stiri rock

VULTURE INDUSTRIES si SULPHUR: Turneul “The Tower Falls” octombrie 2016

VULTURE INDUSTRIES si SULPHUR: Turneul “The Tower Falls” octombrie 2016
Anglo-Saxon Booking Agency si Propulsion Music pregatesc cateva concerte pentru doua trupe neconventionale din Bergen (Norvegia), VULTURE INDUSTRIES si SULPHUR, trupe care vor porni impreuna in octombrie 2016 intr-un turneu numit “The Tower Falls”.

VULTURE INDUSTRIES contrazic faptul ca orasul Bergen este cunoscut doar datorita genului black metal. Isi descriu genul muzical abordat drept “Avant-Garde Metal”, un amestec neobisnuit de subgenuri cum ar fi dark progresiv, experimental, simfonic, death tehnic si industrial. Muzica si versurile lor sunt deseori inspirate din literatura gotica, legende vechi, sau filme horror din anii 60-70, facandu-te sa te gandesti uneori la atmosfera unui “freak-show”.
De la infiintare (2003), trupa a sustinut nenumarate concerte, mai ales in Europa, turnee alaturi de trupe cum ar fi Arcturus, Leprous, Dark Fortress, Tristania, Taake, Virus, Sulphur, Soen sau Dordeduh, participand si la festivaluri de prestigiu: Metal Days, Blastfest, Inferno, Rockstadt Extreme Fest, Prog Power Europe, Dong Open Air, Dark Bombastic Evening, Norwegian Hellcamp, Kilkim Zaibu, Phantom of Pilsen si multe altele.
Concertele lor sunt intotdeauna o experienta memorabila.Interpretarea magnetica si aproape ireala uneori a vocalistului Bjornar, este sustinuta magistral de o trupa surprinzator de bine inchegata. De asemenea, modul in care interactioneaza cu publicul este unul extrem de original.
Vulture Industries au lansat pana acum trei albume, "The Dystopia Journals" (Karisma / Dark Essence, 2007), "The Malefactor's Bloody Register" (Dark Essence, 2010) si "The Tower" (Season Of Mist, 2013), albume ce au fost foarte bine cotate de catre presa de specialitate. In momentul de fata trupa lucreaza la un nou album care va fi lansat la inceputul lui 2017, lansare ce va fi urmata de un nou turneu.
 “The Tower Falls Tour” va include cea mai lunga vizita a trupei Vulture Industries in Romania. De data aceasta, pe langa cele doua cluburi in care au mai cantat in 2014 alaturi de Dordeduh (Fabrica in Bucuresti si Club Daos in Timisoara), vor sustine inca doua concerte, unul in Craiova si unul in cadrul Festivalului Rock’n Iasi.

SULPHUR, trupa ce ii insoteste in turneu pe cei de la Vulture Industries, este trupa lui Oyvind Madsen- chitaristul trupei Vulture Industries. Genul abordat este un death/black metal cu influente avant-garde si progresiv.
Este prima oara cand Sulphur concerteaza in Romania, fiind o premiera pentru ascultatorii de gen de la noi, si speram noi, o experienta ineresanta, avand in vedere faptul ca unii dintre membrii trupei au activat in trecut in trupe ca Enslaved, Gorgoroth si Aeternus.
In acest turneu Sulphur isi promoveaza al treilea album proaspat lansat , "Omens of Doom" (Dark Essence Records), dupa o perioada destul de lunga de inactivitate, datorata programului incarcat al lui Oyvind cu Vulture Industries. Ca si pe celelalte doua albume "Thorns in Existence" (Dark Essence, 2009) si "Cursed Madness" (Osmose Productions, 2007), baietii de la Sulphur ofera ascultatorului o muzica de calitate, primita foarte bine de catre fani si media.

Date complete “THE TOWER FALLS TOUR 2016”- VULTURE INDUSTRIES si SULPHUR:
Vineri 21 octombrie: "Phantoms Of Pilsen", Pilsen, (CZ) (alaturi de MORTIIS, NECROPHOBIC, etc.)
Sambata 22 octombrie: "Festung Bitterfeld", Bitterfeld-Wolfen, (DE) (alaturi de FORGOTTEN TOMB)
Joi 27 octombrie: Supersonic -Blue Hell & KVLT, Budapest, (HU)
Vineri 28 octombrie: Cafe-Teatru Play, Craiova, (RO) (alaturi de AKRAL NECROSIS)
Sambata 29 octombrie: “Guest Metal Night 1.0” - Fabrica, Bucuresti, (RO) (alaturi de ALITHIA)
Duminica 30 octombrie: “Rock’n’Iasi Indoors”- Casa de Cultura a Studentilor, Iasi, (RO)
Luni 31 octombrie: DAOS Club, Timisoara, (RO)

Pagina Facebook a evenimentului de la Craiova
Pagina Facebook a evenimentului de la Bucuresti
Pagina Facebook a avenimentului de la Iasi

Pagina Facebook Vulture Industries
Vulture Industries’ website




Sulphur Pagina Facebook



 


MAI MULTE DESPRE Sulphur, Vulture Industries
Posted by Klawz, at 09:38 |  October 17, 2016  | 0 Comentarii  | 1566 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: VULTURE INDUSTRIES si SULPHUR: Turneul “The Tower Falls” octombrie 2016

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri