interviuri rock

Corb (SYN ZE SASE TRI): sunt cu trei de sase

Corb (SYN ZE SASE TRI): sunt cu trei de sase
TRUPE : Syn Ze Sase Tri

Corb, chitaristul si liderul trupei timisorene Syn Ze Sase Tri a avut placerea de a acorda primul interviu pentru Metalfan.ro. Principalul subiect a fost noul disc, cel de al doilea al trupei, Sub Semnul Lupului. Nu am ocolit nici colaborarea cu Titus Constantinescu de la Bestial Records, noul manager al trupei, si nici despartirea lui Corb de Negura Bunget si ce a insemnat perioada petrecuta in trupa. Mai multe, in randurile de mai jos:


 
Metalfan: Salut Corb si bun venit in paginile Metalfan.ro!

Corb: Salutare si bine v-am gasit.

Metalfan: Pentru inceput ai putea prezenta o scurta istorie a trupei Syn Ze Sase Tri? Cele mai importante momente de pana acum ale grupului...
Corb: Trupa a luat fiinta in anul 2007 cand impreuna cu colegii mei Strigoi si Hultan, cu care cantam intr-o alta trupa, Staccato, am decis sa punem bazele unei noi trupe, adica Syn Ze Sase Tri. De atunci s-au intamplat multe lucruri, s-au schimbat membrii si cred eu ca totul se indreapta spre bine acum. Ar fi prea multe de zis legat de noi, si cred ca spatiul acordat acestui interviu ar fi prea mic. Oricum, cine vrea sa afle mai multe despre noi, o va putea face pe paginile noastre de Facebook si Reverbnation, (deoarece site-ul nostru official este momentan in lucru), unde se  gasestedetaliat toata "istoria" trupe. Important este ca am inceput alaturi de niste oameni faini, cu Strigoi care a fost tobarul trupei pe primul album, cu Spin care a fost a doua chitara in trupa, si acum suntem zic eu in cea mai productiva si ok formula de pana acum. Odata cu venirea lui Putrid si a lui Urmuz, lucrurile parca au inceput sa mearga mult mai bine. Cele mai importante momente de pana acum, pentru noi, sunt semnarea contractului cu casa de discuri Aural Music / Code 666 din Italia si lansarea celor doua albume ale trupei, Intre Doua Lumi si Sub Semnul Lupului.

Metalfan: Poti sa ne spui mai multe despre semnificatia numelui trupei? Ce reprezinta Syn Ze Sase Tri si de ce acest nume?
Corb: Este o poveste faina in spatele numelui. La un moment dat trebuia sa botezam cumva aceasta trupa, si pe baza ideologiei fiecare din noi a venit cu variante. Hultan a venit cu ideea de Syn Ze Sase Tri. Numele practic e un fragment dintr-o asa zisa rugaciune descoperita pe o piatra funerara, rugaciune pagana, fragment care ar fi insemnat “sunt cu trei de sase”.  Ne-a placut tuturor si numele si povestea legata de acesta, si ne-am hotarat ca acesta va fi numele sub care vom continua. Ulterior am aflatt ca totusi era doar o inventie, nimic real, dar am ramas atasati de acest nume si de povestea sa.

Metalfan: Multa lume te cunoaste si datorita activitatii in grupul Negura Bunget. Cum vezi perioada petrecuta in trupa?
Corb: A fost o lectie de viata, o lectie pe care multi nu au sansa sa o traiasca, o lectie din care am invatat foarte multe. Au fost si bune si rele. Prefer sa nu discut despre Negura Bunget in interviurile Syn Ze Sase Tri.  Acela e trecutul.

Metalfan: Care a fost motivul despartirii de grup dupa lansarea discului Virstele Pamintului? Ce reprezinta acest disc pentru tine?
Corb: Motivele nu conteaza. A fost decizia mea. Cat despre albumul Virstele Pamintului, pot spune ca sunt mandru ca am reusit sa fac asa ceva. A fost o provocare, si este inca un album pe care il ascult cu placere. Strict muzical.

Metalfan: Si ca tot vorbim de schimbari de componenta, din Syn Ze Sase Tri a plecat si Spin cel ce ti-a fost coleg si-n Negura Bunget. Poti sa ne spui mai multe despre aceasta despartire, dar si despre modificarile recente de componenta ale trupei?
Corb: Spin a decis ca e mai ok pentru el sa isi faca un viitor peste hotare. A fost decizia lui si i-am respectat-o. Ne-a ajutat foarte mult, si am ramas prieteni. Pacat ca in Romania trebuie sa faci asemenea sacrificii, sa renunti la tot ca sa poti supravietui. Asa se pierd oameni importanti din toate domeniile.
Legat de schimbarile de componenta, dupa plecarea lui Strigoi si a lui Spin, a trebuit sa gasim inlocuitori pentru a continua treaba si pot spune ca nu a fost usor. Nu oricine este in stare sa cante asa ceva, mai ales cand totul trebuie sa fie perfect. Stiu “muzicieni” care nu pot sa cante dupa metronom corect, dar sa mai cante si cu o trupa cu tot cu metronom. Asta asa ca un exemplu marunt. E foarte greu sa gasesti oameni dedicati, implicati si talentati in zilele de astazi. Noi am avut noroc. I-am gasit. L-am gasit pe Putrid la tobe, care la numai 16 ani poate sa dea lectii multora care canta de 16 ani si la a doua chitara, l-am gasit pe Urmuz, un om foarte talentat si foarte ok, care s-a potrivit intru totul nevoilor trupei, fiind un om cu ceva experienta muzicala in spate, din vremea cand canta in Vokodlok si Nocturn.
S-a nimerit sa fie exact ceea ce aveam nevoie, atat ca instrumentisti cat si, cel mai important, ca oameni. Suntem uniti si ne putem baza unii pe altii. Suntem ca o familie. Asta conteaza enorm.


 
Metalfan: Anul acesta a fost lansat cel de al doilea album de studio Syn Ze Sase Tri: Sub Semnul Lupului. Poti sa ne spui mai multe despre conceptul din spatele discului?
Corb: Intr-adevar exista un concept. De la bun inceput, am hotarat sa nu facem piese individuale pe diferite teme. Ne-am luat angajamentul de a face un fel de poveste, fiecare piesa fiind un episod, fiecare album fiind un capitol, si pe masura ce vom scoate albume noi, aceasta poveste sa se continuie cu intamplari noi, personaje noi, etc...
Totul e bazat pe mitologia romaneasca, pe legende, istorie, mai putin partea spirituala. Am ales de asemeni ca totul sa fie construit pe baza acelui calaret / cavaler, care practic este intruchiparea perfectiunii atinse de un luptator. Este echivalentului unui tanc la vremea sa. Greu de doborat si foarte temut. Acesta va fi pe coperta tuturor albumelor, si va fi personajul principal. Poate e un cliseu folosit de multi gen Manowar, Iron Maiden, Motorhead,... dar pe noi ne reprezinta. E un rebel, ca si noi de altfel.

Metalfan: Cum ati ajuns sa colaborati cu casa de discuri Code 666? Sunteti multumiti de colaborare pana acum? Ce ar trebuii sa faca o trupa din tara pentru a lucra cu o casa de discuri din afara?
Corb: Cu Code666 Records mai mult ca sigur am ajuns sa colaboram datorita colaborarii mele cu Negura Bunget. Probabil am dovedit ca sunt in stare sa fac ceva. Bineinteles, inainte de a semna contractul, trimisesem un demo, dar raspunsul lor a fost oscilant. In cele din urma a venit apoi propunerea de contract din partea lor si de atunci ii avem ca si casa de discuri.
Pana acum suntem foarte multumiti de tot ceea ce inseamna colaborarea noastra cu italienii. Sunt foarte seriosi si se intampla sa te mai si surprinda cu anumite oferte, propuneri, care ajuta in final. Sunt profi din toate punctele de vedere si nu le place sa faca nimic mediocru, iar cea mai mare calitate e ca sunt transparenti si corecti.
Ca o trupa de la noi sa ajunga sa colaboreze cu o casa de discuri din afara, trebuie intai sa fie profi inainte de a ajunge la o casa de discuri. Sa fie in stare sa faca muzica de calitate, sa se sustina financiar, sa se promoveze singura si sa isi creeze o imagine proprie, o identitate artistica. Nici o casa de discuri nu o sa ia o trupa de la zero si sa o creeze practic. Ei investesc intr-o trupa care are potential. Eh, acel potential trebuie dovedit.
Ciudat totusi...la noi sunt foarte multe trupe care au acest potential, si nu stiu de ce nu incearca sa ia legatura cu casele de discuri de dincolo, sa cante pe dincolo, sa treaca de aceasta bariera numita Romania.

Metalfan: Unde a fost inregistrat materialul? Cine s-a ocupat de productie, mixaj, masterizare?
Corb: Sub Semnul Lupului a fost inregistrat in studioul Tomcat Music din Timisoara, studioul lui Mihai Toma, cel care a inregistrat / mixat si Virstele Pamantului. Impreuna cu el am facut tot ceea ce tine de partea audio si suntem foarte multumiti de ceea ce a iesit.

Metalfan: Cum vezi acest material comparativ cu albumul vostru de debut: Intre Doua Lumi?

Corb: Il vad ca pe un pas inainte si ca un album care noua ne-a deschis niste orizonturi noi. A fost primit foarte bine si in tara si dincolo, atat de public cat si de cei mai aspri critici  de gen de la revistele de specialitate. Cu siguranta urmatorul album va fi mult mai bun decat acesta dar,precum am zis, ne-a dovedit ca putem sa facem ceva de care sa fim mandri, ceva care sa ne reprezinte atat pe noi, cat si pe altii.


 
Metalfan: Al doilea album de studio intr-o perioada destul de scurta. Doua discuri in doi ani. Din cate stiu, doar Mediocracy a mai reusit aceasta performanta in Romania ultimilor ani. De unde va trageti seva inspiratiei si unde gasiti energia necesara pentru a merge mai departe?
Corb: Sincer, asa a fost sa fie. Am avut o perioada plina de inspiratie si foarte productiva. Contractul pe care noi il avem semnat este pe un numar de albume, nu pe o perioada de timp. Consider ca e un lucru bun ca am reusit sa lansam doua albume in asa scurt timp si deja avem cateva si pentru al treilea album. Inspiratie avem din belsug.

Este mai greu sa ne punem toate planurile in practica, deoarece ne lovim de problema timpului liber limitat, de joburi, studii, si de lipsa banilor. Avem noroc ca avem sustinerea casei de discuri, dar nici ei nu finanteaza absolut tot. Sunt foarte multe chestii care trebuie facute sa mentii si sa ridici o trupa, si pe multe din acestea le finantam noi. Energia de a merge mai departe vine din interiorul nostru. Practic este acea dorinta de a nu ne da batuti indiferent de conditii. Facem sacrificii mari si avem satisfactii maxime de fiecare data cand ceva planificat ne reuseste, cand facem un pas inainte.

Metalfan: Luati in calcul sa realizati un videoclip pentru una din piesele de pe discul Sub Semnul Lupului? Ce parere ai despre videoclipuri?
Corb: Evident ca dorim sa facem nu un videoclip, ci mai multe. Nu stiu daca va fi la vreo piesa de pe Sub Semnul Lupului sau la vreo piesa viitoare. Avem idei, vrem sa facem, mai ramane sa indeplinim conditia financiara. Ceea ce noi pretuim foarte mult este calitatea, in tot ceea ce inseamna Syn Ze Sase Tri, de la muzica, imagine, pana la relatia cu publicul, absolut tot. Vrem pe cat posibil sa oferim lucruri calitative si asta necesita timp, bani si implicare. Cu siguranta ca daca acest clip va iesi, va fi ceva frumos si calitativ.

Metalfan: De curand stiu ca Titus Constantinescu de la Bestial Records este managerul vostru. Cum a inceput aceasta colaborare si care sunt rezultatele de pana acum?

Corb: Intr-adevar, Titus ocupa postul de manager al trupei. Noi am decis sa colaboram cu el strict pentru faptul ca ne ramane mai mult timp si energie pentru a ne focusa pe muzica. Decat sa facem mai multe lucruri mediocre, mai bine facem unul bun. I-am propus lui Titus colaborarea si el a acceptat. Ne stim de multa vreme si relatia noastra cu el este una productiva si deschisa. Pana acum, a reusit ceea ce noi poate nu reuseam sa facem nici cantitativ nici calitativ. Asta ar trebui sa aibe fiecare trupa. Avem norocul ca Titus se ocupa de management si vanzari, Code666 de promovoare si distributie, iar noi de muzica. Ne mai lipseste un sunetist bun pentru concerte, dar rezolvam si problema asta.


 
Metalfan: Care sunt in opinia ta cele mai bune 5 discuri black metal aparute in Romania pana in acest moment, exceptand desigur Syn Ze Sase Tri? De ce?
Corb: Personal imi place mult Akral Necrosis si Indian Fall. Acum depinde cum categorisesti trupele ca gen. Ar mai fi de apreciat Dordeduh si Bucovina. Aceste trupe demonstreaza ca se poate si la noi si merita ascultate si sustinute. Cu siguranta sunt multe alte trupe cu potential, care poate nu au reusit sa imprime vreun album.

Metalfan: In luna noiembrie urmeaza turneul in Romania si-n afara tarii. Ce asteptari aveti? Ce asteptari ar trebui sa aiba publicul din partea voastra?
Corb: Asteptari nu avem. Tot ce dorim e sa ne simtim bine si noi si publicul. Pentru noi conteaza sa o facem din pasiune, exact cum ne-am si apucat de cantat. Daca ajungem sa o facem ca o afacere, sa fim dornici de profituri cat mai mari si mai grase si sa uitam de pasiune, deja da cu virgula, si mai bine lasam pe altii sa o faca.
Speram sa nu avem parte de surprize neplacute de alta natura, nu muzicalasi sa putem duce la bun sfarsit ceea ce ne-am propus. Publicul sa se astepte la ceva frumos si sincer. Pentru Bucuresti, pregatim un show special, in care o sa cantam 90% primul si al doilea album, proiectii si multa voie buna.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul oferit. In final doresti sa mai adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.ro?
Corb: Si eu multumesc in numele Syn Ze SaseTri pentru interviu si tuturor cititorilor pentru sustinerea acordata de-alungul timpului. Sper sa ne vedem la cat mai multe concerte si sa fim ceea ce simtim.
Toate bune! \m/

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Syn Ze Sase Tri

   October 30, 2012  | 0 Comentarii  | 5073 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Corb (SYN ZE SASE TRI): sunt cu trei de sase

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri