stiri rock

ROTTING CHRIST confirmata pentru Rockstadt Extreme Fest 2014

ROTTING CHRIST confirmata pentru Rockstadt Extreme Fest 2014
ROTTING CHRIST (Grecia), legenda elena a scenei black metal, este cea de a doua trupa confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2014.

ROTTING CHRIST
a luat fiinta in 1987 si a facut pasul decisiv spre scena de metal extrem in 1993. Momentul a coincis cu lansarea albumului Thy Mighty Contract. Black metalul elen impus de ROTTING CHRIST odata cu lansarea acestui produs a devenit un standard de referinta pe piata europeana si mondiala, iar Thy Mighty Contract si-a castigat un loc in galeria materialelor ce sintetizeaza esenta black-ului clasic.

In decursul unei cariere de peste 25 de ani ROTTING CHRIST a evoluat mereu sub aspect stilistic si a lansat 11 albume full length, caracterizate de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicala, dar fidele radacinilor ideatice ale formatiei.

Albumul Theogonia, lansat in 2007, este un reper in existenta trupei, deoarece marcheaza tranzitia formatiei spre zona blackului atmosferic.

Anul 2010 a insemnat lansarea albumului Aealo – un album conceptual epic, inspirat de mostenirea culturala greaca si particularizat de colaborarea, inedita, cu un cor feminin al carui repertoriu este compus din cantece de jale.

Iar anul 2013 a adus fanilor formatiei un nou motiv de bucurie: lansarea albumului Kata ton Daimona Eaytoy, un material multicultural, ce inglobeaza incursiuni sonore inspirate de civilizatia incasa, de cea maiasa, de cultura popoarelor slave si, nu in ultimul rand in mitologia elena.

Albumul include un cover remarcabil dupa piesa Cine iubeste si lasa si este o incursiune in lumea fascinanta a civilizatiilor antice si a aspectelor oculte ce izvorasc din latura intunecata a fiecareia dintre ele.

De o astfel de incursiune vor avea parte si cei care vor ajunge la Rockstadt Extreme Fest 2014, cand ROTTING CHRIST va invoca demonii cu un recital black metal arhaic si intunecat, invaluit intr-o atmosfera oculta si mistica.


MAI MULTE DESPRE Rotting Christ
Posted by H., at 09:33 |  September 16, 2013  | 0 Comentarii  | 1558 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ROTTING CHRIST confirmata pentru Rockstadt Extreme Fest 2014

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri