stiri rock

SWALLOW THE SUN deschide ARTmania Festival 2010

SWALLOW THE SUN deschide ARTmania Festival 2010

Alaturi de Kamelot (USA) si the sisters of mercy (UK), prima zi a festivalului (DAY ONE) incepe inainte de apus cu Swallow the Sun (FI). Vor fi doua zile de neuitat in Piata Mare din Sibiu cu sase concerte in premiera absoluta pe scena muzicii din Romania. 

Trupa finlandeza Swallow the Sun a debutat la inceputul anului 2000. Inainte de 2000 Juha Raivio si Pasi Pasanen, membrii fondatori, au cantat impreuna in formatia Plutonium Orange. 

Muzica celor de la Swallow the Sun este complexa si bogata in intelesuri. Romantici, tristi sau agresivi, finlandezii nu pot trece neobservati in scena doom. Ajunsi la cel de-al patrulea album de studio, ei continua sa-si rafineze stilul si sa experimenteze cu sonoritati dintre cele mai diverse. 

Prima inregistrare a trupei, Out of this Gloomy Light (demo), a aparut in ianuarie 2003 si a devenit un material de colectie. Pe acest demo se afla si melodia Through Her Silvery Body, prima scrisa de Raivio si Pasanen. A urmat un contract semnat cu Firebox Records. Ulterior s-au alaturat formatiei Markus Jämsen si Mikko Kotamäki de la Funerius Nocturnum.

Spre sfarsitul lui 2003 Swallow the Sun au lansat albumul de debut The Morning Never Came. Acesta a fost ales cel mai bun prim album al anului de revista Inferno Magazine si a primit nota maxima in recenzia revistei Kerrang! care titra la vremea aceea :“Unul dintre cele mai bune momente ale timpurilor noastre din muzica doom-metal.”

In februarie 2005 a aparut cel de-al doilea material discografic al formatiei, Ghosts of loss. Single-ul Forgive Her... a ajuns pe locul 4 in topurile finlandeze la o saptamana de la lansare si a ramas in top timp de 6 saptamani. Performanta in top si turneele in tara si in strainatate au pus bazele uriasului lor success.

Albumul Hope din 2007 a marcat momentul in care Swallow the Sun au fost preluati de Spinefarm Records, celebra casa de discuri care produce albumele unor formatii ca Amorphis, Ensiferum, Eternal Tears of Sorrow, The Kovenant si Nightwish.

In 2008 apare EP-ul Plague of Butterflies. Piesele prezinta povestea unui batran pustnic si abunda in imagini despre paduri intunecoase, singuratate si ciuma. Materialul contine si piesa Out of This Gloomy Light din 2003. 2008 poate fi considerat anul in care Swallow the Sun si-a definit cel mai bine stilul, osciland intre pasaje dinamice si agresive, melodicitate lenta si urlete. 

Tot in 2008, Swallow the Sun a sustinut un turneu in Marea Britanie ca trupa de deschidere pentru Apocalyptica

În mai 2009 Swallow the Sun anuntau ca isi vor schimba bateristul: Kai Hahto (Wintersun) venea în locul lui Pasi Pasanen.

In iunie si iulie 2009 Swallow the Sun au petrecut trei saptamani in Fascination Street Studios din Elvetia cu producatorul Jens Bogren si au inregistrat noul lor album intitulat New Moon

In prezent, formatia se afla in turneu, urmatoarele lor concerte fiind programate in Israel, Germania, Franta, Statele Unite, Finlanda si Canada. In august 2010, Swallow the Sun vor fi prezenti pentru prima oara in Romania pe scena din Piata Mare din Sibiu la Festivalul ARTmania

ARTmania Festival
2010 prezinta sase concerte importante in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekendul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Biletele si abonamentele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%.  In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Actiune co-finantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.
 MAI MULTE DESPRE Swallow The Sun
Posted by Ella, at 23:33 |  May 25, 2010  | 0 Comentarii  | 2510 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SWALLOW THE SUN deschide ARTmania Festival 2010

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri