STORMLORD - The Gorgon Cult

The Gorgon Cult FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.03.2004
CASA DE DISCURI: Scarlet Records
 
6.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
0.0
NOTEAZA ALBUM: 0 voturi

Top 2004: #165
Stormlord more
Componenta:
Cristiano Borchi - voce
Pierangelo Giglioni - chitara
David Folchitto - baterie
Francesco Bucci - bass
Simone Scazzocchio - clape
Gianpaolo Caprino - chitara
TRACKLIST:

01. The Torchbearer02. Dance Of Hecate03. Wurdulak04. Under The Boards (195,M.A.)05. Oath Of The Legion06. The Gorgon Cult07. Memories Of Lemuria08. Medusa's Coil09. Moonchild (Iron Maiden cover)10. Nightbreed

Cu o experienta de aproape 12 ani si 3 albume la activ, Stormlord reprezinta una din cele mai longevive titulaturi italiene de metal extrem. Cum in ultima vreme majoritatea produselor de metal ce provin din Italia se situeaza in zona heavy/power gen Rhapsody, mixtura de black si gotic pe care ne-o ofera Stormlord pare destul de neobisnuita pentru aceasta zona geografica.

Desi The Gorgon Cult apare la aproximativ 12 ani de la primul produs, muzica inclusa pe acest disc nu difera prea mult de sound-ul practicat de italieni acum mai bine de un deceniu. Stilistic, albumul se inscrie pe coordonatele unui black metal atmosferic, un gen foarte in voga acum cativa ani, la care se adauga si elemente de gotic si chiar heavy metal. Ca si in trecut, unul din atuurile Stormlord il constituie bateristul David Folchitto, care datorita vitezei de executie, preciziei si fortei cu care bate poate fi comparat cu Hellhammer (Arcturus, Mayhem) sau Nick Barker (ex-Dimmu Borgir/Cradle Of Filth). Nu e de mirare ca atunci cand Stormlord au lansat primul album, toata lumea a crezut ca este vorba de un drum machine si nu de un baterist adevarat.

Formula pe care sunt construite cele 10 piese nu aduce nimic nou, ea bazandu-se pe combinarea agresivitatii cu pasaje melodioase, balansul intre aceste elemente diferite fiind destul de bine pus in practica de italieni. Dupa un intro cam steril, discul intra in forta cu Dance of Hecate, o compozitie reprezentativa, unde pedala dubla, riff-urile heavy, screamingul si pasajele de clape creioneaza un peisaj sonor interesant. De remarcat ca urmatoarele doua compozitii sunt diferite, creand senzatia de varietate. Astfel, in timp ce Wurdulak are un tempo moderat, unde chitarile melodioase au prim planul, Under The Boards (195,M.A.) este o piesa in vechea traditie Dimmu Borgir cu clape dominante, riff-uri brutale si vocalize isterice. Oath Of the Legion si The Gorgon Cult sunt dupa mine cele mai reusite secvente ale albumului. Prima dintre ele, structurata pe un ritm alert, cu coruri epice, voce clean (ce apartine lui A.G.Volgar, membru in Deviate Damaen) in timp ce piesa care da titlul albumului contine multe schimbari de ritm si aduce foarte mult cu o compozitie de metal gotic, fapt datorat in mare parte celui mai bun pasaj de clape inclus pe album.

Totusi, treptat albumul devine destul de monoton spre final, iesind in evidenta doar cover-ul Iron Maiden, Moonchild, nu foarte diferit de original ca instrumentatie, dar cu voci agresive. Productia, asigurata de Giuseppe Orlando, este buna, facilitand exprimarea coerenta a fiecarui instrument. In general, The Gorgon Cult este un album reusit, desigur fara originalitate, dar care sigur va prinde la fanii acestui stil muzical. Ca bonus, CD-ul contine si o sectiune multimedia pe care este inclus si clipul piesei "I Am Legend", realizat in maniera clasicelor filme horror zombie, totusi destul de pueril.


Dragos P. more Nota: 6


Posted at 08:18 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5807 Vizualizari

Comenteaza la: The Gorgon Cult

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)