stiri rock

U.D.O.: concert la Bucuresti in noiembrie

U.D.O.: concert la Bucuresti in noiembrie
U.D.O., formatia germana condusa de Udo Dirkschneider (fosta voce a formatiei Accept), va sustine primul concert la Bucuresti in cadrul turneului de promovare al celui mai recent album discografic intitulat Rev Raptor, lansat de catre AFM Records in data de 20 mai 2011. Evenimentul, organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator - Nelu Brindusan), va avea loc in data de 17 noiembrie la The Silver Church Club din Bucuresti.

Istoria oficiala a grupului U.D.O. incepe in 1987, in momentul in care solistul vocal Udo Dirkschneider paraseste grupul Accept. Insa micutul frontman, despre care Sebastian Bach spunea ca „are cel mai metal nume din istorie”, si-a suprapus imaginea atat peste vechiul sau grup cat si peste noua entitate care ii poarta numele. Se poate deci vorbi despre o continuitate.

Astfel, in 1987, cand apare albumul de debut Animal House, cea mai mare parte a fanilor Accept il urmeaza pe Udo in noua sa aventura. Album dupa album, U.D.O. desfasoara o activitate sustinuta, pana la Timebomb, cand o reunire Accept va aduce o pauza. Dupa trei albume cu vechii sai colegi, Dirkschneider se intoarce la U. D. O. alaturi de chitaristul Stefan Kaufmann, iar albumul Solid, aparut in 1997, la cinci ani de la precedentul, devine o piatra de hotar pentru evolutia trupei. 

Ideea de continuitate este excelent ilustrata de primul album in concert, Live from Russia, aparut in 2001 si care contine alaturate piese U.D.O. si Accept, intr-o imbinare care apare absolut fireasca.

Udo Dirkschneider este fara indoiala o figura clasica a heavy-metal-ului german, cu vocea sa agresiva si ragusita, nu lipsita de inflexiuni melodioase, oarecum asemanatoare cu ce auzim la Brian Johnson si totusi atat de originala. Indiferent ca a cantat in Accept sau in grupul care ii poarta numele, Udo a reprezentat mereu lipsa de compromis, un heavy-metal direct, facut din inima si fara cedari in fata comercialului.

Udo apare si pe albumul The Arockalipse din 2006 al grupului Lordi, cel ce a facut valva prin aceea ca a fost primul grup metal care a castigat concursul Eurovision. Liderul Mr. Lordi a declarat ca piesele U.D.O. Don’t Look Back si Blitz of Lightning i-au schimbat viata. Trupa a reprezentat o influenta importanta si pentru noul val de heavy-metal, cei de la Hammerfall declarandu-se onorati de prezenta lui Dirkschneider pe cover-ul Accept Head Over Heels realizat de trupa suedeza. 

Dupa o serie de albume, in 2007, U.D.O. lanseaza Mastercutor, disc primit cu cronici elogioase in mai multe reviste de specialitate si care practic da un nou avant carierei grupului. Udo Dirkschneider, pe care Doro Pesch il aseaza alaturi de Gene Simmons si Lemmy in galeria celor de la care a avut cel mai mult de invatat, isi continua nestingherit cariera: luna aceasta a fost lansat noul album Rev Raptor, ce va fi urmat de un turneu de promovare care va aveo o oprire si in Romania, la Bucuresti in data de 17 noiembrie 2011.

Numarul biletelor este limitat la 600 de bucati, iar acestea se pot achizitiona, incepand cu data de 16 iunie, ora 15.00, din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) la urmatoarele preturi:
- 65 lei pentru primele 150 bucati (Primele 100 de bilete participa la o extragere pentru 10 pass-uri VIP - meet and greet + , etc)
- 75 lei pentru urmatoarele bilete, pana la data de 16 noiembrie 2011
- 87 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 17 noiembrie 2011. Acestea se achizitioneaza DOAR la intrarea in locatia evenimentului, in limita biletelor disponibile.


MAI MULTE DESPRE UDO
Posted by Ella, at 12:16 |  June 16, 2011  | 0 Comentarii  | 2895 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: U.D.O.: concert la Bucuresti in noiembrie

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri