stiri rock

Primele trupe anunţate pentru Old Grave Fest VII, 2018

Primele trupe anunţate pentru Old Grave Fest VII, 2018
Romanian Thrash Metal Club are onoarea de a anunța primele trupe de pe afișul Old Grave Fest VII, eveniment care va avea loc pe 12 şi 13 octombrie 2018, în Club Fabrica, București: Dawn of Winter (Germania), Malokarpatan (Slovacia), Nocturnal Witch (Germania) și Eggs of Gomorrh (Elveţia).

Doom is the soul of metal" nu e doar unul dintre versurile de pe cel mai recent album Dawn of Winter, ci este esența întregii cariere de 27 de ani a doomer-ilor germani. EP-ul „Celebrate the Agony”, aparut în 1993 și spectaculosul album live „Doomcult Performance” (1994) semnalează deja o prezență unică în prim-planul genului. Încă de pe acea vreme, Dawn of Winter suna fără îndoială heavy, dar ieșea în evidență prin riff-urile inventive și coloratura vocii lui Gerrit Mutz, a cărui versatilitate a fost utilizată de trupe precum Tragedy Divine, Sacred Steel sau Angel of Damnation (pe ultima am avut ocazia să o vedem live la Old Grave Fest VI, 2017). În 1998 a fost lansat primul LP, „In the Valley of Tears”, marcat de o abordare chiar mai lentă, epică. Cu adevărat doom, trupa nu s-a grăbit cu cel de-al doilea album, „The Peaceful Dead” (2008) este probabil cel mai bun material al lor până acum. Un imn al nebuniei („All the Gods You Worship”), revoltei („Oath of the Witch”) și disperării („Anthem of Doom”), este cu siguranță unul dintre cele mai importante momente ale doom-ului tradițional din ultimul deceniu. Alți zece ani vor fi trecut, încet, încet, până la următorul album, „Pray for Doom”, cu care ne vom încânta în 2018. La timp pentru primul lor show în România!
 
 
Slovacii de la Malokarpatan sunt o dovadă vie că, până la urmă, black metal-ul este heavy metal și că limitele dintre subgenuri sunt ambigue și au fost așa și în cazul pietrelor de temelie ale metal-ului extrem. Debutul „Stridžie dni” (2015) dezvoltă perioada definitorie a black metal-ului ca gen, de la Venom la Bathory, păstrându-și rădăcinile în zona de origine a trupei (și aici nu ne referim doar la numele melodiilor și la versuri), totul într-o abordare foarte personală. Ar fi simplist să îl descrii ca pe Mortuary Drape cântând Master’s Hammer, dar e un punct de plecare. „Nordkarpatenland” (2017) este o altă poveste, sau poate aceeași poveste spusă într-un mod diferit. Mult mai exuberant, nu fiți surprinși să auziți pasaje à la Judas Priest sau chiar Scorpions, împreună cu acele note esențiale de black metal. În concluzie, cu siguranță una dintre cele mai interesante apariții discografice ale acestui an și una dintre cele mai interesante trupe ale momentului – de neratat la Old Grave Fest!
 
 
Printre multele trupe de black/thrash metal care și-au făcut apariția în Germania în ultimul deceniu, câteva au ieșit în evidență dezvoltându-și propriul lor sunet, inconfundabil, un exemplu perfect fiind Nocturnal Witch. Înclinată mai mult spre partea de black metal, ca și iluștrii lor compatrioți Desaster, Nocturnal Witch se bazează mai mult pe atmosfera indusă de riff decât pe viteză absolută. Albumul de debut, „Summoning Hell” (2014), este un exponent complet și solid al genului și se zvonește că un nou material este în lucru. Noi nu putem confirma sau nega, o modalitate foarte bună de a afla este să îi urmărim la Old Grave Fest VII.
 
 
Acolo unde se întâlnește black metal-ul cu death metal-ul, apropiat de ceea ce unii numesc war metal, alții bestial black/death, își face veacul hoarda elvețiană Eggs of Gomorrh. Cu siguranță, precursori ca Blasphemy sau Archgoat își fac simțită prezența, dar nebunia de aici are totuși o oarecare structură, ceea ce nu înseamnă că nu avem de-a face cu un frenetic asalt fonic, lucru evident pe debutul „Rot Prophet” (2016). Cine știe care este viitorul Eggs of Gomorrh, dar cu siguranță este unul întunecat!
 
 
În curând, vom veni cu informații despre bilete. Old Grave Fest este un festival organizat de fani pentru fani, iar banii dumneavoastră ajută la finanțarea ediției următoare.
 
 
Sursa: RTMC


MAI MULTE DESPRE Dawn Of Winter
Posted by Gina S., at 13:28 |  November 22, 2017  | 0 Comentarii  | 4256 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Primele trupe anunţate pentru Old Grave Fest VII, 2018

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri