interviuri rock

Interviu Kratos

Interviu Kratos
TRUPE : Kratos

 

Dupa concertul trupei Kratos am stat de vorba cu Dan Dron si Monica, doi membri de baza ai trupei. Din cate se aude, primul produs al trupei, “Looking Behind The Mirror” va fi reeditat pe CD de catre Bestial Records. Nu stiu daca e doar zvon, ce puteti sa imi spuneti despre acest aspect?

Dan :Da, asa este, “Looking Behind The Mirror” scos la Bestial in 1999. Am discutat cu cei de acolo acum cateva saptamani si la sfarsitul lunii mai e posibil sa am un raspuns pozitiv in sensul ca vor scoate varianta pe CD. In plus, albumul in varianta pe CD va cuprinde un bonus, o piesa care va fi inclusa si pe noul nostru material, la care lucram in prezent.

Cum s-a vazut de pe scena concertul din seara aceasta din club A. Ce parere ai Monica?

Monica: Fata de ce se intampla de obicei la concertele din Club A, pentur ca aici am sustinut mai multe astazi a fost destuld de putina lume, dar au fost energici. Chiar daca au fost mai putini atmosfera a fost foarte misto.

Eu ca observator impartial, am remarcat un stil putin mai brutal decat de obicei. Sa fie oare acest stil aplecat spre agresivitate, brutalitate, noua directie Kratos?

Dan: Da, intr-adevar ai dreptate, linia melodica a trupei este sa zic mai agresiva, pe langa pasajele clasice, de gotic/doom mai nou dat fiind faptul ca si tobarul Tase are capacitatea sa cante ceva mai complex, am recurs si la o linie mai agresiva, death black. Dar sunt foarte putine pasajele care au aceasta influenta si se pastreaza dupa cum poate cu totii au observat, linia in care se schimba foarte multe pasaje, se trece de la anumite stari la altele, chestii de genul asta.


Cine compune muzica Kratos, cine scrie versurile si ce trateaza aceste texte?

Monica: Muzica in general o compune Dan, el face acest lucru de obicei acasa, are foarte multe idei si la el suna foarte simfonic totul si la sala se mai retuseaza pasajele melodioase unul vine cu o idee mai agresiva, altul ca nu e bine si intr-un final se ajunge la un consens. Astfel se nasc piesele noi, iar ca texte de prin 99-2000 cam eu fac textele si se bazeaza pe ideea de spirit universal, de legatura dintre univers si sufletul uman. Textele pot fi explicate si din punct de vedere religios, binele si raul care se lupta si care de fapt se afla in noi si nu neaparat o zeitate care exista in Univers si se uita asupra noastra. Pot fi explicate si din punt de vedere psihologic si mistic, in general ideea este de a alege ceea ce simte fiecare persoana, cum intelege fiecare binele si raul.

Dan, cum vezi Kratos in urmatorul an, ce planuri de viitor aveti?

Dan: Pe primul plan ar fi sa scoatem un album, ar fi cazul, mai ales ca din 1999 pana in 2004 au trecut ceva ani, dar au fost anumite situatii de asa natura: intr-o perioada am ramas fata tobar, in alta fara clapar si nu am putut sa mergem mai departe cu toate ca material exista nu am putut sa aparem in fata publicului si sa ne exprimam cum stim noi mai bine.

Inchei acest scurt interviu si le las celor doi membri Kratos ultimul cuvant.

Monica: Am vazut ca in general publicul roman este mai mult indreptat spre genurile death, black, grind, stilurile dure, mai putin spre gotic , ceea ce cantam noi si din sufletul nostru si datorita publicului piesele noastre s-au schimbat oarecum iar muzica a devenit mai dinamica. Spre sa le placa in continuare celor care asculta Kratos si sa fie totul ok, poate o sa ajungem si noi ca in Romania metalul sa fie promovat asa cum trebuie.
Dan: Legat de noul nostru material ep pe care o sa il inregistram, tinta noastra este sa gasim o casa de discuri din afara, cu un un nume important, care sa se ocupe cum trebuie de trupa, mai ales ca zic eu, am ajuns in Romania la un nivel destul de ok, sa zic asa, si simtim ca aici nu mai ai ce sa faci peste limita asta. Sunt festivaluri, dar mai mult nu se intampla nimic. Bineinteles, toata multumirea este satisfactia pana la urma.

Autor: Sake
Vezi galeriile trupelor: Kratos

   May 28, 2004  | 0 Comentarii  | 5313 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu Kratos

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri