stiri rock

Wolves in the Throne Room, Oranssi Pazuzu, Hail Spirit Noir şi Emma Ruth Rundle la Dark Bombastic Evening 2017

Wolves in the Throne Room, Oranssi Pazuzu, Hail Spirit Noir şi Emma Ruth Rundle la Dark Bombastic Evening 2017
 Afişul festivalului Dark Bombastic Evening pentru ediţia cu numărul opt, ce va avea loc între 3 şi 5 august, anul acesta este acum complet şi caracterizat de o impresionantă diversitate stilistică. Trupa americană de atmospheric black metal, Wolves in the Throne Room va apărea pentru prima dată în această ţară şi reprezintă cu siguranţă un punct major de atracţie în acest line-up dată fiind notorietatea grupului instaurată în ultimul deceniu. 
 

Finlandezii de la Oranssi Pazuzu revin la DBE, de data asta arătându-şi faţa mai evoluată din punct de vedere muzical, cu mult mai multă experienţă şi cu mult mai mult experiement având în vedere natura ultimului album al acestora, „Värähtelijä”. 
 

Formaţia greacă, Hail Spirit Noir a captat atenţia numeroşilor ascultători de derivate ale black metal-ului prin felul în care şi-a atribuit acest gen pe care l-a abordat prin mărcile rockului psihedelic, albumul „Mayhem in Blue” fiind menţionat şi apreciat în numeroase publicaţii, de la Sputnik Music la Metal Storm şi No Clean Singing. Hail Spirit Noir reprezintă de asemenea o aparaţie mult aşteptată de publicul festivalului DBE. 
 

Emma Ruth Rundle de la Red Sparowes şi Marriages vine la rândul ei pentru prima dată cu proiectul solo în ţară, unde cântăreaţa americană îşi va prezenta vocea expresivă, întunericul şi drama în gama minoră. 
 

Of the Wand and the Moon este un proiect danez de neofolk, un alt nume care revine pe scena DBE, la fel fiind şi cazul timişorenilor ghidaţi de Sol Faur şi Hupogrammos de la DorDeDuh, în timp ce concitadinii de la Methadone Skies vor fi aici pentru prima dată. Whispering Sons care prezintă un post-punk cu ceva shoegaze a câştigat anul trecut premiul Humo’s Rock Rally în cadrul celei mai importante competiţii muzicale cu orientare rock din Belgia şi această trupă este de asemenea anunţată la festival. Tot în jurul post-punk-ului se învârte şi Motorama din Rusia care a fost comparată în repetate rânduri cu Joy Division datorită vocii. Numele Cyanna Mercury a prins viaţă în anul 2014 în Atena şi implică un talent colosal în a fascina ascultătorii cu sonorităţi dark & atmospheric. Preluând numele de la un film semnat de regizorul maghiar Béla Tarr, grupul Wrekmeister Harmonies care amestecă post-rock, drone şi heavy metal va pune în scenă, cel mai probabil, o compoziţie lungă şi complexă la DBE 8, iar Hamferð, Kampfar, Esben and the Witch, Der Blutharsch and the infinite church of the leading hand, Soror Dolorosa şi Spurv completează line-up-ul acestui eveniment. 

Grupul independent de teatru din Timişoara, intitulat Auăleu va face parte din acest festival cu piesa „Mioriţa”. „Dacă te întrebi cum sunt spectacolele noastre, ei bine, va trebui să vii să le vezi, ” scrie în prezentarea de pe blogul anexat website-ului celor de la Auăleu. „Poţi să fii sigur că înainte să înceapă, vei auzi un gong, dar noi nu o să îţi spunem că sunt cele mai bune, frumoase şi furtunos aplaudate. Ele sunt simple, directe, aspre şi nefardate.
 
 

Ediţia a opta a festivalului Dark Bombastic Evening va avea loc în Grădina Termală din comuna Dorobanţi, aflată la 25 de kilometri de Arad. Preţul biletelor şi abonamentelor va fi anunţat în curând, aşa că staţi cu ochii pe pagina de Facebook a evenimentului pentru a fi la curent cu viitoarele veşti despre festival. 
 


MAI MULTE DESPRE Dordeduh, Hail Spirit Noir, Kampfar, Methadone Skies, Oranssi Pazuzu, Wolves in the Throne Room
Posted by Gina S., at 13:20 |  April 03, 2017  | 0 Comentarii  | 3187 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Wolves in the Throne Room, Oranssi Pazuzu, Hail Spirit Noir şi Emma Ruth Rundle la Dark Bombastic Evening 2017

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri