stiri rock

SOLSTAFIR: clip nou online, filmat în afara Islandei

SOLSTAFIR: clip nou online, filmat în afara Islandei
Cei care urmăresc activitatea trupei islandeze Sólstafir sunt deja familiarizaţi cu videoclipurile acesteia, în care se întrepătrund frumuseţea şi sentimentul de izolare în peisajele superbe şi pustiite din ţara de origine cu temele monumetale şi armoniile melancolice din cântece. Dar de data asta, Sólstafir prezintă în premieră un videoclip filmat în afara Islandei, pentru care muzicienii au călătorit spre sud. Videoclipul ilustrează cea de-a treia piesă de pe noul lor album, „Berdreyminn”, care a fost lansat în mai. În regia lui Harri Haataja, clipul la „Hula” înfăţişează natură moartă, amintiri ruinate, secvenţe ale anxietăţii şi capturi uimitoare trase la Dealul Crucilor, un spaţiu de pelerinaj din Lituania. „Aðalbjörn Tryggvason a avut în minte acest loc frumos, Dealul Crucilor şi, ne-am gândit că s-ar potrivi perfect pentru acest clip,” spune Haataja. „Am găsit de asemenea câteva alte locuri minunate, potrivite pentru poveste şi pentru estetica pe care am avut-o în minte pentru acest videoclip,” a adăugat acesta.

 
 
De partea cealaltă, trupa a declarat: „Când eram pe drum în 2013, am dat de acest loc, Dealul Crucilor, în Lituania. La momentul acela, am ştiu pur şi simplu că va trebui să filmăm un videoclip acolo într-o zi. Am dezvoltat o bună relaţie de lucru cu Vesa şi Harri în 2015, odată cu videoclipul ‘Miðaftann’ şi, din moment ce amândoi locuiesc în Finlanda, ni s-a părut o idee bună să-i punem la drum şi să plece cu vaporul din Finlanda, cu camerele în dotare şi să ne ajute să ne îndeplinim visul”.

Sólstafir va porni într-un nou turneu european în viitorul apropiat, începând pe 12 noiembrie în Finlanda şi continuând cu Rusia, Ucraina, Franţa sau Italia. În majoritatea concertelor, Sólstafir va fi în compania celor de la Árstíðir şi Myrkur. În această formulă, muzicienii islandezi vor ajunge la Bucureşti pe 5 decembrie la Quantic şi, în următoare zi în Cluj-Napoca, la Form Space.
 


MAI MULTE DESPRE Solstafir
Posted by Gina S., at 14:20 |  October 17, 2017  | 0 Comentarii  | 4892 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SOLSTAFIR: clip nou online, filmat în afara Islandei

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri