stiri rock

Ultimul show Cardinal în Bucureşti are loc diseară, în Underworld

Ultimul show Cardinal în Bucureşti are loc diseară, în Underworld

Povestea băieţilor de pe malul mării, care au venit cu cel mai viu şi colorat tip de garage & psych rock din aria noastră şi un pic mai departe – adică cei de la Cardinal – este pe cât de intensă, pe atât de scurtă. Dacă în 2016, ei se remarcau cu EP-ul de debut, „Noisehead”, în zilele actuale ale următorului an, Cardinal scoate primul şi ultimul full-length, intitulat sugestiv, „Disappearer”. Găsiţi mai jos un fragment extras de pe acest material, cu un „joc” de tobe de toată frumuseţea şi o voce care trimite gândurile spre lumile îmbibate de acid ale anilor ’70, când părea că nu se poate zări niciun fenomen negativ la orizont, dat fiindcă toţi artiştii erau chitiţi pe explorare. 
 

 
După ce ieri seară, constănţenii de la Cardinal au trecut prin studiourile Radio Guerrilla, pentru a intrepreta nişte cântece live şi a vorbi despre parcursul lor, astăzi, adică joi, 27 iulie, aceştia vor susţine ultimul concert în Bucureşti, în Underworld cu începere de la 20:30. Cardinal va prezenta un setlist extins, iar pe aceeaşi scenă va apărea şi misteriosul grup de punkişti, Las Poftas. Evenimentul este susţinut de Dvvm Recs., iar un bilet costă 15 lei şi va putea fi cumpărat de la intrarea în club.
 

 
Trupa Cardinal a ieşit în evidenţă nu numai prin stilul dezinvolt de a compune şi execuţia fără cusur, ci şi prin faptul că membrii acesteia sunt foarte tineri. Practic, sfârşitul Cardinal este cauzat de plecarea unora dintre membri cu scopul de a studia în ţări îndepărtate. Cei care rămân în ţară sunt conştienţi de chimia stabilită în formula Cardinal, drept pentru care nu vor să continue să creeze muzică sub acelaşi nume. În momentul de faţă, astfel de decizii devin demne de apreciat, întrucât ştim că pentru cei mai mulţi muzicieni ar fi fost cel mai lesne să ducă mai departe un nume care şi-a căpătat deja respectul, chiar dacă numele cu pricina ar avea alt sens. 
 
Cardinal îşi ia astfel rămas bun cu un scurt turneu prin ţară, aşa că, exceptând show-ul din Underworld, grupul poate fi văzut pentru ultima dată mâine în Constanţa, apoi pe 31 iulie în Cluj-Napoca, pe 1 august în Timişoara şi pe 4 august, în Craiova
 


MAI MULTE DESPRE Cardinal
Posted by Gina S., at 14:55 |  July 27, 2017  | 0 Comentarii  | 2582 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Ultimul show Cardinal în Bucureşti are loc diseară, în Underworld

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri