stiri rock

Svart Crown, Bane, Cap de Craniu, Kistvaen in Club Fabrica

Svart Crown, Bane, Cap de Craniu, Kistvaen in Club Fabrica
Metalhead Booking prezinta in data de 4 martie, 2011 un concert cu doua trupe europene din noua generatie a scenei black/death metal, Svart Crown (Franta) si Bane (Serbia).

Pentru a asigura buna desfasurare a evenimentului, Svart Crown si Bane vor veni cu propriul backline si sunetist, astfel evitand orice probleme neplacute la acest capitol.

Pretul unui bilet pentru concert este de 15 Ron.

Biletele vor fi disponibile doar in seara evenimentului la intrarea in club.

Svart Crow
n (black metal/death metal, Franta) - www.myspace.com/svartcrown

Adepta a stilului modern de black/death, Svart Crown a semnat recent cu Listenable Records, aceeasi casa de discuri la care au activat in ultimii ani nume precum Gojira, Aborted, Exhumed, Textures sau Hate. Contractul a insemnat si lansarea lui Witnessing The Fall, disc inregistrat si produs alaturi de Francis Castle (Kickback, Arkhon Infaustus, Phazm).

Materialul prezinta un mix devastator de old school cu diverse influente moderne, o masinarie plina de furie si in acelasi timp un simbol al unei civilizatii aflata in pragul distrugerii. Svart Crown este inca unul din grupurile franceze catalogate de presa de specialitate drept speranta pentru scena underground europeana.

Bane (black metal/death metal, Serbia) - www.myspace.com/baneband

Grupul sarb a luat nastere in 2006 drept one-man band urmand o perioada de doi ani in care proiectul a fost lasat deoparte. Perioada 2008-2009 a insemnat consolidarea unei formule stabile cu ajutorul careia a fost inregistrat EP-ul Misanthropia.

Au urmat concerte in Germania, Polonia, Cehia, Slovenia si Serbia unde Bane au promovat albumul de debut intitulat Chaos, Darkness & Emptiness, disponibil via Abyss Records. Spre deosebire de Svart Crown, Bane este adepta unul black/death axat pe sonoritatile old school, recomandat fanilor Dissection, Dark Funeral sau Behemoth.

Cap de Craniu (grindcore/death metal, Bucuresti) www.myspace.com/capdecraniu

Grup etalon pentru scena autohtona de death metal, Cap de Craniu revin in atentia publicului bucurestean pentru a prezenta compozitii de pe viitorul album, programat pentru lansare in cursul anului 2011. In Cap de Craniu activeaza membri H8, Mediocracy, Nightpray sau Crize, noua formula fiind completata de Radu Ionascu (Mediocracy, ex-Protest Urban).

Kistvaen www.myspace.com/kistvaen

Kistvaen este actualmente singurul nume autohton confirmat pentru festivalul Metal Fest Open Air Ungaria unde trupa va urca pe scena alaturi de nume precum Arch Enemy, Primordial, Alcest, Kataklysm sau Cradle Of Filth.

Grupul va sustine in luna aprilie o noua serie de concerte in tara dar si in Balcani. Cu un prim album si un turneu national deja efectual, Kistvaen este in acest moment una dintre cele mai apreciate formatii de black metal din Romania.

In ce priveste noul material, muzica prezentata se dovedeste mult mai complexa decat EP-ul de debut lansat in urma cu aproximativ trei ani.

Evenimentul are loc in Club Fabrica cu incepere de la ora 20:00.MAI MULTE DESPRE Cap De Craniu, Kistvaen, Svart Crown
Posted by Dragos P., at 16:22 |  February 24, 2011  | 0 Comentarii  | 4929 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Svart Crown, Bane, Cap de Craniu, Kistvaen in Club Fabrica

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri