stiri rock

Wolfbrigade şi Execration la Old Grave Fest VI

Wolfbrigade şi Execration la Old Grave Fest VI
 A trecut ceva vreme de când metal-ul şi punkul au început să colecţioneze puncte comune şi,  lăsând la o parte fenomenele Motorhead şi Discharge care încă bântuie subsolurile ambelor genuri, începând cu anii ’80, cu greu mai poţi spune care din ele a avut o mai mare influenţă asupra celuilălt. Nicăieri în spectrul muzical extrem, însă, fie el metal sau hibrid de punk, încuscrirea nu e atât de evidenta ca în cazul d-beat crust, iar Wolfbrigade, cel de-al doilea headliner al Old Grave Fest 2017 e aici să ne încurce şi mai tare.
 
Înfiinţată în 1995 cu numele de Wolfpack, trupa îşi schimbă numele din motive ideologice în Wolfbrigade în preajma anului 1998 şi astăzi are la activ opt albume de studio plus un al nouălea pe ţeava şi care se anunţă demolator. În mod cert, stilul abordat de trupă e un fel de definiţie a d-beat crust-ului, dar, ca şi în cazul Disfear sau Martyrdöd, influenţele metal sunt atât de puternice încât îi fac pe mulţi să mustacească, şi aici nu vorbim despre piese ca „Catch 22”, unde parcă îl vezi pe Lemmy salutându-te cu mâna la palarie, ci despre „Hurricane Veins” care îţi ridică deather-ul de pe scaun sau, cum e cazul singurei piese scurse până acum de pe noul album, „Warsaw Speedwolf”, care îţi va trimite toţi thrasher-ii să dea ture de sală. 
 
Aşadar, vă aşteptăm în octombrie să discutam temeinic la o bere care e treaba cu metal-ul şi cu punk-ul, dar să fie mai devreme, pentru că la sfârşitul serii, pe scenă se vor urca cei de la Wolfbrigade şi lucrurile se vor amesteca din nou, sperăm noi, spre satisfacţia tuturor speciilor prezente în sala Claudiu Petre din clubul Fabrica. 
 
 
Cei care ne cunosc ştiu că încercăm să ne respectam promisiunile şi acest lucru se pare că e valabil şi pentru Execration, trupă care a fost nevoită să îşi anuleze apariţia la Old Grave Fest 2016, dar a făcut toate eforturile pentru a se revanşa şi, iată că acum îşi regăseşte locul de cinste pe afişul OGF 2017.
 
Ce ar mai fi de spus despre Execration? Trei albume excelente de death metal, „Syndicate of Lethargy” (2008), „Odes of the Occult” (2011) şi „Morbid Dimensions” (2014), ultimul câştigând premiul Spellemann, echivantul norvegian al unui Grammy, ne prezintă o abordare unică şi în continuă evoluţie a genului. Faptul că un nou album e pe drum nu ne poate face decât să ne întrebăm ce cotloane ascunse ale death metal-ului vor mai decoperi norvegienii şi cel mai bun loc pentru a afla asta este fără îndoială OGF 2017!
 
Old Grave Fest VI va avea loc ȋn zilele de 13 şi 14 octombrie 2017, la Club Fabrica, ȋn Bucureşti. Abonamente la preţ de 130 lei se găsesc pe website-ul Romanian Thrash Metal Club, pe platforma www.iabilet.ro, în Private Hell Bar (strada Soarelui, 5, Bucureşti), la Titus Constantinescu (telefon 0722814991) sau direct de la membrii RTMC.
 
Lineup-ul anunţat pȃnă acum arată astfel: NECROPHOBIC (Suedia), WOLFBRIGADE (Suedia), GEHENNAH (Suedia), ATOMKRAFT (Regatul Unit), EMBRACE OF THORNS (Grecia), UNDERGANG (Danemarca), EXECRATION (Norvegia), ANGEL OF DAMNATION (Germania), BLACKEVIL (Germania), EXTIRPATION (Italia), SARINVOMIT (Turcia), KROSSBURST (Italia /Norvegia), HELLRIPPER (Regatul Unit). Mai multe ȋn curȃnd!
 
Sursa: Romanian Thrash Metal Club


MAI MULTE DESPRE Atomkraft, Necrophobic, Wolfbrigade
Posted by Gina S., at 13:14 |  April 10, 2017  | 0 Comentarii  | 2957 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Wolfbrigade şi Execration la Old Grave Fest VI

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri