interviuri rock

Matteo De Mori (DELIRIUM X TREMENS): povesti death metal

Matteo De Mori (DELIRIUM X TREMENS): povesti death metal
TRUPE : Delirium X Tremens

Delirium X Tremens este o formatie death metal originara din Italia. Am stat de vorba cu basistul trupei, Matteo De Mori despre influentele ce le inconjoara muzica, conceptul lor si despre albumul Bello Dunum - Echoes from the Past cu care acestia se mandresc cel mai mult. Totul in randurile de mai jos:


 
Metalfan: Salut si bun venit in paginile Metalfan.RO!
Matteo De Mori: Salut, Bogdan, este o onoare pentru noi sa fim in paginile revistei voastre. Multumim pentru sustinere!

Metalfan: Pentru inceput, povesteste-ne un pic despre inceputurile trupei voastre.
Matteo De Mori: DXT s-a nascut in 1998 ca o trupa de cover-uri. In 2003, am lansat primul nostru material auto-produs CyberHuman, care a avut parte de o relansare in 2005 multumita label-ului Asenath Records din Mexic.
Intre timp, am avut foarte multe concerte in Italia si am inceput lucrul la primul nostru album CreHated from No_Thing, lansat in 2007 in cadrul label-ului Punishment 18 Records.
Dupa lansarea albumului am concertat in Italia si Slovenia. Dupa acest debut am inceput sa lucram la succesorul sau Belo Dunum – Echoes from the Past scos in 2011. Acest album ne-a oferit oportunitatea de a canta si in alte tari precum Bulgaria, Croatia si minunata voastra tara. Formatia este compusa din Pondro (adica eu) la bas, Ciardo – voce, Med – chitara si Thomas la tobe. Suntem in aceeasi formula de ani buni si suntem bucurosi pentru asta.

Metalfan: Voi sunteti din regiunea Belluno Dolomiti, un loc incarcat de istorie. Ne puteti spune cum se combina istoria  cu death metal-ul?
Matteo De Mori: Belo Dunum este un soi de tribut adus istoriei pamantului nostru. Cum ai spus si mai devreme, Belluno este un tinut plin de povesti si evenimente care au marcat intreaga Italie. Muzica noastra exprima aprecierea pentru muntii si istoria noastra. Aceasta mixtura dintre istorie si muzica ne-a ajutat sa combinam sound-ul nostru si elemente de muzica traditionala. Am inceput sa folosim coruri, chitara acustica, acordeon si viori pentru a uni muzica si povestile. Belo Dunum este un album aparte, il poti asculta, vedea si citi!
 

 
Metalfan: Cel mai recent album Belo Dunum, Echoes from the Past se prezinta ca un album death metal epic. Ne puteti spune cum a decurs procesul de creatie? Si poate cateva cuvinte asupra fiecarei piese in parte?
Matteo De Mori: Belo Dunum este omagiul nostru catre tinutul in care traim, istoria si legendele lui. Procesul compozitional a durat doi ani. Dupa lansarea debutului nostru a trebuit sa alegem noi subiecte pentru piesele ce urmau sa vina si ne-am gandit ca ar interesant sa onoram locurile natale. Ca de obicei, am compus simultan muzica si versurile. Dupa lucrul la piese si la structura generala de compozitie, am inceput sa ne ocupam de cea mai lunga si complexa parte a albumului, aranjamentele. A fost o provocare pentru noi sa integram in sound-ul nostru alte elemente, dar suntem mandri de rezultat. Belo Dunum este un album concept, jurnalul unui soldat alpin care si-a dat viata in transeele din muntii Dolomiti. El ne prezinta legenda stramosilor sai, povesti din focul actiunii, dar si episoade din viata sa. Deasemenea, ne impartaseste si despre moartea sa: momente cand vede un spirit vagabond. Sa analizam un pic fiecare piesa:
I Was – Este introducerea povestii. Protagonistul se prezinta si ne spune cate ceva despre ceea ce urmeaza sa se intample.
Teveron, The Sleeping Giant – aceasta piesa este despre legenda uriasului Teveron, venit sa goneasca vrajitoarele din Alpago (o regiune din Muntii Dolomiti). Uriasul isi indeplineste misiunea, dar razbunatoarele femeie il blesteama pentru ultima oara transformandu-l intr-un munte.
The Legend of Cazha Selvarega – Muntele Serva vegheaza asupra regiunii Belluno, dar de-a lungul versantilor sai se afla o haita de caini manati de un demon care vaneaza sufletele pacatosilor.
Artiglieria Alpina – Acesta este un cantec italian. Este un tribut adus eroilor italieni alpini si valorilor lor. Ei au aparat hotarele noastre in timpul Primului Razboi Mondial.
The Guardian – Basiliscul este o creatura mitologica ce poate transforma in stana de piatra pe oricine priveste la coroana sa. Este protectorul muntilor dolomitici.
33 Days of Pontificate (Vatican Inc.) – in 1978, Albino Luciani (originar din Belluno) a fost uns Papa, dar a murit dupa 33 de zile. Circumstantele mortii sale sunt inca un mister. Exista o uriasa conspiratie financiara in spatele acestei tragedii in care este implicata si mafia italiana.
An Old Dusty Dream – Un vis recurent care obsedeaza mintea protagonistului, un vis in care sangele este omniprezent.
Vajont – Sfarsitul albumului. Este o trilogie pe care am decis sa o dedicam catastrofei Vajont din 1963. Pe data de 9 noiembrie o stanca din Muntele Toc s-a prabusit in digul unui lac. Valul urias care s-a produs a cauzat moartea a mai mult de 200 de oameni. Cei vinovati au ramas nepedepsiti. Aceasta tragedie a fost cauzata de oameni si de dorinta lor de a controla natura. Trei cantece ne povestesc despre construirea digului, dezastrul si sfarsitul acustic comemoreaza victimele nevinovate.

Metalfan: Aveti planuri pentru realizarea unui nou material?
Matteo De Mori: Lucram la continuarea lui Belo Dunum. Pot dezvalui ca povestea va merge mai departe. Va fi un alt tribut adus tinutului nostru.
 

 
Metalfan: Care sunt influentele voastre? Nu neaparat din muzica.
Matteo De Mori: Muzica noastra provine din muzica pe care am ascultat-o de cand ne stim. Sunt clar influentati de death metal, thrash, black metal, dar si de muzica traditionala a tinutului nostru cat si de corul alpin.
Vorbind despre alt tip de influente, trebuie sa spun ca istoria ne-a oferit inspirat foarte mult. Si apoi muntii care ne inconjoara. Le putem simti influenta in fiecare zi a vietii noastre. Nu am putea trai fara ei, asta e clar. Ne place sa citim legende si povestiri fantastice pentru a ne inspira.

Metalfan: Care este opinia ta in legatura cu scena de metal contemporana? Cum percepi fenomenul de noutate din metal? Sau preferi reteta old school?
Matteo De Mori: Din nefericire, scena contemporana de metal este plina de trupe ce considera ca aspectul este cel mai important lucru. Ei uita ca muzica ar trebuie sa fie punctul de maxim interes. Deasemenea, trebuie sa spun ca exista notabile inovatii aduse muzicii metal. Toate trupele, vechi sau noi, le percepem la fel. Daca muzica este buna nu ne intereseaza varsta sau originile. Noi avem peste 30 de ani fiecare si influentele care ne-au format provin din albumele old school din anii '80 si '90, dar stim ca in scena underground italiana si cea din tarile straine exista un numar considerabil de trupe cu influente moderne.

Metalfan: Spune-ne un pic despre prezentarea voastra scenica, in special despre costume.
Matteo De Mori: Cum ti-am spus si mai devreme, versurile sunt fundamentale pentru noi, dar si partea vizuala este esentiala. Am decis sa folosim costume care sa se potriveasca cu albumul Belo Dunum. Costumele sunt asemanatoare celor purtate de bunicii nostri in anii '30. Vrem ca ascultatorii nostri sa se bucure complet de lumea si de povestile noastre. Vrem sa oferim audientei un show complet, cat mai captivant cu putinta.

Metalfan: Un mesaj pentru publicul roman.
Matteo De Mori: Ce putem spune? Multumimi pentru cele doua ocazii in ocazii in care v-am vizitat tara. Am fost onorati sa cantam pe scenele voastre. Deasemenea, vrem sa ii multumim lui Mihai “Coro” de la Axa Valaha Productions pentru ajutorul acordat. Contributia sa la cresterea scenei romanesti de metal este incredibila! In final, sustinem trupele din underground-ul vostru precum Violesson, Kamen si SpineCrusher, au fost foarte tari si a fost o placere sa cantam alaturi de ei.

Metalfan: Multumim si speram sa va mai vedem in concerte!

Matteo De Mori: Si noi multumim, Bogdan. Suntem nerabdatori sa readucem vanturile inghetate ale muntilor Dolomiti pe scenele voastre! Ne vom intoarce curand cu noi povesti si legende! Fiti pregatiti!

Daca vreti sa ne sustineti, acestea sunt link-urile noastre:

http://www.deliriumxtremens.com
http://www.reverbnation.com/#!/deliriumxtremens
http://www.twitter.com/dxt_italy
http://www.facebook.com/#!/pages/Delirium-X-Tremens/44743868531
https://itunes.apple.com/it/album/belo-dunum-echoes-from-past/id557810533
https://play.spotify.com/artist/49nkSmBIlu4Ob6kPTm3eFs
http://www.youtube.com/user/Ciardo666

Booking :
devilciardo@yahoo.it

General :
info@deliriumxtremens.com
Autor: Bogdan Drumea
Vezi galeriile trupelor: Delirium X Tremens

   March 10, 2014  | 0 Comentarii  | 9616 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Matteo De Mori (DELIRIUM X TREMENS): povesti death metal

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri