stiri rock

Saturnus la Metal Gates Festival, în Bucureşti

Saturnus la Metal Gates Festival, în Bucureşti
 Saturnus este cel de-al doilea nume important anunţat pentru Metal Gates Festival din Bucureşti, iar împreună cu (EchO) se alătură lineup-ului format până în momentul de faţă din Primordial, The Foreshadowing şi Rîul Doamnei.
 
Organizatorii au decis prelungirea festivalului cu încă o zi, aşa că acesta se va desfăşura în perioada 16-18 noiembrie, însă preţul biletelor rămâne acelaşi. Abonamentele în regim presale se pot achiziţiona de pe platforma iabilet.ro.
 
La cererea publicului, Saturnus revine în România după un show senzaţional la festivalul Artmania în 2015, urmat de două concerte de club în Bucureşti şi în Cluj-Napoca.
 
Povestea trupei începe in 1991, când vocalistul Thomas A.G. Jensen pune bazele formaţiei Saturnus împreună cu basistul Brian Hansen. În 1996 semnează cu Euphonious Records, o divizie a Voices of Wonder, iar în luna decembrie a aceluiaşi an se lansează „Paradise Belongs to You”. Lucrul la albumul „Martyre” a început înainte de finalizarea „Paradise Belongs to You”, iar la începutul anului 1999, Saturnus căuta un studio şi un producător. Membrii formaţiei au ajuns pe mână lui Flemming Rasmussen în The Sweet Silence Studios, Rasmussen fiind producătorul clasicelor „Ride the lightning”, „Master of Puppets” şi „... And Justice for All” de la Metallica. „Martyre” a vazut lumina zilei pe 10 ianuarie, 2000. În august 2006, Saturnus a semnat cu Firebox Records, iar sub egida acestei case de discuri este lansat cel de-al treilea album de studio, „Veronika Decides to Die”. În 2012, cei de la Saturnus au schimbat din nou casa de discuri, de data asta trecând la Cyclone Empire, iar „Saturn In Ascension” este înregistrat la Winding Road Studio tot sub mâna magică a lui Rasmussen.
 
Cât despre cealaltă trupă care tocmai a fost anunţată la Metal Gates Festival, (EchO), numele acesteia vine din mitologia greacă şi face referire la nimfele care umblau prin munţi şi peşteri şi care s-au îndrăgostit de Narcis, iar parantezele reprezintă un simbol al propagării undelor sonore. Trupa (EchO) se întoarce în România pentru a-i încânta pe fani cu un sunet fin din genul atmospheric doom.
 
 
Sursa: Mihai Ilie | Final Step Productions


MAI MULTE DESPRE EchO, Primordial, Saturnus, The Foreshadowing
Posted by Gina S., at 12:29 |  April 04, 2017  | 0 Comentarii  | 1679 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Saturnus la Metal Gates Festival, în Bucureşti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri