stiri rock

NOX AUREA in concert la Bucuresti

NOX AUREA in concert la Bucuresti
Stay Metal Forever va invita sambata, 30 octombrie 2010, ora 20.00 (acces incepand cu ora 19.00), in Cage Club din Bucuresti, la un nou concert:
*NOX AUREA* (Doom Metal) din Suedia pentru prima data in Romania, in turneul de promovare a albumului “Ascending in Triumph” 2010
si
*GOTHIC* (Doom Metal) din Petrosani, una dintre cele mai longevive trupe romanesti.

Bilete: 20 Lei -pot fi achizitionate prin www.biletoo.ro si magazinele partenere din Bucuresti: Sala Palatului, Musica Store (vis-a-vis de Magazinul Muzica), Libraria Mihai Eminescu, Magazinul Victoria (parter, standul Midola, Unirea Shoping Center (etaj 2), Mall Baneasa,  Palatul Copiilor cat si la intrare in seara concertului.
Partenerul oficial al evenimentului: X-lab Solutions

Mai jos se afla cateva detalii despre  formatii cat si link-urile catre paginile oficiale:

*Nox Aurea*
www.noxaurea.com
www.myspace.com/noxaurea

Nox Aurea s-a format in toamna lui 2005 dupa ce chitaristii Peter Laustsen (Rimfrost, Urginnthul) si Grim Vindkall (Domgård, Urginnthul) au decis sa faca un pas inainte de la binecunoscutele  jam sessions. Curand au inceput sa compuna impreuna. Materialul a fost destul de diferit fata de ambele lor evolutii muzicale anterioare si tinta lor a fost tocmai sa faca o miscare intr-o directie neexplorata.  Astfel, “samanta intunecata” a lui Nox Aurea a prins rod si floarea intunecata a preluat controlul. In anul 2007, Peter si Vindkall si-au completat line-up-ul cu experimentatul basist Robert Persson,  Patrick Kullberg si  Alice Persell voce, iar la tobe  Joakim Antonsson.
Nox Aurea reprezinta o apropiere abstracta de gandurile intunecate ale mintii umane cat si ale sufletului si o cautare  care se extinde cu mult peste ce se poate intelege din lumea fizica a haosului, teroristilor si gnosticilor. Pentru Nox Aurea, viata nu este un dar in adevaratul sens al cuvantului ci un blestem al iluziilor si o inchisoare pentru suflet in mod ofensator.
Nox Aurea, in latina “Noaptea de Aur” simbolizeaza entitatea intunecata a libertatii si haosului. Numele lor de asemenea poate fi interpretat si ca “Aurul Noptii”, facandu-se referire la stralucirea luciferiana.
La sfarsitul verii lui 2009, Solitude Production a realizat albumul de debut al lui Nox Aurea, Via Gnosis. Albumul a avut priza atat la fani cat si la reprezentantii Media, oferind trupei Nox Aurea sansa de afirmare pe plan international.
In 2010 trupa a semnat un acord cu Napalm Records si au finalizat lucrul la albumul “Ascending in Triumph”.

*Gothic *
www.gothicband.iad.ro
www.myspace.com/gothicromania

Este una dintre cele mai vechi trupe de metal romanesti, evoluand din 1992. Trupa a reprezentat pentru multi ani varful de lance al muzicii doom death pe scena romaneasca, alaturi de trupe ca God sau Grimegod.
Avand peste 300 de concerte la activ intr-o cariera de peste 17 ani, trupa Gothic este o adevarata forta pe scena, hit-uri ca Anguish, Memorial Winter sau Regrets ramanand mereu in inimile fanilor mai noi sau mai vechi.
Dupa mai bine de un an in care baietii au cantat fara tobe, cu ajutorul unui drum machine, Gothic revine pe scena bucuresteana alaturi de vechiul lor tobar Dani Catineanu, care a mai activat in trupa in perioada 95-98, de data aceasta prezentand fara probleme vechile piese de pe Touch of Eternity, care erau dificil de executat cu drum machine. Odata cu venirea lui Dani trupa si-a recapatat vechiul sound doom !
Alaturi de Taly - bass, Alin Petrut - guit/voc, Dragos - voc, Dani - tobe, puteti auzi noul chitarist al trupei, Alin Moise `Heavy Potter` ,o mare speranta pt scena romaneasca, la numai 17 ani fiind castigatorul marelui premiu al Academiei de rock 2010 la chitara electrica.

In deschidere vor fi prezente doua trupe din noul val:

*Whispering Woods* (Cluj Napoca)
www. the-whispering-woods.com
www.myspace.com/whisperingwoodsband

*Apa Simbetii* (Bucuresti)
www.myspace.com/apasimbetiiband

Dupa concert Stay Metal Forever si Cage Club va invita sa participati la
*HALLOWEEN METAL PARTY *
Unde CAGE CLUB ofera o mega-petrecere de Halloween, organizatorii vor oferi diverse  shoturi cu bautura si placinta de dovleac din partea casei, iar trei dintre cele mai originale costume vor fi premiate. Pe langa asta, toti participantii vor avea ocazia de a se inscrie la Tombola de Halloween, al carei Mare Premiu este o invitatie de doua persoane la unul dintre urmatoarele concerte organizate in Cage Club, la alegere!


MAI MULTE DESPRE Gothic, Whispering Woods
Posted by Klawz, at 16:55 |  October 17, 2010  | 0 Comentarii  | 2232 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: NOX AUREA in concert la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri