Celest

Celest Activa
Site: www.myspace.com/celestro
 
Tara: Romania
 
Oras: Brasov
 
COMPONENTA:
Ioan Campian (John) - voce
Horatiu Bodocan - chitara
Sebastian Iliescu - clape
Florin Daniel Musat - bas
Septimiu Harsan - tobe

Ex-membri:
Cristi Constantin Stan - voce
 

Biografie

 Progressive / Metal / Rock


La varste foarte fragede, in 1995, Horatiu Bodocan (chitara), Radu Bucura (tobe) si Adrian Teposu (voce) infiintau trupa Celest, sub influenta unor nume ca Dream Theater sau Queesnryche. In scurt timp, Florin Daniel Musat a fost cooptat drept basist, intregind astfel formula initiala a grupului. Au urmat mai multe festivaluri si concursuri pe parcursul carora trupa a castigat atat experienta cat si premii, dar si aprecieri pozitive din
partea ascultatorilor de metal progresiv.


O serie de schimbari de personal au stat insa in calea unei activitati constante, ca si in calea elaborarii unui album de studio.. Odata cu plecarea lui Adi Teposu de la voce, trupa a fost nevoita sa renunte la mare parte din activitatea muzicala, cautand inlocuitorul potrivit. De asemenea, Radu Bucura a plecat la Bucuresti ca tobosar in trupa sotiei, Paula Seling. In persoana lui "Afganu", Horatiu si Flo au gasit in sfarsit un inlocuitor pe masura la microfon (cu care au si inregistrat mai multe piese), insa unul temporar. Daniel Severa a preluat postul de vocalist, apoi a fost inlocuit de Cristi Constantin, fost solist la Fernet. Prin trupa au trecut de asemenea mai multi bateristi, inclusiv Gabi Barani, care in acelasi timp activa si alaturi de Code Red. La clape, Sebastian Iliescu a devenit membru permanent iar in cele din urma Septimiu Harsan a preluat tobele.


In componenta actuala, trupa pregateste in sfarsit primul album de studio, pentru care a oferit deja si un preview muzical in deschiderea concertului Adagio din 23 mai 2009, la Brasov. Materialul va fi unul progresiv, in spiritul a ceea ce insemna de la bun inceput proiectul Celest.
Recent, trupa a terminat filmarile la videoclipul piesei "Waste my Time", alaturi de vocalistul cu care piesa a si fost inregistrata in anul 2000, "Afganu". Clipul va putea fi vizionat online in cel mai scurt timp.

 

Comenteaza la: Celest

COMENTARIUL TAU

Stiri

Evenimente