stiri rock

LACRIMOSA: headliner la Wave Gotik Treffen, 2 iunie 2005, Leipzig

LACRIMOSA: headliner la Wave Gotik Treffen, 2 iunie 2005, Leipzig

Wave Gotik Treffen: cel mai mare festival de gotic din Europa, la care au participat 179 trupe din toata lumea, desfasurat in 16 locatii pentru concerte, vizionari si sesiuni de autografe, a transformat orasul Leipzig intr-o grandioasa sarbatoare gotica! 20.000 spectatori au sarbatorit timp de 4 zile a 15-a editie a WGT.

Pe 2 iunie, Lacrimosa a fost cap de afis la acest festival. Organizatorii germani au suplimentat timpul acordat pentru concertul trupei, in calitate de headliner (90 minute, in loc de 50 initial). Aceasta a fost una din rarele ocazii de a vedea anul acesta faimoasa trupa, una din fondatoarele genului gotic simfonic, cu care publicul roman va avea sansa sa se intalneasca la Bucuresti pe 1 iulie 2006, la Sala Polivalenta.

In exclusivitate pentru cititorii romani, o cronica a concertului transmisa de la fata locului de doi noi corespondenti ai Fundatiei Aquarius:

Asteptat de foarte multi fani cu nerabdare, concertul Lacrimosa (unul din concertele numarate pe degete, anul acesta in Europa) a inceput cu o usoara intarziere! Agra Halle, sala unde a avut loc concertul, era deja arhiplina cu 2 concerte inainte... In sfarsit la ora 23:20, Oliver Klein a introdus formatia, precizand ca in urmaroarele saptamani Lacrimosa va face un mini-tur in Europa de est, si publicul a inceput party-ul! Concertul a durat o ora si jumatate in total. Au cantat 2 seturi de bisuri cu cate 2-3 piese.  Prima melodie a fost Der Morgen danach, apoi Stolzes Herz, (nu am notat playlistul pe loc, era atat de aglomerat ca nu puteai sa te misti). Ultima a fost Copycat, ca de obiciei in ultimii ani (noi am fost cam la 10 concerte pana acum...) Tilo Wolff si restul formatiei au fost foarte bine dispusi, cu un chef de a concerta nemaipomenit. Tilo a zambit tot timpul si a dansat, dar in momentele mai calme a cantat foarte introvertit, in stilul lui caracteristic. Sonorizarea si lumina au fost fantastice (ceea ce in aceasta hala nu se intampla chiar intodeauna...), si totul a mers perfect, cu exceptia unui "accident" cand Tilo a inchis microfonul din greseala!

 


Publicul a jubilat tot concertul, mai ales cand Tilo a comunicat cu fanii. Melodiile au fost culese din toate albumele Lacrimosa, combinate cu rafinament - piese noi cu piese vechi si din nou, piese noi, fara sa intre in contradictie. Ultimul cantec din setul "oficial" a fost chiar o piesa foarte rara: The Last Millenium care a fost cantata live numai o singura data inainte! Bineinteles ca auditoriul a sarbatorit artistii mult dupa ce playlistul oficial s-a terminat - Lacrimosa a trebuit sa vina inca de doua ori pe scena! Numai dupa diverse bisuri si cu un Tilo foarte fericit s-a putut incheia concertul. Lacrimosa a aratat din nou ca este o formatie unica, cu o mare placere de a concerta si cu fani loiali si recunoscatori. Chiar daca a fost numai prima zi de festival, pentru noi (Attila si Miriam, de la Cafe "Umbra de Noapte" din Cluj) concertul Lacrimosa a fost highlight-ul absolut din tot WGT 2006!

Ne bucuram deja cu nerabdare de concertul in Bucuresti, care va fi in mod sigur un eveniment unic. Cu atat mai mult va fi o ocazie speciala, fiind unul din cele doar 6 concerte ale trupei in Europa anul acesta!

Mai multe informatii si jurnalul complet al festivalului il gasiti pe www.nightwish.ro.

Attila Szabo & Miriam Paschke/Nachtschatten Cafe (Cluj)

Text si poze furnizate de Fundatia AquariusMAI MULTE DESPRE Lacrimosa
Posted by Nebelhexa, at 00:00 |  June 08, 2006  | 0 Comentarii  | 5938 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: LACRIMOSA: headliner la Wave Gotik Treffen, 2 iunie 2005, Leipzig

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri