stiri rock

METALHEAD Meeting 2013 : 2500 de participanti, 6 trupe, 7 ore de metal, trei tone de bere si 1000 de doze de energizant !

METALHEAD Meeting 2013 : 2500 de participanti, 6 trupe, 7 ore de metal, trei tone de bere si 1000 de doze de energizant !
Sambata, 21 septembrie a.c., a avut loc prima editie a festivalului METALHEAD Meeting unde i-am putut vedea pe scena Arenelor Romane pe suedezii de la Hypocrisy, in premiera pentru Romania, precum si pe Lake Of Tears. Celor doua trupe li s-au alaturat danezii de la HateSphere, care desfasoara in prezent un turneu european alaturi de Hypocrisy, iar line-up-ul serii a fost completat de 3 trupe romanesti: Bucovina, Taine si L.O.S.T. Festivalul s-a bucurat de prezenta a 2500 de rockeri de toate varstele.
 
Turneul „End Of Disclosure” al celor de la Hypocrisy a inceput saptamana trecuta si promoveaza cel mai recent album al suedezilor, ajungand sambata si la Bucuresti. Cei care ii asteptau cu nerabdare pe suedezi, au putut ascultat atat piesele noi de pe acest material, cat si cele cunoscute.
 
Primii care au urcat pe scena din Arene, la ora 18.00, au fost cei de la L.O.S.T, care nu s-au lasat deloc afectati de faptul ca publicul abia incepea sa isi faca aparitia, glumind chiar catre final cu cei care tocmai soseau „Nici nu stiti ce-ati pierdut”. Au dedicat piesa „Rise” lui Jeff Hanneman si Chuck Schuldiner.
 
Au urmat Taine, pe care multi din cei adunati in fata scenei asteptau sa ii vada in concert, unii chiar dupa foarte mult timp. A fost o ocazie de reintalnire cu baietii, in formula lor noua, avand in componenta un nou chitarist, Petre Iftimie. 
 
Bucovina si-au strans randurile de fani in fata scenei, interpretand piesele lor atat de indragite de public : „Peste varfuri”, „Duh” sau „Straja”. Au incalizt atmosfera atat la propriu cat si la figurat, intrucat se lasase deja seara, iar cei prezenti, acum in numar mult mai mare, asteptau sa ii vada pe Lake Of Tears si Hypocrisy.
 
HateSphere a fost prima trupa straina pe scena din Arene, ce a sustinut un concert plin de energie, de thrash metal adevarat. Inainte de inceperea concertului, cei din public l-au putut recunoaste pe solistul Esben "Esse" Hansen, care s-a plimbat nestingherit printre fanii prezenti in Arene. Danezii lanseaza saptamana viitoare un nou album, intitulat „Murderlust”.
 
Au interpretat cele cateva single-uri noi lansate pana in prezent de pe noul material, dar si alte piese cunoscute publicului. S-au bucurat ca se afla in Romania, tinand sa multumeasca celor prezenti in limba romana. Spre final, au cerut publicului un moshpit ca la carte, ceea ce s-a si intamplat.
 
Au urmat suedezii de la Lake Of Tears, care - asa cum au promis - au filmat concertul de la Bucuresti pentru o viitoare lansare pe DVD. A fost un concert „Best Of” de exceptie, din care nu ne amintim sa lipseasca vreuna dintre piesele favorite ale publicului. Cum era de asteptat, concertul s-a incheiat cu un bis ce a inclus si „Forever Autumn”, introdusa frumos de solistul Daniel Brennare, „A sosit toamna...”. Sambata in cadrul Metalhead Meeting, cei de la Lake Of Tears au revenit „acasa” la Bucuresti.
 
Hypocrisy au incheiat editia din 2013 a festivalului Metalhead Meeting. Pentru prima data in Romania, suedezii, in frunte cu solistul si chitaristul Peter Tagtgren, au tinut sa ne spune teoriile lor despre extraterestrii si comploturi guvernamentale. Un setup impresionant, kit-ul tobosarului fiind urcat undeva pe un podium, lumini hipnotizante, o sonorizare excelenta si insasi prezenta lor, au constituit elementele unui show nebun.
 
Multimea s-a manifestat in voie, mult circle-pit si crowd-surfing, Peter et Co. Fiind extrem de impresionati de reactia publicului roman. Nu puteau lipsi "Roswell 47" si "Eraser" – finalul perfect al unei intalniri Metal.
 
La final, membrii Lake Of Tears si HateSphere au iesit sa stea de vorba cu cei care au ramas: autografe si cateva fotografii de final au incheiat pentru fani o seara perfecta.
 
Sursa: Gala PR
 
 


MAI MULTE DESPRE Bucovina, Hatesphere, Hypocrisy, L.O.S.T., Lake of Tears, Taine
Posted by Dragos P., at 17:44 |  September 24, 2013  | 1 Comentarii  | 2972 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: METALHEAD Meeting 2013 : 2500 de participanti, 6 trupe, 7 ore de metal, trei tone de bere si 1000 de doze de energizant !

  • Hypocrisy a fost, fara discutie, cel mai tare show metal din Romania de anul acesta. Hatesphere s-au prezentat peste asteptarile mele si ma bucur pentru asta, in special piesele noi suna mai bine decat ce au facut ei pana acum. Lake of Tears au oferit un alt tip de show decat celelalte 2, nu zic ca diversitatea nu e bine venita, dar din ce am vazut si am auzit, cu destule exceptii ce e drept, mai degraba lumea s-a cam plictisit asteptand Hypocrisy. Lake of Tears nu sunt o trupa care sa mearga la deatheri si blackeri (destui veniti pentru Hypocrisy) si de aici fenomenul amintit. E la fel de adevarat ca destui au plecat dupa Lake of Tears, deci si reciproca e valabila. Pentru mine Lake sunt prea lenti si depresivi desi interpretarea e impecabila si sunetul de calitate.

    1. Posted by rionescu77 | 25 Septembrie 2013 10:43
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri