stiri rock

MAYHEM la RCOA

MAYHEM la RCOA

Din valul black metal care a socat intai Scandinavia si apoi intreaga Europa, chiar lumea, confirma participarea la Rock City Open Air trupa Mayhem.
 
Mayhem s-a format in 1984, la Oslo. A trecut prin schimbari de componenta si stil, prin drame personale si la nivel de trupa. Dar a rezistat. Critica de specialitate si chiar fanii acuza Mayhem de egoism, violenta, chiar de negare si depresie, la nivel de text, muzica si atitudine. Cu toate acestea, albumele trupei se vand in sute de mii de exemplare, la orice concert se aduna mii de admiratori. In Romania, unitatile de merchandise si albume semnate Mayhem sunt de ordinul miilor, mult mai multe decat reusesc sa comercializeze trupe de mainstream autohtone.
Mayhem ramane underground pentru ca asa a hotarat. Membrii trupei au optat pentru o comunicare personalizata cu fanii devotati genului, si-a asumat mesajul black. Implicarea unei case de discuri inseamna reformulare a discursului, iar ei nu sunt dispusi sa schimbe nimic.
Mayhem inseamna show si muzica in stilul consacrat si usor de recunoscut. Spectacolele lor implica butaforie, elemente de decor, elemente soc. Vestimentatia membrilor (Attila Csihar – voce, Necrobutcher – bass, Hellhammer – tobe, Morfeus/Silmaeth la chitare) este accesorizata cu toate formele de instrumente si sarme care contin tepi. Pentru unii, metafora la adresa incorsetarii omului urban contemporan, discurs despre violenta care zace in noi, pentru altii, pur si simplu teribilism.
In cei 25 de ani de activitate muzicala au strans in portofoliu sase albume de studio (1987 –  Deathcrush, 1994 – De Mysteriis Dom Sathanas, 1997 – Wolf's Lair Abyss, 2000 – Grand Declaration of War, 2004 – Chimera, 2007 – Ordo Ad Chao), cinci albume live si sase materiale video.
Controversata, ciudata, spectaculoasa, teribila, sofisticata – asta inseamna trupa Mayhem. Dar in acelasi timp e parte importanta din istoria mondiala black metal si a rockului, in general. Istorie care, in Romania, se scrie la Rock City Open Air.
Intre 20 si 23 august, rockerii si metalistii se intalnesc in comuna Borcea, langa Fetesti, pe malul Dunarii pentru a-si face propria lume, pentru a-si intalni live idolii stiuti de pe albume si din inregistrari video.
Biletele se distribuie prin Eventim.ro. A mai ramas o saptamana de promotie: abonamentele costa 270 lei pana la date de 30 aprilie. De la 1 mai, pretul acestora va fi de 300 de lei.MAI MULTE DESPRE Mayhem
Posted by Metal Masters, at 00:00 |  April 23, 2009  | 11 Comentarii  | 2676 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MAYHEM la RCOA

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri