stiri rock

MANOWAR lanseaza CD-ul ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition pe 21 martie 2014

MANOWAR lanseaza CD-ul ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition pe 21 martie 2014
 
 

CD-ul ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition, al trupei MANOWAR, ce va include doua discuri si o brosura de 24 de pagini va avea lansarea in retail si pe platformele de comert electronic ale trupei, www.thekingdomofsteel.com si www.thekingdomofsteel.eu pe 21 martie 2014. Cele doua magazine online ale formatiei vor avea oferte speciale (Power Packsages) ce vor include CD-ul si articole noi de merchandise, care se vor gasi doar in aceste magazine si numai pentru scurt timp. Varianta digitala a albumului este deja disponibila in toata lumea pe iTunes si pe Google Play.
 
CD-ul ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition este o editie limitata. Iar pentru noi este important ca fiecare fan MANOWAR care vrea sa detina acest articol de colectie, la data lansarii, sa aiba sansa sa il gaseasca la magazinul pe care il prefera. Datorita numarului mare de precomenzi am suplimentat comanda noastra initiala si am decis sa schimbam data lansarii, astfel incat muzica sa ajunga in toate magazinele simultan si fiecare fan sa aiba sansa de a intra in posesia unui CD din aceasta editie limitata,” a spus un reprezentant al casei de discuri.

‘Kings Of Metal MMXIV’ este o inregistrare complet noua, care marcheaza 25 de ani de la lansarea albumului emblematic ‘Kings Of Metal’ din 1988 si de la turneul care i-a urmat.

In timp ce ramane fidel spiritului inregistrarii originale ‘Kings Of Metal MMXIV’ surprinde ascultatorul cu aranjamentele noi si cu alte elemente de noutate, cu interpretarea vocala spectaculoasa a lui Eric Adams, cu prestatia puternica a lui Donnie Hamzik la tobe, cu soundul scanteietor al chitarii lui Karl Logan si cu noul record al lui de Joey DeMaio care a inregistrat solo-ul de bas “The Sting Of The Bumblebee MMXIV”, cu viteza ametitoare de 300 de batai pe minut.


In ceea ce priveste muzica, aceasta este o inregistrare complet noua”, a explicat bassistul si producatorul Joey DeMaio, referindu-se la acest album. “Totul a fost inregistrat din nou. O cantitate imensa de munca si efort se concentreaza in acest album, pe toate nivelurile, lucru pe care il veti percepe auditiv, cand il veti asculta..
 

MANOWAR devenise o forta imperioasa, cu rasunator succes international, inca de la albumul de debut, “Battle Hymns”. Iar albumul, ‘Kings Of Metal’ din 1988, urmat de turneul din 1989 a catapultat formatia intr-o noua sfera. Piese precum “Heart Of Steel”, “Kings OF Metal”, “Hail And Kill” si “Blood Of The Kings” au dobandit imediat statutul de repere clasice cunoscute si apreciate pana astazi de fanii metalului din lumea intreaga.

Am pornit de la o discutie despre aniversarea a 25 de ani de la lansarea albumului si despre cum am putea sa o facem sa fie speciala. Iubim aceste piese la fel de mult ca si fanii nostri. Asa ca am inceput sa vorbim despre o noua inregistrare, care sa permita adaugarea unor noi elemente si un sound proaspat si masiv,” a explicat Joey DeMaio. “Apoi, s-a nascut ideea turneului aniversar, pentru a celebra acest album asa cum se cuvine. Live, alaturi de fanii nostri!” a adaugat el. “Am impins limitele omului si cele ale echipamentelor la maxim, pentru a face cinste inregistrarii originale si nu am putea fi mai multumiti de rezultatul obtinut. Totul suna mai amplu, in primul rand datorita capacitatii de a integra mai mult sunet intr-o inregistrare, fata de posibilitatile din trecut. Totul s-a imbunatatit, de la tehnologie la echipamentele pe care le folosim, de la corzile si dozele pentru chitara pana la pre-amp-uri, microfoane si chiar pana la insusi procesul de inregistrare. Tehnologia a evoluat atat de mult! Rezultatul este masiv! ” a comentat DeMaio.
 

Cu “Hail And Kill MMXIV” si “Kings Of Metal MMXIV,” piesa ce da titlul materialului, albumul incepe cu forta si maretia ce sunt sinonime pentru fanii din lumea intreaga cu numele MANOWAR.
 
Impresionanta balada “The Heart Of Steel MMXIV” este prezentata in trei variante: Acoustic Intro, Guitar Instrumental si Orchestral Intro Version, ultimele doua fiind bonus track-uri.  

“Thy Kingdom Come MMXIV” este, in cel mai profund sens, o sursa de inspiratie.
 
Pentru noua naratiune din piesa “The Warrior’s Prayer MMXIV” trupa si-a unit fortele cu celebrul actor britanic Brian Blessed. Acesta este un actor renumit, atat pentru roluri de compozitie cat si pentru personaje din dramaturgia shakespeariana. Printre altele a jucat in: “Henry al V lea,” in regia lui Kenneth Brannagh, in productiile lui Oliver Stone, “Regele Lear” si “Alexander”, si a fost Printul Vultan in celebrul film “Flash Gordon”. Mai mult decat un actor si explorator, Blessed a primit distinctia “Spirit Of Hammer Award” din partea prestigioasei reviste Metal Hammer UK, pentru contributia sa la heavy metal. Pentru efecte speciale de cel mai inalt nivel in piesa “The Warrior’s Prayer MMXIV” a fost cooptat specialistul in efecte sonore Hamilton Sterling; de numele acestui veteran al Hollywoodului se leaga blockbuster-uri de actiune precum “Batman - The Dark Knight”, “Men In Black 3”, “War Of The Worlds”, si “Master And Commander: The Far Side of the World”, doua dintre aceste productii primind premii Oscar® la categoria „Cea mai buna editare sonora”.


“Thy Crown And Thy Ring MMXIV”, outro-ul traditional al concertelor MANOWAR este maiestuos atat in varianta orchestrala cat si in cea metal (bonus track), in timp ce “The Blood Of The Kings MMXIV,” completata cu versuri noi, este un salut pentru toate tarile in care MANOWAR a performat pana in ziua de astazi. Fiecare piesa se remarca in felul ei, pe un album ce debordeaza de energie si forta.

“On Wheels Of Fire MMXIV” incheie succesiunea pieselor principale in cel mai puternic si catapultant mod cu putinta.

Artistul fantasy Ken Kelly, ce colaboreaza de multa vreme cu trupa MANOWAR a realizat doua noi ilustratii pentru copertile albumului. Ca o continuare a lucrarii realizate de el in 1988, cele doua picturi noi incorporeaza steagurile tuturor tarilor in care MANOWAR a concertat pana acum sau pe care urmeaza sa le viziteze in actualul turneu mondial.
 
‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition, despre care revista Break Out din Germania spune ca este “o noua capodopera” include 9 piese principale si noua bonus trackuri, totalizand 88 de minute. 

 
“ Albumul si turneul Kings Of Metal MMXIV vor insemna o experienta complet noua, chiar si pentru fanii ce au sarbatorit alaturi de noi luand parte la alte showuri si au ascultat aceste piese in multe alte dati” a promis Joey DeMaio. “Pregatiti-va sa va “sara capul de pe umeri”!”

Actualul turneu mondial MANOWAR, in care noul ‘Kings Of Metal MMXIV’ este cantat integral, alaturi de multe alte imnuri clasice, intr-o noua prezentare multi-media, a inceput pe 8 februarie in SUA si va continua din 18 martie in Europa. 


Kings Of Metal MMXIV Track List (FINAL):


Disc 1:
Hail And Kill MMXIV
Kings Of Metal MMXIV
The Heart Of Steel MMXIV (Acoustic Intro Version)
A Warrior's Prayer MMXIV
The Blood Of The Kings MMXIV
Thy Kingdom Come MMXIV
The Sting Of The Bumblebee MMXIV
Thy Crown And Thy Ring MMXIV (Orchestral Version)
On Wheels Of Fire MMXIV

Disc 1 Bonus Tracks:
Thy Crown And Thy Ring MMXIV (Metal Version) 
The Heart Of Steel MMXIV (Guitar Instrumental)

Disc 2 Bonus Tracks:
Hail And Kill MMXIV (Instrumental)
Kings Of Metal MMXIV (Instrumental)
The Heart Of Steel MMXIV (Orchestral Intro Version - Instrumental)
The Blood Of The Kings MMXIV (Instrumental)
Thy Kingdom Come MMXIV (Instrumental)
Thy Crown And Thy Ring MMXIV (Orchestral Version - Instrumental)
On Wheels of Fire MMXIV (Instrumental)

Kings Of Metal MMXIV Trailer: http://youtu.be/yzwrGenw7oI
Kings Of Metal MMXIV World Tour – Date confirmate:
 
  
Marti, 18 martie 2014, – Palatul Sporturilor Olimpice din Krasnodar, Rusia.
Vineri, 21 martie 2014, – Palatul Sporturilor Luzhniki - Moscova, Rusia
Duminica, 23 martie 2014, – Palatul Sporturilor Yubileyny – St Petersburg, Rusia
Marti, 25 martie 2014, - Rock Café - Tallin, Estonia – SOLD OUT
Joi 27 martie 2014, - Rock Café - Tallin, Estonia – SOLD OUT
Sambata, 29 martie 2014, Teatro Arena, Vilnius, Lituania
Sambata, 17 mai 2014 - Spodek – Katowice, Polonia
Miercuri, 21 mai 2014, Hangar 11 – Tel Aviv, Israel
Sambata, 24 mai 2014, – Metal Summer Festival – Istanbul, Turcia
Vineri-Duminica, 13-15 iunie 2014 – Legacy Open Air - Weismain, Germania
Vineri/Sambata, 25-26 iulie 2014, – Magic Circle Festival - Suvilahti – Helsinki, Finlanda
Miercuri, 14 ianuarie 2015 - Grugahalle – Essen, Germania
Vineri, 16 ianuarie 2015 - Zenith – Munchen, Germania
Sambata, 17 ianuarie 2015 - Jahrhunderthalle – Frankfurt, Germania
 
Pentru informatii si update-uri constante vizitati:
www.manowar.com    
www.facebook.com/manowar


 
 


MAI MULTE DESPRE Manowar
Posted by Ruxia Sandru, at 18:11 |  February 24, 2014  | 0 Comentarii  | 2525 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MANOWAR lanseaza CD-ul ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition pe 21 martie 2014

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri