interviuri rock

Festivalul Celtic Transilvania 5 sau fabrica de rockeri de la Beclean; interviu cu Narcis Mureșan

Festivalul Celtic Transilvania 5 sau fabrica de rockeri de la Beclean; interviu cu Narcis Mureșan
TRUPE : An Theos, Corbu, Hteththemeth, Syn Ze Sase Tri, Vrani Volosa

Totul a început când prietenul nostru Steli a anunțat că se mută. Și nu doar dintr-un bloc în altul, ci din Cluj în Israel. Și unde ar fi un loc mai potrivit pentru o petrecere de rămas-bun decât la un festival? Auzise el că e un festival de rock în weekend la Beclean, hai să mergem! După ce ne-am uitat pe afiș un pic, ne-am hotărât să pornim a doua zi către destinație. 
Privind în urmă, mă bucur foarte mult pentru alegerea făcută! Așa s-a întâmplat că m-am trezit vineri seară în mijlocul concertului CASH; apoi imi amintesc de fetele înflăcărate din An Theos și de vocalul din Gothic care era înroșit de la efort și curgea apa de pe el, dar microfonul tot nu îi mergea. Când eram gata să credem că nu are voce, s-a dovedit că ne înșelasem (s-a rezolvat problema tehnică). Seara a mai cântat și Blodiga Skald, o trupă italiană din care m-a prins violonista ciudată cu bluza ei tăiată și cu caracterul ei deosebit. Și asta era doar prima seară, după ce au trecut si celelalte doua, s-a dovedit că festivalul ăsta mic a fost o “insula” de unde nimeni nu mai avea chef să meargă acasă, unde ți-ai făcut o grămadă de prieteni si unde vrei să te întorci. Aici am făcut cunoștință și cu Narcis Muresan, unul dintre organizatori, pe care l-am rugat acum cateva zile să ne povestească un pic despre festival in general dar mai ales despre ediția din acest an, care e deja a cincea si va avea loc la Beclean pe 20, 21 si 22 iulie:

Metalfan: Salut și bun venit pe Metalfan.ro!
Narcis Mureșan: Salut Boro! Salut Metalfan! Salut fani Metalfan! Salut la toata lumea!
 
Metalfan: Aceasta fiind primul interviu cu tine pe pagina noastră, te-aș ruga să ne povestești puțin despre tine. Cine ești, cu ce te ocupi și cum ai ajuns  membru al asociației Celtic Transilvania?
Narcis Mureșan: Sunt un rocker. Nu am vreo treabă cu show biz-ul. Nu am avut niciodată înainte de Festivalul Celtic. Sunt căsătorit. Am două fete. Mă bate gândul să solicit permis de port arma. Am fost infanterist în armată și am tras cu toate tipurile de arme. Mă pricep. Deși nu am terminat de tot armată. Asta era o paranteză la faptul că am două fete. Zic așa, pentru viitorii gineri să revenim… Sunt absolvent de psihopedagogie, în prezent lucrez în învățământ, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Beclean. Sunt membru fondator al Asociației Celtic Transilvania alături de colegii mei Ovidiu Filip, Caius Cârcu Radu Zăgreanu, Sonu Diugan, Doru Mârza și Vasile Hertely. Cu ei am pornit la drum toată nebunia astă faină.
 
Metalfan: Când s-a fondat și cu ce se ocupă această asociație? Ce fel de activități desfășurați în afara de organizarea festivalului?
Narcis Mureșan: Asociația Celtic Transilvania a apărut în 2014 ca o necesitate pentru organizarea Festivalului celtic. Aici găsiți misiunea și obiecțievele asociației: link
Practic, desfășurăm tot felul de activități educative în parteneriate cu diverse instituții de învățământ (în special pe teme istorice) și avem și câteva proiecte în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița Năsăud, acțiuni caritabile, acțiuni ecologice, etc. Avem o paletă largă de activități. Asociația este portalul prin care ne punem în practica ideile, hobby-urile, visele, neîmplinirile în plan profesional și nu numai. Asociația este parte din viața noastră, a membrilor. Ști, mie îmi place să cred că viața este ca un local cu autoservire, unde fiecare își pune în farfurie ce vrea și cât vrea și apoi plătește pe măsură… ;) Asociația ne întregește ca oameni.
 
Metalfan: Prezintă-ne, te rog, echipa voastră.
Narcis Mureșan: Asociația Celtic Transilvania are în prezent 22 de membri și aproape toți sunt implicați într-o   oarecare măsură în organizarea festivalului. Înafară de mine mai fac parte din echipa de organizare: 
Caius Carcu - Jurist, mâna mea dreaptă și omul meu de bază. El se ocupă de partea economică a festivalului și de parteneriate; Sonu Diugan – Profesor (Ex director la Scoala Generală Nuseni); Radu Zagreanu – Doctor în arheologie, el este responsabil de partea istorică a festivalului; Ovidiu Filip – Arheolog; Doru Marza -  Inginer constructor / Diriginte de şantier / Proiectant de structuri; Claudiu Panfiloiu – Contabil/economist; Vasile Hertely – Electronist/DJ/Freelancer; Alin Platon – Profesor; Kerekes Zoltan – Profesor/Director la Bástya Egyesület; Tibi Kozics – Tehnician telecomunicații; Cristian Nicula – Profesor/ Director la Colegiul Național Petru Rareș; Nelu Campan – Freelancer; Andrei Aerkessy – Meșteșugar/ Artizan fier; Cristian Utiu – Polițist; Ioan Simijdean – Militar;   Gina Petria – Profesor/Plt. Maj; Radu Hotima – Organizator evenimente și conferințe; Marius Nagy – Informatician;  Edi Ilea – Militar/ghid rafting/instructor kaiak canoe.
 
Metalfan: Cum v-a venit ideea să organizați un festival?
Narcis Mureșan: A fost o fază hazlie cu prima ediție… Prietenul meu Ovidiu Filip îmi zice într-o zi că are o idee de festival, și îmi detaliază. După lungi discuții cădem de acord. Gata, facem festival! Ideea era să facem un chef mai mare la care să ne adunăm în fiecare vară toți prietenii, să fie un motiv pentru a ne revedea. Amicul meu fiind pasionat de istorie zice hai să facem un festival celtic. Mie îmi era indiferentă tematică atât vreme cât va cuprinde o secțiune de concerte. Amicul meu pune la punct un mic program istoric, rezolvăm și partea muzicală cu niște artiști locali și începem să dăm zvon prin zonă. Deja știa lumea de la noi ca facem bairam. Cu o săptămână înainte de festival ne invită primarul nostru la primărie… Mergem…. și zice: « Bine mai, voi faceți festival, dar aveți aprobări, ați solicitat de la cineva aprobare? de la primărie? Poliție? Jandarmi? » Noi diletanții ne-am gândit la toate numai la faptul că am avea nevoie de niște aprobări nu ne-am gândit. Nicio problema zic, cerem aprobări. Fac o cerere și o duc la primărie, o înregistrez, ajunge la primar și el simpatic mă ia la șuturi în fund « Bine mai, auzi la el, face festival pe persoana fizică! » Eu am făcut cerere în nume propriu… Subsemnatul Mureșan Narcis… etc…etc… Primarul râde și ne zice: « Bine, faceți să vedem ce iese » Mai în glumă, mai în serios, în neștiința noastră, a fost important că autoritățile nu ne-au pus piedici deși nu am făcut totul ca la carte. ȘI am făcut prima ediție de festival. Festival e mult spus. A fost un fel de chef mai mare, pe malul Someșului, cu muzica, barbari, mici, bere și o furtună de toată frumusețea care ne-a împrăștiat mesele și umbrelele și a umplut mixerul de apă.
 
Metalfan: Dacă tot vorbim despre festival, poți să ne pui la curent cum merg lucrurile cu organizarea? Anul ăsta veți avea cel mai bogat program, afisul va cuprinde 26 de trupe și veți avea o serie de activități de reconstituiri istorice... 
Narcis Mureșan: Ca în fiecare an organizarea merge ca pe roate… de lemn. Dar ne-a ieșit de fiecare dată. Publicul și artiștii care au fost pe la noi au zis că suntem foarte profesioniști. (Ce bine am reușit să mimăm  ) De fapt noi suntem doar plini de entuziasm. Cum festivalul este unul noncomercial și non profit facem totul de plăcere. A noastră, a publicului, a artiștilor… Într-adevăr, anul ăsta avem cel mai bogat program. E o evoluție logică, credem noi în imaginația noastră de diletanți. Suntem la ediția a 5-a și vrem să iasă ceva special. Inițial am zis să avem 6 trupe pe seară, 18 pe tot festivalul, dar solicitările fiind foarte mari am tot adăugat câte una, până au ajuns 26. Una s-a retras între timp dar am hotărât să lăsăm locul gol ca să nu supărăm pe niciunul dintre cei care sunt în stand-by. Am zis că avem o mulțime de solicitări de la trrupe și artiști de toate felurile pentru un slot la festivalul nostru bombastic. Serios. Avem trupe eligibile în așteptare pentru cel puțin două ediții.
Partea de reconstituire istorică este și ea foarte bine reprezentată anul acesta, însumând reenactori atât din România cât și din străinătate. Publicul va primi o porție bună de istorie antică pe viu. Suntem convinși că o vor savura cu plăcere și interes la fel ca în fiecare an.
 
Metalfan: Cât de mult lucru este la alcătuirea evenimentului? Când ați început planificarea și organizarea propriu-zisă? Ai putea să conturezi că tu personal cât timp îi dedici organizării să zicem, săptămânal?
Narcis Mureșan: Deși pare simplu să organizezi un asemenea eveniment, din interior nu e chiar așa. În primul rând fiind un festival fără sponsori importanți lipsa banilor sporește stresul la fecare ediție. Nopți nedormite, mici certuri între organizatori, stres, etc. Chestii de-astea mărunte. Sunt foarte multe detalii de pus la punct și noi practic învățăm din mers de fiecare dată. Și credem că ne iese foarte bine din moment ce trupele vor să vină la noi, publicul este tot mai numeros an de an, iar feedback-ul referitor la toate aspectele festivalului este pozitiv în proporție de 99 %. Noi zicem că așa ca amatori facem o treabă foarte profesionistă. Musai să ne lăudăm și noi! :P  Acuma serios, toți care au trecut pe la noi au zis că suntem cel mai fain festival. Un festival mic, într-o ascensiune fulminantă, un festival fain. Publicul zice că de fapt am depășit condiția de festival, suntem o mare familie, un spirit al libertății. Am văzut pe youtube montaje făcute de fani despre spiriul Celtic Transilvania. 
Planificare fiecărei ediții începe cum se încheie ediția în curs. Chiar mai repede. Serios. Avem trupe deja stabilite ca sigure pentru ediția viitoare. Mie personal cât timp îmi ocupa? Îmi curge prin vene, non stop. E greu dar îmi place.
 
Metalfan: Cum e să fii unul din organizatorii unui festival dintr-un oraș mic, cât și cum va sprijină autoritățile locale în tot demersul? Care sunt obstacolele de care vă loviți pe parcurs? 
Narcis Mureșan: E fain să organizezi un festival într-un oraș mic. Toată lumea se cunoaște. Festivalul ăsta a fost o gură de oxigen pentru Beclean, pentru tineret în special. Festivalul a creat câteva generații de rockeri. Înainte de festival eram doar noi cei din vechile generații, «legendele urbane» cum ne-a numit presa locală. Acuma e plin de rockeri tineri. Ai o satisfacție foarte mare să vezi că ai reușit asta. Te simți mândru. Simți că ai făcut ceva pentru orașul tău, și pentru tineri în special. 
În organizarea festivalului un pilon de bază este primăria Beclean. Au fost alături de noi începând cu ediția a doua și ne-au susținut atât moral cât și financiar. Primăria și consiliul local a înțeles că în contextul unui oraș turistic în plină dezvoltare Festivalul Celtic este un eveniment important. Turiștii care vin la Băile Figa au un plus de distracție cu această ocazie. Primăria este partenerul nostru de bază în demersul nostru, alături de Colegiul Național Petru Rareș. Posibilitățile de cazare în oraș sunt foarte limitate în plin sezon datorită afluenței de turiști și atunci Colegiul ne-a pus la dispoziție campusul său ultramodern pentru cazarea artiștilor. Aici condițiile de cazare sunt de nivel hotelier de înalte standarde. Începând de anul acesta ne-a promis sprijin și Consiliul Județean Bistrița Năsăud înțelegând că festivalul poate crește în acest fel și să devină principalul ambasador al județului. 
Am enumerat partenerii și plusurile, minusurile în schimb sunt multe și nu putem să le acoperim. De fapt există un singur mare minus, marii sponsori. Nu am reușit să îi atragem. Am făcut numeroase solicitari către jucători importanți și potenți din România, din toate domeniile. Dar am fost refuzați politicos și ni s-a spus că nu pot să se implice că au alte proiecte în derulare... Asta a fost răspunsul oficial al majorității celor care au dat un răspuns. Mulți ne-au ignorat total. Am aflat apoi că de fapt nu sunt interesați să investească într-un festival dintr-un oraș mic și mai ales că este unul gratuit. (???) C’est la vie
 
Metalfan: Pe ce criterii ați ales lineup-ul și cât de mulțumiți sunteți cu aceasta? Cât de mult contează părerea publicului la alegerea trupelor?
Narcis Mureșan: Cum am zis anterior primim multe solicitări de la trupe. Din România și din lume. În special din Europa, dar am avut multe solicitări venite din Asia câteva din Africa, precum câteva din Canada și Mexic. Am rămas plăcut surprinși de faptul că am primit atâtea solicitări și din cele mai îndepărtate țări. Și-au exprimat intenția câteva trupe cunoscute din Europa pe care le-am refuzat politicos. Nu că nu ne-am fi dorit să îi avem pe scenă, dar momentan nu ni le putem permite, deși în multe cazuri negocierile au ajuns la prețuri care ar părea o glumă pentru alte festivaluri. Dar pe moment ne limităm la ce ne permitem.
Line-up-ul este ales pe criterii ‘’de gustibus ‘’ al organizatorilor și a publicului. Suntem destul de mulțumiți de alegerile făcute, dar tot timpul există loc de mai bine, există și nemulțumiți implicit. Ținem cont de părerea publicului cam în proporție de 50%. Bine, asta în cazul în care nu sunt pretenții fantastice, care nu ni le permitem momentan.
 
Metalfan: Publicul fest-ului crește pe zi ce trece. V-ați gândit vreodată să măriți miza? Să aduceți trupe internaționale mai cunoscute și să transformați festivalul cu intrare liberă la unul cu bilet? 
Narcis Mureșan: Da, publicul este tot mai numeros și sincer să îți spun am fost luați prin surprindere de asta. Ne-am gândit să mărim miza, evident. Avem și câteva trupe bune cu care am negociat și așteaptă. Dar depinde de bani. Dacă reușim să atragem sponsori trecem la nivelul următor. Cu un buget decent putem deveni un festival etalon în România, și de ce nu, în Europa. Avem toate atuurile. Locație, atracții, disponibilitatea. Glumeam când am pornit la drum imaginând că la un momentdat vom ajunga ca un Wacken sau Woodstock. Locația permite accesul a zeci de mii de oameni. Putem face față unui eveniment de proporții în cazul găsirii unor parteneri serioși. Ne-am gândit și la transformarea festivalului într-unul cu plata. Aici părerile sunt împărțite atât printre organizatori cât și printre fani. După închiderea ediției din acest an vom trage linie și vom hotări ce vom face pe viitor. Vom merge mai departe la acest nivel și rămâne gratis, vom face pasul următor, necesar, iar asta înseamnă să stabilim un pret pentru bilet, sau vom pune punct. Totul depinde de cum va ieși ediția din acest an.
 
Metalfan: Ați adus niște îmbunătățiri importante, am citit că veți avea proiecții pe ecrane și concertele vor fi transmise live pe internet pe pagina de facebook a Asociației Celtic Transilvania și pe pagina festivalului. Care este principalul motiv pentru care va exista transmisie live? Atragerea publicului?
Narcis Mureșan: Da, sunt multe îmbunătățiri din toate punctele de vedere. Sunetul și luminile nici nu mai intră în discuție, e clar. La transmisiile live am renunțat pentru că implică niște costuri logistice în plus. Dar le avem în vedere pentru edițiile viitoare. Dar vom avea două ecrane led în lateralele scenei pe care va fi transmis live ce se întâmplă pe scenă. Totul va fi filmat cu mai multe camere fixe și mobile plus drone, trecute prin mixer video și transmise live pe ecrane. De asemenea sunetul pentru înregistrările video va fi unul de bună calitate luat direct din mixerul audio. Avem în plan dacă reușim să scoatem un dvd compilație și atunci avem nevoie de sunet și video de calitate. De asemenea mai multe trupe și-au anunțat din nou intenția de a face câteva clipuri live la noi și în acest sens le vom pune și noi la dispoziție materialul brut celor care îl vor solicita.
 
Metalfan: Te rugăm să faci o comparație între prima ediție a festivalului și între ediția din 2018. Ca lineup, activități, complexitate, program...
Narcis Mureșan: Nici nu există grad de comparative între prima ediție și ediția 2018. Totuși idea principală a rămas aceeași: distracție cu prietenii. Dacă la prima ediție am fost un grup mai restrâns, câteva sute de prieteni și cunoștințe, la ediția 2018 așteptam câteva mii de prieteni din țară și străinătate. Ideea este aceeași. Dar la alt nivel. Familia s-a mărit între timp!
 
 

Metalfan: Cum pe noi în primul rând ne preocupă trupele pe care le vom vedea, spune-ne câteva cuvinte și despre ele. Am văzut că genurile variază foarte mult, de la melodic death metal până la celtic, pagan, folk, sau simfonic metal. Care sunt genurile cele mai apreciate de public? Dar de tine?
Narcis Mureșan: După cum probabil majoritatea știu deja line-up-ul 2018 înseamnă:
1. IRDORATH (Belarus) – fantasy folk – una dintre trupele în vogă in Europa fiind invitați permanenți la marile festivaluri de profil, anul trecut au făcut senzație la Wacken și au fost invitați din nou la ediția selectă de iarnă;
2. ALTAR OF OBLIVION (Danemarca) – maeștrii danezi ai genului epic doom metal
3. PLEMYA (Belarus) – experimental etno metal – trupă descoperită si lansată de către noi la ediția 2017 a festivalului celtic, în prezent cea mai în vogă trupă slavă pe segmentul genului
4. VRANI VOLOSA (Bulgaria) – cea mai faină trupă din Europa a genului pagan metal
5. SELFISH MURPHY (România) – celtic punk. Trupă romanească care dă lectii de muzica celtică chiar si irlandezilor. Se vede acest lucru din calendarul încărcat al turneelor europene sustinute în fiecare an
6. BEAUTY AND THE RAT (România) – alternative/grunge
7. ERA DIVINA (România) – simfonic metal
8. AETHER (Polonia) – melodic death metal - trupă descoperită și lansată de către noi la editia 2017 a festivalului, și o trupă de care veți auzi tot mai mult.
9. HTETHEMETH (România) – experimental metal – cea mai originală trupă din România, a reprezentat țara noastră la vestitul festival Wacken din Germania
10. ZNICH (Belarus) – folk metal -  o trupă cu peste 20 de ani vechime, maeștrii folk metalului din Belarus
11. HALMYRIS (România) – melodic death metal - trupă descoperită și lansată în 2016 la festivalul celtic
12. SYN ZE SASE TRI (România) – simfonic black metal – cea mai titrată trupa a genului din România. Pe ultimul lor album au fost invitate să cânte cele mai mari nume ale scenei rock din România, Nicu Covaci, Kempes, Aura, etc. 
13. CORBU (România) – etno rock 
14. OPEN ACCES (Polonia) – simfonic folk metal
15. NIBURTA (Ungaria) – folk core metal – Cea mai titrată trupă a genului din Ungaria
16. HOK-KEY  (Belarus) – folk metal – alături de Znich sunt considerați părinții folk metalului din țara lor
17. ANDREW MCGUINNES (Irlanda) – irish folk rock – politician și rocker în același timp, a fost primarul orașului Kilkenny și unul dintre cei mai înfocați promoteri ai României în străinătate. Andrew va fi la a 4 –a lui prezență în cadrul festivalului celtic
18. THERMAL FAULT (România) – heavy metal
19. ADAIRIA (România) – simfonic/opera metal & balet – proiect sustinut de catre CEltic Transilvania si apartine Veronicai Fizesan, prim soprana a Operei Romane din Cluj.  Veronica va pregati special pentru festivalul celtic cateva bijuterii ale genului metal intr-o alta maniera interpretativa combinate cu gratia unor balerine
20. CELTIC FAIRIES (România) – lied/opera/rock/metal – un proiect care a luat nastere tot la initiativa noastra si va fi o surpriza pentru public. Proiectul este un duet intre Veronica Fizesan soprana a operei din Cluj si Gina petria, membra a Asociatiei Celtic Transilvania si vocalista in trupa black metal Ethernus.  
21. AN THEOS (România) – folk metal – pionierii genului in Romania
22. SYMPHRESS (România) – progresiv rock
23. GAV (România) – heavy metal- Trupa tanara din Cluj descoperita si sustinuta de catre Celtic Transilvania
24. TENEBRES (România) – black/gothic metal
25. AEON SUN (România) – Gothic/Black metal
Am încercat să ținem cont de cât mai multe preferințe și să acoperim o plajă cât mai largă de genuri. Publicul nostru este unul fin, pretențios. De asemenea vârstă publicului nostru acoperă mai multe categorii de vârstă. La noi poți vedea copii de 5-6 ani de mână sau în spatele bunicului de 60 de ani în primul rând din fața scenei. Vârstele fiind foarte variate e normal ca și gusturile muzicale să fie la fel. Am observat totuși un mare interes al publicului tânăr pentru folk metal și metal core, dar vine tare din urmă păgan metal-ul. Personal mizez pe un nou val de succes al doom metalului și al heavy metalului. Nu pot spune că am un gen anume care să îl ascult. Îmi place tot rock-ul, de la Pink Floyd, Wishbone Ash, Zappa,… trecând prin Metallica, Bathory, Death,… până la genurile și trupele actuale. Îmi place orice care îmi produce o stare. Oridecare. Ascult muzica non stop. Ascult tot timpul atât noutăți cât și vechituri. Îmi place să descoper, să redescoper, să fiu surprins.
 
Metalfan: Aruncând o privire pe afiș, am observat că sunt trupe care au participat și la ediția precedentă ca Vrani Volosa din Bulgaria, Plemya din Belarus, Andrew Mc Guinness din Irlanda, Aether din Polonia sau trupele autohtone ca si An Theos, GAV sau Selfish Murphy. Cum ați decis să le chemați din nou?
Narcis Mureșan: Sunt trupe care au avut priză la public și au fost solicitați din nou. De asemenea ei și-au exprimat dorința să revină simțindu-se extraordinar la noi, publicul nostru creând o atmosferă unică, fantastică. 
Selfish Murphy, Plemya, Aether și GAV putem spune că sunt trupele noastre de casă, fac parte din famile. Sunt copiii noștri. În această mare familie aderă în fiecare an tot mai multe trupe, încântate de ce au găsit la noi și de feelingul festivalului.
 
Metalfan: Sunt și trupe pe care v-ați gândiți să le aduceți dar nu ați reușit încă? 
Narcis Mureșan: Da. Avem câteva trupe cu care am purtat negocieri și le așteptăm la edițiile viitoare. Sunt câteva nume sonore. Totul depinde de resursele financiare.
 
Metalfan: Care sunt cele mai interesante nume noi care cântă în cadrul festivalului pe care ne recomanzi să nu le ratăm sub nicio formă?
Narcis Mureșan: Noi considerăm că tot afișul este interesant. În general noi aducem trupe pe care nu le prea vezi și auzi la alte festivaluri. Le recomand pe toate. Dar în special nu trebuie ratat Altar of Oblivion din Danemarca. Am zis mai înainte ca prevăd un nou val al doom metalului și o nouă perioadă de succes a trupelor de gen.
 
Metalfan: Ați descoperit și promovat trupe tinere cu mult potențial, precum polonezii Aether (melodic death/folk metal) sau formația italiană de folk metal Blodiga Skald. La mijlocul lunii mai, cele două trupe au făcut un mini – turneu prin Craiova, Cluj-Napoca, Suceava, Iași și Timișoara intitulat “Ruhn in Fire”. Cât de receptiv a fost publicul autohton la acest eveniment, având în vedere că cele două formații sunt cunoscute mai mult participanților la ediția de anul trecut a festivalului?
Narcis Mureșan: Miniturneul a avut succesul scontat. Publicul prezent a fost unul care știa exact ce o să primească. A fost la nivelul așteptărilor noastre și a trupelor.
 
Metalfan: Începând din 2016 sunteți o prezență constantă la concursul de gătit gulaș din cadrul Măialului Bistrițean Maghiar. Încă de la prima participare ați câștigat premiul special al juriului. Cum a fost experiența anul acesta?
Narcis Mureșan: Printre altele ne pricepem și la gătit. Participăm în fiecare an la concurs ca divertisment, și este un bun prilej de a promova Asociația Celtic Transilvania și activitățile ei. Anul acesta experiența a fost una delicioasă, la fel ca în fiecare an. Artiști care au participat an de an la Festivalul celtic Transilvania pot confirma că toate mâncărurile preparate de către noi au fost super delicioase. Mai ales că au fost asezonate cu multă palinca parfumată
 
Metalfan: Ce inseamnă pentru tine Festivalul Celtic Transilvania, cum poate ajuta publicul la dezvoltarea lui si de ce crezi că merită să fim acolo?
Narcis Mureșan: Festivalul Celtic Transilvania este tributul meu și al colegilor pentru rockeri în general și pentru orașul Beclean în special. Moștenirea noastră pentru ei. Festivalul a crescut alături de public, prin public, pentru public. Ei au fost cei care ne-au încurajat să continuăm și să creștem. Ei au fost cei mai buni promoteri. Publicul este cel mai bun ‘’PR ‘’ al nostru. Fanii au adus festivalul la nivelul acesta și ei îl pot ridica și mai mult. Cum? Împărtășind experiențele trăite aici, invitându-și prietenii să vină să simtă la fel.
Concluzia unanimă este că la Celtic Transilvania trăiești senzații unice ce nu ai cum să le simți în altă parte. Spiritul libertății, al prieteniei și al respectului plutește peste tot. Merită să simțiți și voi această experiență. Veți fi cuceriți ireversibil! Vă așteptam cu drag!
 
Pentru a fi la curent cu toate noutatile legate de festival accesati pagina evenimentului.
Vezi galeriile trupelor: An Theos, Hteththemeth, Syn Ze Sase Tri, Vrani Volosa ,

   June 10, 2018  | 0 Comentarii  | 15115 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Festivalul Celtic Transilvania 5 sau fabrica de rockeri de la Beclean; interviu cu Narcis Mureșan

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri