani pana la aceasta data. Noul mileniu aduce Strange Beautiful Music si Is There Love in Space?, doua albume mai traditionale, dar care exploreaza totusi suficient de multe teritorii necunoscute pentru a fi inovative.
Super Colossal s-a lansat in anul 2006, un album mai cald decat predecesoarele sale, urmat de Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock in 2008. Numeroase DVD-uri live au fost de asemenea lansate pe piata, cu cateva dintre cele mai incediare showuri ale lui Satriani.

In 2009, a facut echipa cu Sammy Hagar si Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes international, primind premii in SUA, Canada si Europa. Se adauga recunoasterea din partea revista Classic Rock drept cea mai buna formatie noua a anului 2009. In octombrie 2010, Joe si-a lansat cel de-al 11-lea album de studio Black Swans and Wormhole Wizards, aparitie umata de turnee in America de Nord si Europa. In paralel, in anul urmator, al doilea album Chickenfoot a fost lansat cu critici excelente, si a fost de asemenea urmat de un turneu european al trupei care a coincis cu vestea ca Satriani inregistreaza un album solo nou, a carui lansare la nivel mondial era planificata prin intermediul casei de discuri Sony in luna mai a aceluiasi an.
Sursa: Nicoleta Ion - comunicatepr.ro


MAI MULTE DESPRE Joe Satriani
Posted by H., at 09:16 |  May 07, 2015  | 0 Comentarii  | 3158 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: JOE SATRIANI revine in Romania pentru doua concerte

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri